Unelmien uunikana

Mmmm… rakastan ruokaa ja erityisesti meksikolaista. Los Angelesissa asuessani sitä tuli syötyä usein. Siellä meksikolaisia ruokapaikkoja oli monessa eri paikassa ja ruoka oli todella edullista verrattuna Suomen hintoihin. Burritot, quesadillat, tacot ja salsat veivät kielen mennessään. Jenkeissä tacot eivät ole kovia, niin kuin täällä, vaan sellaisia pehmeitä ja paksuja tortilloja. Vähän niin kuin meidän pienet rieskat.

Kerran kävimme ravintolassa, jossa oli Taco Tuesday. Se tarkoitti sitä, että tacoja, nachoja yms. sai syödä niin paljon kuin haluaa. Tarjoilu tapahtui kuitenkin pöytiin ja aina kun halusi lisää, täytyi tilaus tehdä tarjoilijalta. Ei tainnut tarjoilija vaan olla tottunut suomityttöjen ruokahaluun, sillä jossain vaiheessa hän ei enää kysynytkään haluammeko lisää vaan toi laskun pöytään. Noh, tulipahan syötyä ja ei ollut kallista. Vain 5 dollaria eli noin 3,90 euroa. I know, heaven on earth.

Jos Amerikat ja aikani Los Angelesissa kiinnostaa, lue:

Millaisia amerikkalaiset ovat?

City of Angels – vaihto-opiskelu USA:ssa.

Kymmenen myyttiä Los Angelesista.

Tänään pääsin jälleen taas maistamaan taivaallisen hyviä makuja ihan omassa keittiössä. Tein uunikanaa kera tulisen tomaattisalsan. Ai että! Pakkohan se on hyvä laittaa kiertämään ja tässä ohjeet herkullisen aterian valmistukseen.

Uunikana

Ainekset:

Broilerin rintafilee 400g
Oliiviöljy 1tl
Chilipalko 2 kpl
Yrttisekoitus
Pippurisekoitus
Suola
Kanaliemikuutio
Tomaatti 3 kpl
Vesi

Kana uunissa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Laita fileet uunivuokaan ja kaada oliiviöljy niiden päälle.
  3. Pilko chilit pieniksi paloiksi. Ripottele chilit ja mausteet kanojen päälle.
  4. Laita uuniin 5 – 10 minuutiksi. Odotellessasi pilko tomaatti ja kanaliemikuutio paloiksi.
  5. Ota vuoka pois uunista ja peitä kanat juuri ja juuri vedellä. Heitä joukkoon pilkotut tomaatit ja kanaliemikuutio.
  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia.

Broileri uunissa

Lopputuloksena on mehukasta kanaa ja superherkullista tomaattisalsaa. Maukkaita hetkiä!

Edelliseen tekstissä treenivinkki: näin saat paremman tuntuman lihakseen.

Ida Jemina

7 vastausta artikkeliin “Unelmien uunikana”

  1. Kiitti Ida ihan mahtavasta blogista! Sä oot ihanan positiivinen, ja tosi kaunis! Oon ihan onnessani lukenut sun posteja treeneistä, ja mm. leipomuksista! Ja sulla on makee kroppa!

    • Voi kiitos Suski, kun ilahdutit mun päivää kommentillasi!:)<3

  2. Tein tätä ja oli kyllä tosi hyvää mutta en oo ihan varma että laitoinko vettä liikaa kun ne kanat ui siellä vuoassa 😀

    • Mahtavaa! Hahaa ei kun just niin! 🙂 ihan oikein teit! Kanojen tulee juuri ja juuri peittyä veteen niin ne pysyvät mehukkaina eivätkä kuivahda 🙂

    • Roger! 😀 Tämä oli kyllä mahti resepti, empä taida enää broilereita missään pannulla käristelläkkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta