Vähähiilihydraattiset proteiinikeksit – resepti

Viime maanantaina leivoin suussa sulavia gluteenittomia ja maidottomia sämpylöitä. Tänä maanantaina vuorossa oli taas proteiinikeksit. Näppäränä tyttönä jätin ne kuitenkin uuniin vähän liiankin pitkäksi aikaa ja lopputulos oli jokseenkin kova – ehkä hieman proteiinipatukkamainen. 
 
Uskoisin kuitenkin, että oikealla paistoajalla keksit olisivat olleet mukiin meneviä ja niinpä uskaltaudun reseptin myös täällä jakamaan. Kokeileminen kuitenkin täysin omalla vastuulla. Lopputuloksesta en voi mennä takuuseen, kun omani hieman kuivahtivat – tosin ne olivat vahingossa uunissa tupla-ajan.

Vähähiilihydraattinen proteiinikeksiRavintoarvot kekseissä ovat kohdallaan varsinkin vähähiilihydraattiselle aterialle. Yhdestä annoksesta tulee viisi muhkeaa keksiä ja ravintoarvot sille ovat: 35P, 5H ja 13R kaloreiden ollessa 287.

 
Keksien tekemiseen tarvitset:
 
20g Maapähkinävoi (sokeroimaton, luomu)
30g Cookies and cream – proteiinijauhe
1tl Chian-siemenet (tuovat kekseihin rakennetta)
1kpl Kananmunan valkuainen
1tl leivinjauhe
 
Omatekoiset Proteiinikeksit


Sekoita ainekset keskenään, tarvittaessa lisää tilkka vettä. Sekaan voi laittaa myös murskatun banaanin tai hedelmäpilttiä halutessaan. Tällöin ravintoarvot tietysti hieman muuttuvat, mutta maultaan sopisivat hyvin joukkoon.

 
Tee veteen kostutetuin käsin taikinasta könttejä leivinpaperin päälle pellille. Paista noin 4-5 minuuttia 175 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea arvioida, sillä omat keksit unohtuivat uuniin noin kahdeksaksi minuutiksi ja niistä tuli vähän liian kuivia.

Keksit toimivat hyvin mukaanotettavina eväinä. Itse napostelin niitä juuri äsken ollessani sienimetsässä. 

Proteiinikeksi Resepti

 

Joko tartuit eilisen tekstin haasteeseen? Siitä voi käydä lukemassa täältä: Kylmä-kuuma-suihkuhaaste
 

Ida Jemina

5 vastausta artikkeliin “Vähähiilihydraattiset proteiinikeksit – resepti”

  1. Kiitos vinkistä! Laitoin reseptin talteen. 🙂 Tällä hetkellä kotoa ei löydy uunia, pitää miettiä miten näitä voisi soveltaa mikrottamalla!

    • Eipä kestä Nina! Näissä paistoaika on niin lyhyt, että toivottavasti onnistuisi myös mikrossa 🙂 lisää reseptejä tulossa myös jatkossa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta