Omatekoiset proteiinipatukat – resepti ja ohjeet

Omnomnomnom! Tein äsken niitä omatekoisia proteiinipatukoita, joista lupasin laittaa reseptiä eilen. Tuli tosi hyviä! Nämä ovat loistavia vähäkalorisia ja runsasproteiinisia välipaloja, jotka kulkee kätevästi mukana.

omatekemät proteiinipatukat

Ainekset patukoiden tekoon:

2,5dl kaurahiutaleita
4 kananmunan valkuaista
2dl suklaaproteiinijauhoa
reilu 1dl Steviaa
1/4 suolaa
2 purkkia marjan makuista vauvan ruokaa
3 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
1/2 teelusikallista leivinjauhetta
2,5 dl vettä

Ohjeet:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa (kaurahiutaleet, proteiinijauhe, stevia, suola ja raakakaakao).

proteiinipatukka resepti

Erottele valkuaiset toiseen kulhoon ja laita joukkoon vauvan ruoka ja vesi. Sekoita.

proteiinipatukat ohje
kotitekoiset proteiinipatukat


Kaada kuivat aineet valkuaisseoksen joukkoon ja sekoita.

proteenipatukka ohje

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

proteiinipatukat

Ja voila! Proteiinipatukat ovat valmiit! Ei kun testailemaan!

protskupatukka
proteiini resepti
 
Maukasta päivää kaikille!
 
Ida Jemina

19 vastausta artikkeliin “Omatekoiset proteiinipatukat – resepti ja ohjeet”

  1. Kiitos ohjeesta, voispa itekkin kokeilla tehdä joskus! 😛 Sulla on muuten tosi kiva blogi ja mun mielestä sulla on tosi huikeessa kunnossa oleva kroppa! Etenki jalat on täydelliset!! Saan sun jutuista paljon tsemppiä omaan tekemiseen 🙂

    • Anytime! 🙂 Voi kiitos! Tuo paljon lisämotivaatiota tämmöiset kommentit ja kiva kuulla jos blogi inspiroi 🙂

  2. Siis paljonko steviaa?! 😮 Pakko kokeilla tota reseptii mut tarvin selvennyksen tohon stevia asiaan :DDD olisko reilu 1tl??

    • Steviaa voi laittaa täysin oman maun mukaan 🙂 Tuolla reilulla desillä patukoista ei itse asiassa tule edes kovin makeita, kun tavaraa tulee kuitenkin kokonainen pellillinen.

    • Oikeesti? Oon iha puulla päähän lyöty kun musta se on niin makeeta.. no kokeiluun menee!

    • Siis oletan että tässä reseptissä puhutaan nyt siis siitä semmoisesta kiteisestä, sokerinnäköisestä leipomissteviasta (esim.canderel), eli ei siitä ihan pelkästä ”uncut” steviasta, jota riittää puolikas pikkurillinkynnen kokoinen ripaus tälläiseen satsiin?

  3. Hei, hienoa että olet laittanut idean ja ohjeen muidenkin saataville��
    Tänään teimme, maistuu hyvältä!
    Kiitokset

  4. Hei,

    Kiitos kovasti makoisista ja helposti lähestyttävistä resepteistä. Sinulla on mukavan aito ja positiivinen tapa pitää blogia, joka kannustaa ja motivoi omaakin tekemistä. Kiitos myös hyvistä treenivinkeistä kotioloihin, joissa ei tarvitse painoja. Ne ovat olleet tosi hyviä työmatkoilla koska liikkeitä on voinut tehdä ihan omassa hotellihuoneessa lyhyidenkin taukojen aikana. Odotan mielenkiinnolla seuraavia postauksia 🙂

  5. Moi Elina! Kiitos itsellesi kivasta kommentista! Mukava kuulla, että olet saanut blogista hyödyllisiä vinkkejä ja aivan mahtavaa jos olet niitä toteuttanut myös työmatkoilla! Niin sitä pitää! 🙂

  6. Moikka, missäs näitä olis hyvä säilyttää? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Ihana resepti!
    T, Miisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta