Raakasuklaan valmistus itse

Jeee!! Mä oon niin onnellinen! Äsken onnistuin valmistamaan superherkullista raakasuklaata elämäni ensimmäistä kertaa! Ja vieläpä ihan itse! Äidille ajattelin niitä huomenna kiikuttaa.

raakasulkaa
Kesävaatteiden kokeilua 🙂

Valmistukseen tarvittiin vain kookosöljyä ja raakakaakaojauhetta. Ei kuulostanut vaikealta! Niinpä päätin kääriä hihat ylös ja ottaa haasteen vastaan. Yritin alkuun googlailla reseptejä mutta en onnistunut löytämään mitään määriä. Varmasti joku kärsivällinen olisi jaksanut kaivella pidempään, mutta itse päätin heittää ainesten määrän päästä, kun en sopivaa ohjetta nopeasti löytänyt. Nyt suklaat ovat pakkasessa jäähtymässä ja kohta nappaan niistä kuvat! Jännääää!!

Raakasuklaa resepti
Macaa ja raakakaakaojauhetta

Kookosöljyn ja raakakaakaojauheen lisäksi heitin joukkoon macaa, cashew-pähkinöitä ja steviaa. Maistoin litkua ja se maistui yllättävän hyvältä! Mulla sattui myös olemaan appelsiineja kotona, niin raastoin yhden appelsiinin kuoren mukaan. Ai että! Nyt litku maistui ihan Fazeriinalta. Täydellistä!

 

 
Ohjeet menee yksinkertaisuudessaan näin:


1.    Sulata kookosöljy vesihauteessa.
2.    Lisää joukkoon raakakaakaojauhe ja muut valitsemasi ainekset. Sekoita.
3.    Kaada seos muotteihin.
4.    Laita jäähtymään jääkaappiin tai pakkaseen.

Raakasuklaa valmistus


Määrät menivät suunnilleen näin:


·    Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy 2 dl
·    Raakakaakaojauhe 1dl
·    Stevia noin 1rkl (yhtä makea kuin sokeri)
·    Murskatut Cashew-pähkinät 1dl
·    Maca 0,5dl
·    1 appelsiininkuori


Muotteina käytin jääpalamuottia mutta myös lautanen tai muunlaiset muotit sopivat hyvin.  Pidin seosta pakkasessa noin 20 minuuttia.


Makeutta voi lisätä esimerkiksi hunajalla, siirapilla tai stevialla, niin kuin itse tein. Myös ”suolaisia” konvehteja voi kokeilla laittamalla joukkoon ripaus merisuolaa. 

raakakaakaojauhe
Pakkaseen menossa

Maustamiseen voi käyttää melkeinpä mitä tahansa, joten ihan oman maun mukaan vaan sooloilemaan! Superfoodit ovat loistava vaihtoehto. Näitä ovat esim. maca, spirulina, acai, lesitiini, mustikka ja puolukka. Myös kuivahedelmiä kannattaa kokeilla sekä esim. murskattuja pähkinöitä ja erilaisia siemeniä. Tulisuutta rakastavat voivat kokeilla lisätä joukkoon chiliä.

Sulaa suklaamassaa

Mikä parasta, raakasuklaakonvehdeista ei saa huonoa omaatuntoa! Ne sisältävät mm. paljon antioksidantteja, magnesiumia ja kromia sekä monia muita tärkeitä ravintoaineita.

Ja nyt soi munakello ja menen ottamaan namuset pois pakkasesta iik!


Ei vitsit! Siis näistä tuli mun mielestä tosi hienoja! Ja maistuu ihan sairaan hyvälle!! Täähän onnistu ihan yli odotusten jes!

Valmiit kaunokaiset

Nyt ei kun kaikki rohkeasti testailemaan! Jos ei äidille, niin sitten itselle 🙂

Edellisen postin Man Crush Friday-listan löydät tästä: Maailman komeimmat miehet

 

Ida Jemina

8 vastausta artikkeliin “Raakasuklaan valmistus itse”

  1. Näyttää herkullisilta nuo suklaat! 🙂 Usein raakasuklaseen laitetaan ripaus laadukasta suolaa, koska se korostaa mukavasti makuja, se ripaus ei suinkaan tee suklaasta suolaista. 🙂
    Mun suosikki raakasuklaa on aikalailla samalla pohjalla kuin sinulla mutta makuna on saksanpähkinöitä ja taatelista leikattuja pieniä palasia, niin herkkua. Täytyy kyllä ens kerralla testata tuota appelsiinin kuorta suklaassa 🙂
    -Niina-

    • Moikka Niina! Kiitos tiedosta! 🙂 onneksi keskityin tällä kertaa makeaan versioon sillä olisin varmasti tehnyt niistä aivan liian suolaisia 😀
      Oih tuokin versio kuulostaa tosi herkulliselta! 🙂

  2. Moi Ida Jemina 😊!

    Kiitos selkeästä raakasuklaa ohjeesta 😁!
    Aion tänään kokeilla reseptiä, kunhan käyn ostamassa maca-jauhetta 😛.
    Muut aineet löytyykin, makeutuksena aion kokeilla hunajaa…

    Oikein Hyvää Joulua Sinulle 🎄✨✨!

    • Moikka KirsiMaria! Eipä mitään, kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂 Ihanaa joulua sullekin ja makoisia hetkiä! 🙂

    • Esim. veitsen kärjellä tai muotista riippuen taivuttamalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta