Pähkinäsuklaa proteiinijäätelö

Sis. mainoslinkkejäproteiinijaatelo

Suomalaisethan ovat tunnetusti kovaa jäätelönsyöjäkansaa. Mikäs sen parempaa kuin kesäkuumalla nauttia tötterö tai pari. Kokeilin eilen tehdä vähän terveellisempää versiota tästä herkusta ja siitä tuli jopa hieman omaksi yllätykseksenikin superhyvää! Pähkinäsuklaa proteiinijäätelöä nam!

 

 
proteiinijäätelöOhjeella tulee kaksi tällaista annosta.
 

Tätä herkkua voi nauttia hyvällä mielellä!

Heitin ainekset aika fiiliksen mukaan, mutta ne menivät suurin piirtein näin:

2 kananmunan valkuaista
2 rkl steviajauhe (hyvää myös ilman, riippuu proteiinijauheesta ja kuinka makeasta pitää)
15g suklaaproteiinijauhoa, käytin tätä (maistuu ihanan pehmeälle maitosuklaalle!)
125g maitorahkaa
125g maitoa
2 tl raakakaakaojauhetta, käytin tätä
15g cashewpähkinää

Näistä aineksista tulee reilu satsi yhdelle hengelle.

Ensin murskasin/pilkoin pähkinät veitsellä pieniksi palasiksi. Sitten vaahdotin valkuaiset yhdessä stevian kanssa sähkövatkaimella. Tämän jälkeen sekoitin joukkoon loput ainekset. Kaadoin litkun purkkiin ja pistin pakkaseen pariksi tunniksi. Jäätelöä on hyvä käydä sekoittamassa noin 20 minuutin välein. Alkuun tein sen virheen, että laitoin kannen purkin päälle ja tämä hidasti hieman jäätymistä. 

Lopputuloksena tuli omatkin odotukset ylittävä herkullinen suklaapähkinäjäätelö! Toimii loistavasti kesäpäivien välipalana! Pidin siitä kuinka pienet cashew-palat toivat jäätelöön mukavaa rakennetta.

Annokset ravintoarvot olivat: 291kcal, 38g proteiinia, 13g hiilihydraattia ja 8,5g rasvaa. Kunnon proteiiniherkku siis! 

Paita täältä / Korvikset täältä

Maukasta jäätelökesää!

Edelliseen tekstiin pääset tästä: Kuvia yläkroppatreenistäni ja vinkkejä eri liikkeisiin

Ida Jemina

11 vastausta artikkeliin “Pähkinäsuklaa proteiinijäätelö”

  1. Nam, jäätelö pakastimessa! ei kun ootellaan että pääsee nauttimaan 🙂

  2. Onko stevia mennyt vähän väärin?? Kuulostaa kyllä hyvältä reseptiltä muuten!

    • Ihan oikein on 🙂 kyse ei ole tiivisteestä, nesteestä tai kidesteviasta vaan normaalista steviajauheesta joka vastaa makeudeltaan sokeria 🙂

    • Kertoisitko vielä minkämerkkistä steviaa oikein käytät, koska meillä on aina ollut ainoastaan sitä 300x sokeria makeampaa? Vähänkin liian iso hyppysellinen pilaa kyllä minkä tahansa mihin sitä lisää.

      Olen ihan koukussa sun blogiin!

    • Aivan varmasti! Tähän voi käyttää mitä vain sokerinvahvuista steviajauhetta. Itse käytin Hermesetas SteviaSweetiä. Tosi kiva kuulla, että tykkäät blogista 🙂

  3. ei liity kyllä tähän merkintään, mutta kysynpä kuitenkin tässä että millasilla liikkeillä sais jenkkakahvat sulatettua? ikuisuusongelma täällä päässä ja kaipais vähän jelppiä, että pääsis eroon näistä 🙂

    • Moikka! 🙂 Jenkkakahvat häviävät jos rasvaprosenttia saadaan pienennettyä riittävästi. Oikea ruokavalio on tässä avainasemassa. Valitettavasti millään tietyillä liikkeillä ongelmaa ei saa poistettua. Hyvin suunniteltu ruokavalio yhdistettynä liikuntaan on paras yhdistelmä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta