RUOKA JOKA SAI TEIDÄT VILLIINTYMÄÄN – NÄIN SE MENEE!

*Sisältää mainoslinkkejä

Se mitä toivoitte! Tämä ateria sopii niin täydellisesti viikonloppuun, että nyt perjantain kunniaksi oli ihan pakko jakaa se! Tää sai myös hirveästi ääniä, kun kysyin haluisitteko reseptejä syömiini ruokiin. Katso:  NYT NIITÄ ANNOSKUVIA!

Aina en totta tosissaan jaksa vuokia väännellä, mutta tämä kolahti niin kovaa heti reseptin nähtyäni, että olihan se testattava! Ja voi kuola sentään! Tämä maistuu just niin hyvältä, kuin kuvasta päätellen voi kuvitellakin. En tiedä mistä resepti on peräisin, koska sain sen veljeltäni, joka taas oli saanut sen frendiltään. Hyvä repsa mitä ilmeisemmin kuitenkin kyseessä, kun on lähtenyt kiertämään.  Joitakin kohtia vähän viilasin omien aineksien mukaan.

MUNAKOISO-LINSSI-VUOKA

Näin se menee:

3 munakoisoa

suolaa

oliiviöljyä

2 mozzarella-palloa

150 g mozzarellaraastetta (itse käytin jotain muuta juustoraastetta, kun mozzarellaa ei löytynyt)

kourallinen tuoretta basilikaa

 

Kastikkeeseen tulee:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä (Unohdin itse koko valkosipulin vaikka se on mun lempparia! Tuli silti TODELLA hyvää, mutta voin vaan kuvitella miltä olisi maistunut valkosipulin kanssa.)

500 g tomaattimurskaa 

3 dl kasvislientä

2 dl punaisia linssejä

mustapippuria oman maun mukaan

1 tl suolaa

½ tl sokeria

2 rkl oreganoa (reseptissä oli tuoretta, mutta käytin kuivattua)

Päälle:

tuoretta basilikaa

OHJEET:

1. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita ne leivinpaperin päälle. Ripottele suolaa viipaleiden päälle, jotta munakoisot alkavat itkemään eli valuttamaan nestettä itsestään pois. Tässä menee aikaa noin puoli tuntia, mutta sillä välin ehtii olemaan muiden ainesten kimpussa. Ideana on, että munakoisot eivät imisi tämän jälkeen kaikkea rasvaa itseensä. Tiedä sitten kuinka tarpeellista tämä oli, mutta tulipahan tehtyä! Puolen tunnin kuluttua huuhtele viipaleet vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

2. Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen muhia 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää kasvisliemi sekä huuhdotut linssit. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

3. Seuraavaksi paistetaan munakoisot uunissa 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia, joten laita viipaleet vieriviereen leivinpaperin päälle pellille ja sivele niihin vähän öljyä.

4. Paras vaihe! Nyt päästään latomaan kerroksia vuokaan! Voitele vuoka öljyllä ja levitä pohjalle kastiketta, sitten kerros munakoisoja, sitten yksi pilkottu mozzarellapallo, sitten juustoraaste sekä basilika. Sitten taas sama uudelleen. Jos haluat munakoisot tuolla tavalla näkyviin kuin minulla, niin laita toisella kierroksella ne vuokaan viimeisinä. Mulla näin kävi ihan sattumalta, kun meinasin unohtaa ne toiselta kierrokselta kokonaan. Lopputuloksesta tuli kuitenkin hauskan näköinen tällä tavalla, kun juusto ei ollut niitä peittämässä.

5. Lopulta koko komeus 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi! Valmiin aterian päälle ripottelin vielä basilikan lehtiä.

Huppari TÄÄLTÄ (-40% ALESSA!) / Housut TÄÄLTÄ ( -50% ALESSA!) / Urheilutoppi TÄÄLTÄ

Oih tämä oli hyvää! Sopii täydellisesti sellaiseen rentoon, kiireettömään kokkailuun ja koko perheen kanssa syötäväksi. Syö sellaisenaan tai raejuuston kera. Meillä tätä herkkua jäi kaksistaan vielä seuraavallekin päivälle. Makoisaa viikonloppua jengi! Ottakaahan rennosti. Maanantaina taas mennään 😘👊

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TUSKAINEN TREENIHAASTE – KESTÄÄKÖ KANTTI?

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

Ida Jemina

5 vastausta artikkeliin “RUOKA JOKA SAI TEIDÄT VILLIINTYMÄÄN – NÄIN SE MENEE!”

  1. Hei!

    Haluaisin itse kanssa siirtyä kasvissyöjäksi mutta en tiedä miksi mulle on tosi vaikea jaotella makrot kasvis tai vegaani ruokavaliossa. Ja jos en tarkkaan mieti kuinka paljon saan protskuja,hiilareita jne. niin mun on ihan turha edes toivoa tuloksia salilla 😀 miten itse jaottelet makrot nyt? Mitä esim syöt treenin jälkeen? Tämäkin resepti kuulostaa herkulliselta mutta varmaan aika korkea rasvoissa juuston takia.

    Pliis auta tietämätöntä 😀
    Kiitos!

    • Heips Marjut! Ymmärrän yskän. Kasvis tai vegaaniruokavaliota pitää lähestyä vähän eri tavalla kun ei ole ihan niin selkeitä tiettyjen makroravinteiden lähteitä samalla tavalla kuin lihaa käytettäessä. Tää resepti on kyllä supermaistuva mutta ennemminkin viikonlopun herkkusafka kuin perus arkiruoka 🙂 tuun jatkossa jakamaan lisää kaikkia reseptejä ja vinkkejä, joten stay tuned!

  2. Moi Ida! Kiitos mahtavasta blogista, oon saanut paljon inspistä treenaamiseen 🙂 mua kiinnostais kuulla kehonhuollosta ja lihashuollosta. Huomasin että mun lihakset on jännittäessä aika ”kovat” ja vertasin frendin omiin niin hänellä oli paljon pehmeämmät lihakset vaikka olikin jännittyneenä. Osaatko sanoa mistä tää johtuu, liian vähän venyttelyä tmv? Kiinnostais sun ajatukset 🙂 lisäksi kiinnostais treenaaminen dieetin aikana, ite oon nyt ollu pienellä bulkilla ja lihakset on selvästi kasvanu mut nyt ois kiva lähtee kuorimaan vähä pehmeyttä pois. Pelottaa vaan et lähen tuhoamaan mun vaivalla saamia lihaksia jos lähen ”väärin” diettaamaan 😀 kiitos jos jaksat vastata!! 🙂

    • Moi Eve! Kiitti itelles ihanasta viestistä! <3 Mulle tulee ensimmäisenä mieleen kolme eri todennäköistä syytä tuohon eroon. Kaverilla voi siinä kohtaa olla enemmän ihon ja lihaksen välistä rasvaa / sinä osaat jännittää lihaksia paremmin kovaan supistukseen / sulla on kehittyneemmät lihakset kuin kaverilla. Luultavasti johtuu jostain näistä tai näiden yhdistelmistä. Kaikki ollaan yksilöitä niin tällaisia eroja voi olla monesta syystä 🙂 Jos lihas taas on rentonakin kovin tiukan tuntuinen niin silloin voi viitata jumeihin.

      Hei tsemppiä! Kurkkaa tämä postaus: MITEN DIEETTITREENI EROAA NORMITREENISTÄ? Siellä pointteja jotka kannattaa ottaa huomioon dieettitreenissä 🙂 hyvin se menee!!

  3. Jee, kiitos paljon vastauksista!! Ihanaa syksyä ja kiitti vielä kerran inspiksestä jota susta saa joka päivä! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 35
Tykkää jutusta