Yllättäen sairaalaan.. + Arvonnan voittajat!

Tänä aamuna meni suunnitelmat täysin uusiksi, kun päivä tulikin yllättäen vietettyä sairaalan päivystyksessä. Sanoisinko, että päivä ei välttämättä kuulu sinne elämäni top kymppiin. Olo on tällä hetkellä kuitenkin sellainen, että pystyn tänne kuulumisia laittamaan.

sairaalareissu

No mitä sitten tapahtui? Aivan yhtäkkiä kuin salamana taivaalta tunsin jäätävää kipua vatsassa. En yleensä kärsi mahakivuista, joten tilanne oli jo siinä mielessä poikkeuksellinen. Yritin jotenkin jatkaa normaaleja toimia, mutta eihän siitä mitään tullut. Kipu oli niin kova, etten tiennyt miten päin minun olisi pitänyt olla. Viime kädessä lattialla konttaillessani oli todettava, että sairaalakeissi taitaa olla tiedossa.

Aamupalat jäi puolisyötyinä pöytään, kun suuntasin päivystykseen. Siellä tulikin sitten vietettyä melkeinpä koko päivä. Tutkimusten ja eri testien jälkeen sain tietää, että kaikki on paperilla kunnossa. Kuitenkaan umpilisäkkeen tulehdusta ei voi poissulkea, koska oireet viittaavat siihen. Kipu on jatkuvaa, aaltoilee ja voimistuu liikkuessa. Myös lämpö on koholla.

Nyt tilannetta tarkkaillaan ja olen tällä hetkellä takaisin kotona. Huomenna menen kuitenkin taas uudestaan tutkittavaksi. Toivon kovasti, että tämä jollain ihmeen kaupalla lähtisi itsestään pois. Aika pelottavan tuntuista tämä oireilu on ollut.

Onko teillä ollut vastaavanlaisia kokemuksia tai umpilisäkkeen tulehdusta? Kaikki kertomukset ovat tervetulleita!

Sitten iloisiin asioihin, nimittäin edellisen postauksen arvonnan voittajiin! Kiitos tuhannesti kaikille osallistuneille, teitä oli huikea määrä! Kolme onnellista ovat:

Annika 6.10.2015 at 17:40

Hanna 5.10.2015 at 18:11

NELLI 6.10.2015 at 14:41

Onnea! Tarkkailkaahan sähköpostejanne, teihin ollaan yhteydessä 🙂

Sairaalaan

Tänään minulla oli aikeissa kirjoittaa vinkkejä olkapäätreeniin. Se postaus on kuitenkin tulossa sitten, kun tästä tokenen. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Heips!

Kurkkaa edellisestä postauksesta resepti jauhottomiin muffinsseihin.

Ida Jemina

49 vastausta artikkeliin “Yllättäen sairaalaan.. + Arvonnan voittajat!”

 1. Voi että! Tsemppiä kovasti! Toivotaan että kipu helpottaa… ♡ Voimahalit! 🙂

 2. Minulla oli juuri samanlaiset oireet, kun oli umpilisäke tulehtunut! Kuume ei noussut korkeaksi, mutta vatsakivut oli todella kovat. Kipu myös oli välillä lievempää ja välillä voimakkaampaa. Suosittelen ottamaan sairaan yhteyttä heti, jos huomaat olossasi muutosta pahempaan, ettei umpilisäke poksahda masun sisälle, siitä toipuminen kestää huomattavasti kauemmin. Tsemppiä!! 😮

  • Kiitos tsempeistä ja kokemusten jakamisesta! Täytyy seurailla tilannetta ja suunnata tarvittaessa takaisin hoitoon ennen huomista jos siltä alkaa näyttämään.

 3. Mulla oli samantapaisia oireita vuosi sitten, vatsaan sattu niin paljon ettei päässyt sängystä ylös vatsalihasten voimin. Kipua lievitin muutaman päivän buranalla, mutta lopulta kun nousi kuumekkin suuntasin lääkäriin. Noh siellä todettiin että kyseessä oli munuaistulehdus, joka sitten lähti nopeasti antibioottikuurilla 🙂 Joten vaikka oireet on ihan kauheet ni mulla ainakin helpotti heti kun sai kunnon lääkkeet 🙂

 4. Voi kurja, kovasti tsemppiä kipujen kanssa. Minulta myös umppari poistettu ja ne kivut oli aivan jäätäviä . ( Mulla vielä pitkittivät leikkauspäätöstä nuuoresta iästä johtuen )
  Toivotaan että syy kivuille löytyy ja että ne jo helpottaisivat ! ❤

 5. Joo, tuttua on. Itsellä alkoi myös yllättäen kova vatsakipu keskellä vatsaa, siirtyi n. 5-8h kuluttua oikealle alavatsalle. Yön nukuin kyljelläni huonosti 😞 lisäjännitystä tähän toi raskaus- vauva syntyikin umpparin takia sitten sektiolla seuraavana päivänä. Tsemppiä! Kuten jo edellä mainittiin, mene sairaalaan ennen aamua, jos kipu pahenee.

  • Oho hurja tarina ja varmasti piinaava kokemus! Kiitos tsempeistä<3

 6. Moikka!
  Mulla oli tollasia samanlaisia vatsakipuja mitä kuvailit ja joiden takia jouduin lähtemään päivystykseen. Kaikki tutkittiin ja mitään ei löytynyt ja takasin kotiin. Kipu kesti 2-3 päivää ja sit lähti pois. Ja ihan sama homma tapahtu noin puolen vuoden jälkeen uudestaan. Kolmannella kerralla taas samat vatsakivut mut tällä kertaa aivan järkyttävän korkeet tulehdusarvot. Sairaalassa vatsakipu lähti kokonaa pois mut tulehdusarvot vaan nousi ja olin jo varma et ei ookkaan umppari vaikka eka olin ollu ihan varma. Ultrassa näky jotain ja sit leikattiin ja ihan tulehtunu oli umppari ollut, vääntyny ihan mutkalle:D tsemppiä sulle ja jos sulta umppari leikataa niin paranee kyllä aika nopeesti ja ihan pienet arvet vaan jää 🙂 kunnon tarina tuli mut on niin tuoreessa muistissa toi oma tapaus ja stressi siitä.

  • Kiitos tarinasta! Niitä on mielenkiintoista lukea! Aikamoinen kokemus sinullakin!

 7. Voi ei ikävää että olet sairaana! Mulla oli muutama tämän tapainen mahakipu viime vuonna. Yllättäen alkava aaltoileva viiltävä kipu, joka sai kirjaimellisesti kiumertelemaan tuskissaan lattialla, itkemään ja huutamaan. Sairaalaanhan sitä silloinkin lähdettiin, koska oireet viittasivat umpisuolen tulehdukseen. Testit osottautuivat kuitenkin normaaliksi, mutta gynekologisen tutkimuksen yhteydessä munasarjoissani oli paljolti verta. Syynä näihin kipuihin oli luultavasti isohko puhjennut kysta, jonka siellä oltiin jo aikaisemmin todettu asustelevan. Kipu oli todellakin kovinta mahakipua mitä olen elämässäni kokenut, joten säikähdin kovasti, mutta asia on onneksi varsin vaaraton. Kystat ovat yleisiä kaikilla naisilla, eikä niistä yleensä olla edes tietoisia ennen kuin jotain tällaista sattuu.

  • Hei kiitos kun jaoit tarinasi! Voi hyvin olla, että kyseessä voi olla kohdallani sama tilanne.

 8. Auts! Olikohan viime vuonna kun jouduin lähtemään töistä päivystykseen kun sattui niin paljon mahaan, että itku tuli (enkä oikeasti koskaan itke:D). No ei löytynyt mitään! Lääkäri lähetti mut hämmentyneenä kotiin vaikka näki, että nyt sattuu tosissaan. Seuraavalla viikolla sain S-ryhmältä viestin; ”hyvä asiakkaamme, korttitietojen perusteella olette ostaneet tämmöisen pakastevihannessekoituksen ja pyydämme teitä palauttamaan tuotteen heti, koska se sisältää myrkyllisiä palkoja” TAI JOTAIN, en nyt tarkalleen muista 😀 No nehän mä olin vetänyt napaan ennen kuin se kipu alkoi! Joskus se voi olla jotain ihan uskomatonta.. 🙂

  • Voi ei! Aikamoista! Ei varmasti heti olisi tullut mieleen epäillä syyksi pakastevihanneksia! No mutta hyvä, että selvisi! 🙂

 9. Hei Ihana Ida! Minulla oli muutama vuosi taaksepäin umpilisäkkeen tulehdus. Odotin liian kauan lääkäriin menoa, joten umpilisäke ehti puhjeta ja seurauksena oli vatsakalvon tulehdus, joka on vakavampi juttu. Olin todella huonossa kunnossa, CRP oli yli 200 ja kuume oli korkea. Onneksi menin lääkäriin lopussakin. Minut leikattiin heti. Toivottavasti vatsakipu selviää. Älä odota lääkäriin menoa, jos kipu ei lopu ja olo huononee.

  • Oh no! Kuulostaapa ikävältä ja kivuliaalta! Tänään vielä tutkitaan lisää, toivottavasti pian jotain selviäisi.

 10. Voi ei, toivottavasti menee ohitse ilman leikkausta! itsellä kävi noin muutama vuosi sitten samantyyppinen juttu. vatsakivut alkoivat töissä, tuskanhiki otsalla vein työt loppuun ja kotona sohvalle lepää, ajattelin että menee yöaikaan ohi ja otinkin kipulääkettä. Seuraavana aamuna menin töihin ja vatsassa tuntui enää vähän oudolle, pahin oli kävellessä. kuulostelin oloa ja tila pahentui taukoon mennessä. Lähdin töistä lääkäriin ja kipu alkoi yltyä niin kovaksi ettei autossa voinut istua saati ottaa askeltakaan. Huusin suoraa huutoa tk:n pihalla ja vaikka autolta oli 200 m ovelle niin en päässyt matkaa millään. Vihdoin pääsin itkuisena ja naama punaisena vastaanotolle. laittoivat lähetteen mikkelin sairaalaan. Siellä odotettiin monta tuntia ennenkuin kirurgi pääsi edes tutkimaan. Sillä välin otettiin verikokeita kahteenotteeseen. gynet ja muut tutkimukset tehtiin. Joskus 8 aikaan illalla viimein kirurgi otti vastaan ja päätettiin jättää minut tarkkailuun osastolle. verikokeista oli selvinnyt tulehdusarvojen olevan melko korkealla, muuta vikaa ei löytynyt. Pääsin seuraavana päivänä pois ja kipu oli vain kaukainen painajainen.
  On edelleen mysteeri mitä minulle tapahtui tuolloin mutta yksi kauheimmista päivistä se oli ehdottomasti!

  Toivottavasti kaikki menee sinullakin hyvin! 🙂

  • Hurjan kuuloista! Ihmeellisiä asioita sitä kehossa voikin tapahtua vaikka syytä ei löydetä. Kiitos <3

 11. Huijui! Minun miehellä sattui viime kesänä niin että kesken työpäivän alkoi mahaa kivistämään niin, että oli pakko ottaa loppupäivä vapaata. Siinä kotona pyöri sitten väkkäränä eikä tiennyt miten päin olisi kun joka asennossa sattui. Rupesipahan se sitten kun kysyin niin paikallistumaan oikealle alas ka päivystykseen kävi tie. Seuraavana aamuna leikattiin tähystyksellä, pari päivää sairaalassa tarkkailussa ja sitten kotia. Pari viikkoa oli nauraminen vähän kivuliasta ja vatsoja ei saanut treenissä treenata kuukauteen. Nykysuositushan on kai, että ei välttis ees tarvi leikata vaan voi mennä vaan antibiootilla, mutta se voi toki sitten uusia. Jos leikkaukseen joskus joutuu niin ota ihmeessä tähystysleikkaus eikä tavallinen. Arvet pienempiä (jää kolme parisenttistä ainakin täällä), vähemmän invasiivinen ja paranee nopeammin 🙂 toivottavasti ei kuitenkaan olisi umppari, ikävä vaiva joskaan ei yleensä hengenvaarallinen 🙂

  • Hei kiitos kun kerroit! Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kyseessä ei välttämättä olisi umppari.

 12. Minulta on poistettu umpilisäke ja samanlaisia oireita oli ja myös jatkuvaa pahoinvointia. Toivottavasti selviää pian ja parane pian <3!

 13. Itsellä umpilisäke kosahti reilu pari vuotta sitten. Perjantaina alkoi tuntua inhottavaa juilimista alavatsassa oikealla. Lauantaina paheni ja sunnuntaina totesin että pakko mennä päivystykseen. Asun pienellä paikkakunnalla, jossa lääkärit ovat mitä ovat ja tutkimus mahdollisuudet hyvin rajalliset, joten sanoivat että ”täällä voidaan tutkia ensi viikon puolivälissä, jos pahenee niin mene lähimpään isompaan kaupunkiin” =D Kiroten menin kotiin ja koska kipu ei hellittänyt lähdin ajamaan naapuri kaupunkiin.
  Perille pääästyäni kerroin tilanteen ja totesivat että ”kyllähän sä vielä aika suorassa kävelet, että odottele tuolla niin hoitajat tulee ottamaan kokeita” Meinasin todeta, että tarviiko täällä ryömiä jotta saa hoitoo. (itsellä suht korkea kipukynnys, mm. nilkan murtuminen ei tuntunut missään =D) Lopulta odotin lähemmäs 5 tuntia , ennen kuin lääkäri tuli ja sanoi, että voi olla umpilisäkkeen tulehdus ja että kirurgi tulee töihin vasta aamulla. Jäin yöksi tarkkailuun ja seuraavana päivänä leikkauspöydälle.

  Leikkauksen jälkeen kipu oli aivan jäätävää ja tajusin mihin kaikkeen vatsalihaksia tarvitsikaan kun ei vaan kyennyt mihinkään =D
  Jos olisin jäänyt odottelemaan seuraavaan viikkoon niin en olisi enää varmaan hengissä, että todella mahtavaa tämä terveyden huolto…

  Tsemppiä ja pikaista paranemista sinulle! Ja terkkuja Urholle. <3

  • Voi ei… todella ikävää ja aivan hirvittävä tilanne, ettei heti saa apua. Kiitos tsempeistä ja Urho kiittää! 🙂

 14. Voi kamalaa, toivottavasti paranet pian!
  Miten voit nyt? Oletko jo saanut tietää jotain?
  Voimahalit, koita jaksaa! <3

  • Kiitos Linda<3 voin paljon paremmin kuin eilen. Tämän päivän vietin taas sairaalassa, mutta vielä ei ole selvinnyt mitään. Pian menen taas lisätutkimuksiin.

 15. Umpilisäke on itselläkin leikattu noin puolitoista vuotta sitten. Hirveä mahakipu iski keskellä yötä, ja kituutin siinä noin 11 asti päivällä ennen kun lähdin melkein kontaten bussipysäkille ja lääkäriin. Sanottiin, että luultavasti umppari ja jos pahenee niin saman tien Peijakseen. No sinnehän sitten lähdettiin iltapäivällä kun mies tuli töistä. Ja leikkaukseen käsky kävi ja itehän olin ihan paniikissa kun ei oltu koskaan aikasemmin mitään suurempia juttuja tehty, paitsi pikkusena nielurisat leikattu. Mutta tosiaan kaikki meni tosi hyvin ja helposti. Maha oli täynnä ilmaa seuraavan viikon ja tuntui kun olisi ollut raskaana ja sattui leikkausarpiin, mutta sitten helpotti. Eli voin lohduttaa, että jos on umppari kyseessä, leikkaukset tehdään nykyään todella nopeasti ja siististi. Vatsaan jää kolme pientä viiltohaavaa arveksi.

  Itselläni oli se vain inhottavaa kun siirrettiin Jorviin ja jouduin muiden kiireiden takia odottamaan siellä seuraavaan iltaan leikkausta, eli olin n 40h ilman ruokaa, sokeriliousta vaan sain, niin alkoi hiukan huippaamaan. Mutta niin, tsempit, kyllä asia varmasti järjestyy 🙂

  • Oh no, olipas pitkä odotusaika sinulla. Kiva, että kaikki meni muuten hyvin! Kiitos<3

 16. Aika hurjaa ja kurjaa. Toivottavasti selviää syy ja jos haluat vielä kertoa sen blogissakin, niin olisi mielenkiintoista kuulla. Oikein paljon tsemppiä!!

 17. Ounou! Mulla kävi samalla tavoin aika lailla tarkalleen vuosi sitten, itse kanssa lopulta olin vain kyyryssä maassa enkä pystynyt puhumaankaan kivulta. Ambulanssilla sitten mentiin sairaalaan ja tutkittin ja tutkittiin, mutta mitään ei löytynyt. Lopulta riittävän vahva kipulääkitys laukaisi kivut, ja seuraavana päivänä kaikki oli ennallaan. Vieläkään en siis tiedä, mikä nuo kauheat kivut lopulta aiheutti.

  KIeltämättä sun tapauksesi kuulostaa umpparitulehdukselta. Tsemppiä kovasti!

  • Mystisiä juttuja sitä voikin tapahtua. Vielä on itsellenikin jokseenkin epäselvää, että mistä on kyse. Kiitos tsempeistä Janna!

 18. Mulla pari vuotta sitten yön yli kestänyt järkyttävä vatsakipu. Korkea kuume seuraavana päivänä. Vatsa oli niin kipeä, että oli hakeuduttava päivystykseen. Tulehdusarvot oli tosi korkeat ja kuvauksissa näkyi, että umppari oli tulehtunut. Minut hoidettiin antibiooteilla suonensisäisesti sairaalassa ja näin säästyin leikkaukselta. Nykyisin voidaan hoitaa umppari ilman leikkaustakin. Jälkeenpäin jouduin toki käymään magneettikuvauksissa ja tähystyksessä, jossa todetttiin umpisuolen parantuneen täysin 🙂
  Kivulias kokemus oli kyllä!

  • Varmasti oli kivuliasta! Kiva jos kuitenkin homma saatiin kuntoon antibiooteilla 🙂

 19. Eikääääää siiiiistiä!!!! En ikinä voita mitään mistään! Kiitos :-)!! Mulle ei oo viel tullu mitää sähköpostiin, laitatko sä vai joku muu meiliä? Ja voimia sulle edelleen!

  • Jesss onneksi olkoon! Laitoin sulle sähköpostia keskiviikkona. Kurkkaatko vielä jos viesti olisi mennyt roskaposteihin? Muussa tapauksessa voit suoraan lähettää minulle sähköpostitse osoitteen johon palkinnon voi lähettää. Sähköpostini on [email protected] 🙂

 20. Mulla oli puolivuotta sitten oksennustauti ja siihen päälle noi samat kivut. Epäilin et oisko umpisuoli ja ajattelin et ei kuitenkaan olis koska olin oksennellutkin joka ei vissiin kuulu umpisuolen oireisiin. Onneks pakotin äitin viemään mut lääkäriin koska umpisuolihan se sielä ja yli 100 tulehdusarvot ja kiireellisenä leikkaukseen. Umpisuoli oli jo kerennyt vähän puhjeta mahalaukkuun mutta ei kuitenkaan pitkittänyt hirveesti parantumista. Kaks kuukautta meni ennen kun pystyin esim. juoksemaan.

  Tsemppiä kipuihin ja toivottavasti syy saadaan selville! 🙂

  • Hyvä, että pääsit hoitoon! Kiitos tsempeistä ja kokemusten jakamisesta Emilia!

 21. Hei! Olen lukenut kauan sun blogia ja se on ehdottomasti kaikista paras! Samaistun hyvin blogiisi ja se on kuin omasta elämästäni. En ole ikinä rohjennut kommentoimaan mutta nyt tuli tilaisuus. Itselläni kävi ihan samallailla 1.10 ja minut leikattiin 2.10, olen vielä sairaslomalla, mutta minulla olisi jo hirveä hinku treenaamaan! 🙂

  • Ihana<3 kiitos kaunis! Kiva, että tulit kommentoimaan! Hurjasti tsemppiä sairaslomalle ja koitahan jaksaa! Pian pääset taas treenien makuun extramotivoituneena 🙂

 22. Itsellä oli vuosia sitten aaltoilevaa vatsakipua, pahimmilla hetkillä kävelin 90 asteen kulmaan kumartuneena. Pari päivää sinnittelin, kunnes äiti pakotti lähtemään päivystykseen, missä todettiin vaan että tulehdusarvot on korkealla ja pistettiin sairaalan puolelle. Gynekologinen tutkimus tehtiin varmuuden vuoksi kahteen kertaa, ei löytynyt mitään… Mitään kuvauksia ei voitu tehdä, muistaakseni koska oli viikonloppu ja kuvantamislaitteet ei olleet käytettävissä. Pistettiin vaan antibioottia suoneen ja makasin sairaalassa 3 yötä, kunnes tulehdusarvot laski. Kivut meni ohi eikä hajuakaan mistä oli kyse 😀
  Nykyään kärsin vatsakivuista ja muista mahaongelmista uuvuttavan usein, eikä osaa lääkärit vieläkään sanoa mikä vaivaa, kun ei labroista löydy mitään. Toivottavasti sun kipuihin löytyy syy ja parannus!

  • Voi vitsit, onpa kurjaa ettei syytä löydetty ja jos vieläkin joudut ongelmista kärsimään. Kiitos kokemusten jakamisesta ja tsemppiä!

 23. […] Tässä ei nyt ole vähään aikaan ihan täysin huoletta voinut rentoutua. Jotkut saattavat muistaa, että viime syksynä päädyin yllättäen sairaalaan äkillisen ja jäätävän mahakivun takia. Koko stoorin voit lukea täältä: Yllättäen sairaalaan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta