Suurin pudottaja

Onko siellä muita, jotka ovat seuranneet Suurin pudottaja – ohjelmaa? Itse olin ainakin ihan koukussa!  

Ohjelmassa ylipainoa vuosia keränneet ihmiset pääsevät kuntoleirille valmentajien kanssa. Viikoittain vähiten painoaan pudottaneet joutuvat leirin edetessä poistumaan kotiin. Voittaja taas saa urakan päätteeksi 30 000 euroa.

Finaali oli eilen ja hymy oli kyllä korvissa, kun näki toisten onnistumisia. Musta on tosi hienoa, että ohjelma kannustaa ylipainoisia laihduttamaan ja on mahtavaa nähdä kuinka suuri palo kisaajilla on saada itsensä kuntoon (ainakin suurimmalla osalla). Ohjelman aikana he ovatkin saaneet aivan huikeita tuloksia aikaiseksi ja muuttuneet vahvemmiksi myös henkisellä puolella. Toisin sanoen saaneet ihan uudenlaisen elämän! Superhienoa!

laihdutus


Kuitenkin, mua pikkaisen hirvittää se, minkälaisen kuvan ohjelma antaa laihduttamisesta. Kisaajat kokevat todella suuren muutoksen aikaisempaan elämäänsä, kun samalla ruokavalio pyöräytetään uusiksi ja treenejä vedetään kolme kertaa päivässä. Oikeassa elämässä painoa ei kannata tiputtaa liian nopeasti eikä laihduttamiseen tarvita näin suurta treenimäärää.

Toivon todella, että laihtumisesta haaveilevat, eivät luule, että tällainen tapa on ainoa keino laihduttaa. Ohjelma saattaa säikäyttää ja antaa sellaisen kuvan, että painon tippumiseen vaaditaan avain tajutonta rääkkiä monta kertaa päivässä. 

Suurin pudottaja
Pyöräilemään kauniissa säässä


Periaatteessa mitä pienemmillä muutoksilla paino lähtee tippumaan, sitä parempi. Kaikkia keinoja ei kannata ottaa heti käyttöön. Suuresti ylipainoinen laihtuu huomattavasti jo pelkällä ruokavalion muuttamisella. Liikuntaa toki kannattaa ottaa mukaan, mutta vain vähitellen sen määrää lisäämällä. Samoin on ruokavalion kanssa. Heti ei kannata tiputtaa kaloreita liian alas. Mitä suuremmilla määrillä pystyy syömään painon edelleen laskiessa, sitä parempi. Kroppaa ei kannata totuttaa siihen, että se saa polttoainetta liian vähän ja tarvitsee laihduttamiseen monta treeniä päivässä.  Jos painon tippuminen tyssää, ei olekaan enää keinoja millä saada se jatkumaan, kun ruuan määrää ei voi pienentää eikä treenejä enää lisätä. Todella harva (toivottavasti) myöskään jatkaa loppuelämäänsä treenaten kolmesti päivässä samalla minimaalisesti syöden. Rajun dieetin jälkeen kulutusta nostavien treenien vähentäminen ja syödyn energiamäärän lisääminen täytyy suorittaa hyvin maltillisesti asteittain, etteivät kovalla työllä karistetut kilot pääse palaamaan.

suurin pudottaja 2014


Ymmärrän toki, että Suurin pudottaja on kilpailu ja siellä pyritään mahdollisimman nopeaan laihtumiseen. Haluan kuitenkin korostaa, ettei ohjelman kaltainen kuntokuuri ole ainoa keino laihduttaa. 

Mitä ajatuksia ohjelma teissä herätti?

Edellisessä tekstissä kerroin kannattaako palautusjuomaa käyttää

 

Ida Jemina

3 vastausta artikkeliin “Suurin pudottaja”

  1. Sattui tämä sun blogi silmään ja täytyy sanoa, että ihan asiaa kirjoitat…

    Samanlaisen kuvan painonpudottamisesta saa lähes jokaisesta tv:n laihdutusohjelmasta, joten ei ole ihme jos ihmisten mielikuva painon pudottamisesta on vääristynyt.

    • Kiitos! Totta! Tv:ssä usein halutaan antaa dramatisoitu kuva laihduttamisesta, jolloin ihmiset saattaa helposti muodostaa sen perusteella käsityksensä aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta