Omatekoinen näkkileipä – resepti

Kuvittele kiireetön sunnuntai, kuppi kahvia ja mukavasti suussa rouskuvat makoisat näkkileivät. Joskus se elämä voi ihanassa yksinkertaisuudessaan olla juuri sitä, eikä muuta tarvita.

nakkileipa resepti

Pienenä tykkäsin rouskutella näkkileipää niin kotona kuin koulussakin. Ihan parasta oli, kun laittoi päälle vielä levitettä ja viipaleet juustoa. Se makuyhdistelmä ei pettänyt koskaan!

Tänään sitten valmistin ihka ensimmäistä kertaa omatekoisia näkkileipiä. Ja voi vitsit, kun tuli hyviä! Ihan jopa yllätyin siitä, kuinka maukkaita niistä tulikaan. Etsiskelin alkuun ohjeita netistä, mutta päädyin taas hieman soveltamaan ja valitsin lopulta taikinaan:

1 dl chia-siemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl ruususuolaa
0,5 tl leivinjauhetta
hieman yli 0,5 dl rypsiöljyä
4 dl vettä

Resepti on helppo ja menee näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Ei tarvitse vatkata, pelkällä haarukalla sekoittaminen riittää.

3. Anna seoksen levätä 5 minuuttia.

4. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 10 minuuttia.

5. Leikkaa seos veitsellä sopiviksi paloiksi ja laita takaisin uuniin noin 40 minuutiksi.

omatekoinen näkkileipä

Ohjeista tulee yksi pellillinen näkkileipiä. En tiedä johtuiko omasta uunistani vai mistä, mutta pari reunimmaista näkkileipää kärähti hieman. Kannattaa siis tarkkailla paistoajan loppua kohden, miltä näkkärit näyttävät. Ja sitten eikun rouskuttelemaan! Kurkkaa myös resepti maidottomiin ja gluteenittomiin sämpylöihin.

Mukavaa isänpäivää ja onnea kaikille iseille!

Edellisessä tekstissä: Voita Casallin kotitreenisetti

Ida Jemina

16 vastausta artikkeliin “Omatekoinen näkkileipä – resepti”

  1. Moikka! Löysin eilen sun blogin ja luin sen kokonaan läpi viikonlopun aikana. Sain valtavasti inspiraatiota sun positiivisista kirjotuksista ja uusia treenivinkkejä! Ja hyvänä inspiraation lähteenä toimii myös sun kroppa, ei voi muuta sanoa kun WAU! Jatka samaan malliin, jään seurailemaan 🙂

    • Moikka mona! Jes kiva kun löysit tänne ja sait vinkkejä käyttöön! Kiitos kommentista ja mahtavaa kun jäät seurailemaan 🙂

    • Heippis Emilia! Eilen oli tullut meiliä ja vastasinkin siihen juuri, toivottavasti tuli perille:)

  2. Kiitos ihan mahtavasta reseptistä! Just hetki sitten otin pellin uunista ja pari palaa maistoin. Ai että kun oli hyvää! Melkein liian hyvää, saatoin jäädä vähän koukkuun 😉 toivottavasti ei mee ihan yhessä illassa koko pellillinen. Varmaan uunipeltejäkin on eri kokosia, omat jäi jostain kohti ehkä turhan paksuiksi ja näin ollen paistamisen jälkeen hieman pehmeiksi. Jätän nyt tuon pellin pöydälle, että varmaan kyllä kuivuvat vielä entisestään. Ensi kerralla kokeilen nipistää reseptiä pienemmäksi tai 1,5-kertaisena riittäisi kahteen pellilliseen.
    Mietin kanssa, että tosi hyvä idea vaikkapa joululahjaksi. Itsetehdyt joululahjat on niin kivoja antaa, ja kaiken suklaaherkuttelun keskellä näkkärin rouskuttelu vois tehdä aika hyvää.

    • Olepa hyvä Jensu! Kiva kun kokeilit ja tulit kertomaan kokemuksia! Nämä ovat oikeesti ihan superhyviä! Kaikille kenelle olen tätä tarjoillut ovat kyllä kysyneet reseptiä mukaan:) ja totta! Ihan mahtava joululahjaidea!

  3. Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta!! Ihana käydä sivuillasi ja saanutta ideaa omiin ruokailuihin! Luksusta!! 🙂 jatka vaan ihmeessä näitä ruoka postauksia näitä on mielenkiintoista lukea! Olen niin innoissani että en löydä sanoja, olet huippu mimmi!

    • Ihana olet! Tosi kiva, että pidit ohjeesta ja muista ruokaideoista:) lisää reseptejä on tulossa myös jatkossa 🙂

  4. Pakko kommentoida että on ihan mielettömän hyvä ohje, melkein joka viikko tulee pellillinen tehtyä. 🙂 ite oon vaan pellavansiemenet jättänyt pois ja laittanut vähän kurpitsan siemeniä, ruisjauhot korvattu spelttijauhoilla 🙂

    • Voi vitsit, ihanaa! Helppo tehdä ja niin maku kuin koostumus ovat kohdillaan 🙂 Tämä on muodostunut omankin suvun suosikiksi, kun olen näitä heille pyöräytellyt. Kiva kun tulit kommentoimaan Hannele 🙂

  5. […] Itse lähden aina alkuun miettimään lahjansaajan elämää. Mietin mistä hän pitää. Se voi olla esimerkiksi jokin tietty ruoka, herkku tai vaikkapa juoma. Voit joko ostaa sitä tai mikä parempaa, valmistaa itse. Pitääkö hän jonkin tietyn kulttuurin tai maan ruoasta? Valmista hänelle herkkuillallinen tämän teeman mukaan. Katsooko hän kilojensa perään? Valmista hänelle jokin kevyt terveellinen herkku. Mitä isäsi on tottunut syömään usein? Se voi olla esimerkiksi ruisleipää, jolloin itsetehdyt leivät varmasti ilahduttavat. Pitääkö isäsi kahvista tai teestä? Vie hänelle jotakin erikoiskahvia/teetä tai vaikkapa tuoreita papuja kahvimyllyn kylkiäisenä. Vaikka tällaiset asiat voivat alkuun tuntua pieniltä, ne saavat aivan uuden merkityksen, kun lahjassa on idea taustalla tai jos lahja on valmistettu itse. Itse olen joskus kiikuttanut mukanani omatekemää näkkileipää ja se osoittautui koko suvun suureksi herkuksi. Tsekkaa resepti tästä postauksesta.  […]

  6. Parhaillaan näkkäri uunissa 😊 ihana seurata sun blogia ja testailla erilaisia reseptejä! Hyviä kokkailuja&treenejä…

    • Nam se on niin hyvää!<3 makoisia hetkiä ja kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta