Voiko illalla syödä hiilaria?

Monelle on opetettu, että hiilihydraatit ennen nukkumaanmenoa ovat pahasta. Toiset jopa sanovat, että iltakuuden jälkeen ei kannata syödä enää mitään tai muuten lihoo. Ei näin. Mitä illalla sitten kannattaisi syödä ja ovatko ne hiilarit oikeasti kielletty?

They will find you and they will kill you


Hiilareiden ajatellaan usein olevan syntiä iltapalalla, koska kroppa on yön aikana levossa. Ajatellaan, että silloinhan illalla nautittu hiilari kertyy saman tien kylkiin aineenvaihdunnan hidastuessa yön aikana. Ihan niin yksiselitteistä se ei kuitenkaan ole, normaalipainoisilla ihmisillä unenaikainen kulutus voi itse asiassa olla jopa suurempaa kuin lepokulutus hereillä ollessa. Salilla käyvän ihmisen kannattaakin heittää aika monet perinteiset ajatusmallit romukoppaan – sama pätee tässä kohtaa. Pääasiassa hiilihydraatit olisikin syytä ensisijaisesti ajoittaa treenin ympärille, ei vuorokaudenajan mukaisesti. Jos siis treenaat illalla, syö treenin jälkeen hiilaria samalla tavalla kuin päivällä treenatessakin.

Tämän lisäksi hiilarit myös helpottavat nukahtamista ja uni maistuu paremmin. Ja vaikka treeni olisikin vedetty jo aiemmin päivällä, voi siltikin olla paikallaan syödä hieman hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, esim. kasviksia, illalla yhdessä proteiinin ja rasvojen kanssa. Tällöin ei kuitenkaan ole syytä vetää mitään överihiilarimättöjä.

 

hiilarit illalla
Asua tältä viikolta


Joten mitä tulee otsikon kysymykseen, voiko illalla syödä hiilaria? Kyllä voi!

Edellisestä tekstistä löytyy alennuskoodi lukijoilleni vaateostoksia varten!

 
Ida Jemina

3 vastausta artikkeliin “Voiko illalla syödä hiilaria?”

  1. Oon vähän typerä näissä liikuntajutuissa mut siis haluan laihtua parikiloa ja päästä timmiin kuntoon, oon tällähetkellä herkkulakossa ja tuntuu että turvotus olisi vähentynyt…eli siiis silleehän laihtuu että kulutus suurempi kuin se syömisestä tulevaa kalorimäärä….jos syön noin 2000kcal niin pitääkö mun oikeesti liikkua yli 2000kcal eestä päivässä että laihtuminen on mahdollista? 😀 syön siis ihan terveellisesti ja ruokarytmi ja kaikki on kunnossa…mikä liikunta saa ees kulumaan yli 2000kcal päivässä 😀 oon tainnu ymmärtää jotai vääri vai oonks vaa helbetin tygmä 😀

    • Et oo typerä ollenkaan! Parempi kysyä jos joku askarruttaa 🙂 Ihminen kuluttaa energiaa ihan vaikka vaan mahallaan makaamalla, joten kaiken energiankulutuksen ei tarvitse tulla liikunnasta. Liikunta on kuitenkin loistava keino lisätä kulutusta, joten sitä kannattaa harrastaa jos laihdutus on tavoitteena. Tsemppiä herkkulakkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta