Toivepostaus – Top 3 lisäravinteeni

”Mitä kaikkia lisäravinteita syöt ja käytätkö jotain juomia buustaamaan salitreenin aikana? Entä palkkarit? Missä kohtaa päivää/treeniä käytät mitäkin?”

On toivepostauksen aika, jossa kerron omat lisäravinnesuosikkini ja vastaan ylläoleviin kysymyksiin.

Lisaravinteet netista

TOP 3 lisäravinteet, joita käytän:

1. Laadukas palautusjuoma: Hera (+hiilari)

Ehdoton ykkönen on heraproteiini, jonka nauttiminen ajoittuu käytännössä useimmiten treenin
jälkeisiin tunnelmiin. Olen ennenkin maininnut, että jos saisin valita vain yhden lisäravinteen, se olisi palautusjuoma. Jotta tehty työ salilla ei menisi hukkaan ja treenin aiheuttama katabolia saadaan käännettyä anaboliaksi (lihasta rakentava/korjaava tila), on kropalle tarjottava sitä varten riittävästi ravintoa. Mitä nopeammin keho saa tarvittavia rakennusaineita, sitä nopeammin palautuminen pääsee vauhtiin. Treenin jälkeen onkin hyvä nauttia aminohappokoostumukseltaan laadukasta ja nopeasti imeytyvää, erityisesti leusiinipitoisuudeltaan korkea-arvoista protskua ja tähän tarkoitukseen hera on lihasten kasvattajalle lyömätön. Heraa voi toki käyttää myös muutenkin kuin vain palautusjuomassa – itse saatan nauttia hieman heraa myös aamuisin yöllisen paastoamisen eli uinumisen jälkeen aamupalan yhteydessä nopean imeytymisen vuoksi. Tällä hetkellä itselläni on käytössä: Whey 80

 lisaravinteet ida jemina

Bonus: Heran kanssa tulee tilanteesta riippuen nautittua palautusjuomassa myös jotakin nopeasti imeytyvää hiilihydraattia, kuten maltodekstriiniä. Hiilarin merkitys palkkarissa on kuitenkin vähäisempi ja enemmän tilanteesta riippuva. Sillä on kuitenkin mahdollisesti pieni anabolista vastetta nostava vaikutus proteiinin kanssa yhdessä nautittuna ja toisaalta treenin myötä tyhjentyneiden glykogeenivarastojen täyttyminen lähtee mukavasti käyntiin hiilarilisällä. Omasta kaapista löytyy: Malto Flex Pure

malto

2. Kreatiini (monohydraatti)

Toinen suosikki on kreatiini, jolla on heran tavoin erittäin vahvat näytöt sen hyödyistä
kovatehoisesti liikkuvalle urheilijalle. Kreatiinin vaikutus voi näkyä pitkässä juoksussa
treenitehoissa ja niiden kasvussa sekä tätä kautta myös peilistä – lihakset käyttävätkin
kreatiinia energiaksi nopeissa suorituksissa, kuten salilla treenatessa. Kreatiinia nautin usein palkkarin kanssa ja käytössä on Creatine Monohydrate

lisaravinne suosikit

3. Aminohapot (BCAA/EAA)

Kolmas suosikkini ovat aminohappovalmisteet. Proteiinit koostuvat aminohapoista ja näin ollen
aminoitakin saa jauhojen ja pillereiden tavoin ihan tavallisesta ruoastakin, mutta toisinaan on
hyödyllistä nauttia välttämättömiä aminohappoja sellaisenaan imetytymisen ollessa tällöin
huomattavan nopeaa. Eräs käyttötarkoitus BCAA/EAA-aminoille löytyy ennen treeniä ja sen aikana, sillä salilla huhkimisen aikana lihasta purkautuu energiaksi ja tätä voi mukavasti ehkäistä varmistamalla oleellisten aminoiden saatavuus rautaa kolistellessa. Itse juon nyt Amino-Pro Essentialia ennen treeniä.

aminohapot

Siinä ehdottomat suosikkini lisäravinteiden osalta. Ei ehkä mitenkään maailman hienoimman näköisiä pusseja, mutta hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Jos ei halua monia purkkeja ja purnukoita käyttää, suosittelen panostamaan näihin kolmeen – etenkin laadukkaaseen palautusjuomaan. Käytän toki myös muitakin lisäravinteita, niistä olen tehnyt pitkän listan tässä postauksessa.

Entä käytänkö jotakin juomia salitreenin aikana? Siitä olen kirjoittanut täällä: Mikä ihmeen treenijuoma?

Paras lisaravinne

Iloista päivää!

Edellisessä postauksessa: Parhaat takareisiliikkeet – Upeaa muotoa jalkoihin

Ida Jemina

25 vastausta artikkeliin “Toivepostaus – Top 3 lisäravinteeni”

 1. Hei Ida! Ajattelin kysyä, jos voisit tehdä postauksen ”oikeasta” ateriarytmistä päivän aikana ja kertoa esim. päivän ajalta mitä syöt ja kuinka usein? 🙂 tästä olisi nyt kyllä hyötyä… + Oot kyllä niin ihanan pirtee ja susta jos kenestä saa inspiraatiota! <3

  • Heipsis! Kiitos toiveista, voisin näistä joskus rustailla. Ja kiitos, ihana kuulla <3

 2. Moi!
  Mulla on semmoinen kyssäri että kuinka usein kovaa treenaavan kannattaisi pitää kevennettyä viikkoa salitreeneistä? Minkälaista liikuntaa silloin kannattaa harrastaa? Entäs ruokapuoli, syönkö samoin kuin muutenkin vai kannattaako ruokailuakin keventää silloin?

  Ja vielä yksi kysymys.. Tuntuu että sttessaan todella paljon tällähetkellä että ehdinkö saada tuloksia ja mietin kuntoani ja ruokailujani kokoajan. Mulle on tehty ruokaplääni joten sikäli ei tarvitse sitä stressata että kunhan vaan noudatan sitä.. Pelottaa vaan että ohjaako tämä mun elämääni liikaa, esim jos repsahdan syömään suklaapatukan , tunnen ihan järkyttävää morkkista siitä 🙁 mietin kokoajan onko treeni suunnitelma oikea, teenkö liikkeet oikei.. kysymys on siis että onko tämä fitness hömpötys mennyt mulla nyt överiksi vai onko normaalia ajatella asiaa näin paljon?

  Kiitos jos viitsit vastata :)<3

  • Moikka Krisse! Vastaus kysymykseesi riippuu ihan täysin siitä, miten treenaa. Kropan kuuntelu on keventelyjen kannalta oleellista. Yleensä kuitenkin noin 6-10 viikon välein voi olla paikallaan kevennellä, riippuen tilanteesta. Kevennetyn jakson voi toteuttaa monella tavalla, esimerkiksi sarjapainoja tiputtamalla.

   Ei stressiä! Keskity vain tekemiseen, liikoja ei kannata mietiskellä, ettei homma käy turhan raskaaksi. Noudata vain saamaasi suunnitelmaa ja elä muuten ihan normaalisti, tsemppiä!:)

 3. Moikka! Kiitos tästä postauksesta! 🙂 Olisi yksi kysymys tähän aiheeseen liittyen. Käytät siis tuota whey80 ihan palautusjuomassa? Haluaisin sun mielipiteen asista kun fitfarmin kaikissa valmennuksissa suositellaan käytettäväksi vain isolaattimuotoista heraa (esim whey100) palautusjuomissa koska se on ”optimaalisinta”. Mitä olet tästä mieltä? 🙂

  • Moikka Johanna! Anytime! Konsentraatin ja isolaatin ero näkyy käytännössä lähinnä laktoosi-intoleraatikoiden kohdalla. Isolaatti on periaatteessa optimaalisempi, mutta tosielämän tasolla ero näkyy enemmän lompakossa kuin peilissä. Lihaskasvun kannalta kummatkin sopii palkkariin varsin hyvin:)

 4. Heippa Ida Jemina!
  Kiitos motivoivasta blogistasi! Haluaisin kysyä sinun mielipidettä seuraavaan asiaan: Syön erittäin terveellisesti ja säännöllisesti mutta välipalan kanssa on välillä ongelmaa kun pitää kuljetella pitkin päivää mukana. Yleensä nappaan mukaan quest barin, jonka ravintoarvot varmasti tunnet suunnilleen. ( p 22G r 7g hh 22g josta sokeri 1g) Olisiko mielestäsi järkevämpää kuitenkin napata mukaan esim 25 g isolaattia ja isohko omena jolloin makrot ja kalorit olisivat suunnilleen samat rasvaa lukuunottamatta ? Kuinka paljon sillä on väliä mistä makronsa ottaa jos kuitenkin lähtökohtaisesti suosii vähän sokeria ja huonoa rasvaa sisältäviä tuotteita? Olisi mukava kuulla sinun kantasi tähän 🙂

  • Heippa! Kiitos kiitos:) On toki väliä mistä makrot koostaa. Kaikki riippuu kokonaisuudesta, yhden aterian merkitykseen vaikuttaa kaikki muutkin syömiset.

 5. Moikka, olen miettiny kun oon blogiasi seuraillu minkälaisia kalori määriä itse syöt? plussilla/ miinuksilla ja minkä verran? Näytät vaan olevan koko ajan tosi kireässä kunnossa! Hyvältä näyttää, voikun itse vois ajatella itsestä samalla tavalla. Mukavaa kevään odotusta 🙂

  • Moikka! Riippuu hyvin paljon tilanteesta. Kalorit pyrin aina pitämään mahdollisimman korkealla, olin sitten plussalla tai dieetillä. Onnistuneen reverse dieetin ansiosta kroppa on pysynyt suhteellisen kirpsakkana, vaikka ruokaa saa syödä kaksin käsin:) Oleellista on olla maltillisesti plussalla ja kasvattaa kalorimääriä hiljalleen. Kiitos kovasti ja aurinkoista kevään odotusta myös sulle <3

  • Osaisitko antaa vielä vinkkiä mistä tiedän että kalorit ovat kohdillaan? Olen syönyt nyt 2300kcal ja käyn vetämässä salireenit 5krt viikossa.. Seuraanko vain painon muuttumista ja sen mukaan lisään/vähennän ruokaa? Olen joskus lukenut että jos pitkään syö miinuksilla voi läskiä alkaa kertyä? Oletko väittämästä mitä mieltä? Kiitos 🙂

  • Juuri näin. Ei pidä paikkaansa että läskiä kertyisi miinuksilla oltaessa, jos kertyy, silloin ei olla pakkasen puolella. Pitkään kalorivajeella ollessa aineenvaihdunnan taso kuitenkin laskee ja sopeutuu vähäisempään energiansaantiin. Tästä johtuen samalla energiamäärällä rasvan palaminen tyssää jossain kohtaa. Pitkän dieetin jälkeen kulutustaso on matalalla, jonka takia läskiä kertyy siinä vaiheessa herkemmin, jos aletaan äkillisesti syömään samalla tavalla kuin ennen dieettiä.

 6. Onko sun mielestä valmiit palautusjuomajauheet huonoja, vai kannattaako käyttää niitä jos omien sekoittelu tuntuu liian vaikealta?

 7. Moi ! Käytätkö kreatiinia kuuriluonteisestri ohjeiden mukaan, vai otatko sitä säännöllisesti joka päivä ? Molempia ilmeisesti tehdään, ja pohdin, että onko mitään hyötyä pitää noita tauko jaksoja vaan ottaa se 5 g / päivä.

  • Moikka Mikko! Käytän kreatiinia aikalailla jatkuvasti, mitään kiveen hakattuja taukoja en ole pitänyt. Lomilla yms. ei ole tullut vedettyä. Kannattaa toki kokeilla kumpaakin tapaa, niin huomaa miten omalla kohdalla toimii parhaiten.

 8. Moi, kiva postaus! Olisi sellainen kysymys, että kun sinulla on dieettausvaihe käynnissä, käytätkö rasvanpolttajia? Jos käytät, mitä tuotteita suosittelisit ja onko niistä sinun mielestä merkittävää hyötyä ruokavalion ja treenien tukijana?

  -Julia

  http://www.fitlifejulia.blogspot.fi

  • Moikka Julia, kiva kun pidit postauksesta! En ole käyttänyt rasvanpolttajia, ne eivät ole ratkaisevassa asemassa dieetillä. Vihreäteeuutetta olen sen sijaan joskus käyttänyt. Olen kirjoittanut enemmän tästä aiheesta täällä: Laihdutuspilleri – onko sellaista olemassa?

 9. Moikka Ida! Ihan semmoista kysyisin, että teetkö palautusjuoman yleensä veteen vai maitoon tai mahdollisesti johonkin muuhun? Ja onko sulla joku sekoitussuhde kuten vaikka 1 dl jauhoa ja 3 vettä? Itse olen sekoitellut pari viikkoa Whey 100 :sta veteen suunnilleen tuolla suhteella ja yh, kun tuntuu ettei meinaa enää mennä alas. 😀

  • Moikka Heidi! Teen palautusjuoman aina veteen ja heitän vettä joukkoon ihan fiiliksellä. Pistä ihmeessä vettä lisää jos meinaa tuntua liisteriltä! 🙂

 10. Nyt ajattelin taas ottaa käyttöön tärkeimpiä lisäravinteita treeni ympärille ja olen lueskellut näitä sin postauksia ja tullut tulokseen, että tietenkin palkkari treenin jälkeen johon olen laittanut l-glutamiinia 5g (ok?) ja sitten harkitsen tota kreatiinin ostamista siihen palkkarin sekaan niinkun olet neuvonut, mutta painon nousu/naaman turvotus mietityttää koska painon nousuhan on ainakin odotettavissa…

  Mutta ennen treeniä ja sen aikana otettavat aminot on nyt vähän hakusessa. Eli en erikseen halua mitään laturia, mutta ilmeisesti Eaata kannattaisi ottaa ennen treeniä ja sitä Bcaata treenin aikana veden seassa? Olenko ymmärtänyt oikein? Kannattaako Eaatakin ottaa jauheena vai onko sitä mahdollista ottaa tabletteina vaikka ennen treeniä (vai onko edes sellasia)? Ja näitä kumpaakin saa ilmeisesti maustamattomana tai makeutettuna?

  Oisi ihanaa jos jaksaisit neuvoa että saiain lisäravinteet pitkästä aikaa kohdillen 🙂

  • Moikka Haba! Glutamiinin lisäämisestä palkkariin ei ainakaan ole haittaa, tosin käytännön hyödytkin saattavat jäädä melko marginaalisiksi mikäli proteiininsaanti on ruokavaliossa kokonaisuudessaan kunnossa (glutamiinia saa myös mm. heraproteiinista ja muista proteiininlähteistä). Kreatiinin (monohydraatti) käyttöä suosittelen kokeilemaan, sillä sille on hyvien käytännön kokemusten tukena myös kattava tutkimusnäyttö suorituskykyä parantavana lisäravinteena. Painon toki kuuluukin nousta kreatiinin käytön yhteydessä, sillä sen ajautuessa lihaksistoon se samalla kerää nestettä lihaksiin – itse en ole koskaan havainnut naaman turvotusta tms. Välttämättömiä aminoita (EAA) voi olla hyvä huitaista huiviin ennen treeniä ja treenin aikana haaraketjuisia (BCAA) erityisesti jos treeniä edeltävästä ateriasta on jo vierähtänyt aikaa. Kapselit ja jauheet ovat kummatkin ihan toimivia, kannattaa testata omien mieltymysten mukaisesti eri vaihtoehtoja – itse tykkään käyttää enemmän jauheita. Aminoita saa onneksi sekä maustettuna että maustamattomana, niin pääsee etsimään senkin puolesta mieleisimmät vaihtoehdot 🙂

 11. Moikka! Oon seuraillu sun blogia tosi kauan jo ja ihania vinkkejä oot antanu niin ruokavalion ku treenin suhteen kiitos siitä! 🙂 tuli mieleen yks kysymys noista lisäravinteista. Ite oon käyttäny (sulta vinkin saaneena xD) tota star nutritionin whey-80, mut huomasin fitnesstukun sivuilla star nutritionilta myös tämmösen Lean-protein valmisteen. Ymmärsin et siinä ois vissiin vähemmän kaloreita (??) tai jotain. Ja kysymys kuuluukin et oisko fiksumpaa käyttää sitä jos tavotteena on kuitenki lihasten kasvatus mutta myös rasvanpoltto (ei siis mikään dieetti). Oon kyllä tykänny paljon tosta whey-80 joten vaihtaminen vois olla ehkä aikamoinen kynnys… heh 😀
  Sit toinen kyssäri. Oon myös kuullu kavereilta tosta casein proteiinista. Mitä mieltä oot siitä ja verrattuna heraan kumpi ois parempi vaihtoehto vai onko niillä eri tarkotus päivän aikana? Kiitos paljon jo etukäteen! 🙂

  • Moikka Minni! Kaloreissa ei ole merkittävää eroa vaikka tosiaan Lean Protein:ssa näyttäisi olevan hieman pienemmät kalorit. Voit ihan hyvin jatkaa siis sen puolesta whey 80-jauheella jos se on mieleesi. Kaseiini on biologiselta arvoltaan korkealaatuista maitoproteiinia joka imeytyy melko hitaasti. Sitä voi kuitenkin käyttää esim. osana palautusjuomaa yhdessä heran kanssa joka on nopeasti imeytyvä ja lihaksen kehittymisen kannalta lyömätön vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta