”No et sä siihen pysty”

Kuinka moni täällä on joskus saanut epäilyä osakseen, nostaa käden ylös nyt! Täällä nousi yksi käsi. Mitä tahansa sitä elämässään tekeekin, aina löytyy joku, joka ei usko sinun pystyvän siihen. Nämä ihmiset näkevät maailman sellaisten lasien läpi, jotka ovat täynnä ylitsepääsemättömiä esteitä, hankaluuksia ja mahdottomuuksia. Älä kuuntele heitä! Äläkä missään nimessä pistä noita laseja päähäsi!

Mitä suurempiin asioihin ryhtyy, sitä enemmän tulee saamaan epäilyä osakseen. Älä anna sen lannistaa. Luota itseesi, koska sinä tiedät mitä olet tekemässä – eivät muut. Kuinka moni menestyjä onkaan sanonut, että älä kuuntele epäilijöitä, jätä heidät kokonaan huomioimatta. Missä nämä menestyjät olisivat, jos he olisivat antaneet muiden epäilysten vaikuttaa toimintaansa? 

haukkaria

 Miksi sitten epäilijöitä riittää? Minkälainen ihminen on englanniksikin kutsuttu ”naysayer”? Naysayer on ihminen, jolla on negatiivinen ja pessimistinen asenne. Hän näkee lasin aina puoliksi tyhjänä, valittaa usein, pelkää riskejä ja kokee ne vain negatiivisena asiana sekä huomaa asioissa ensimmäisenä huonot puolet. Sen sijaan, että hän pitäisi pessimistisen asenteensa itsellään, hän pitää huolen siitä, että kaikki saavat siitä osansa. Naysayer ei usko itseensä eikä sitä kautta muihin. Hän on ihminen, joka ei usko sinuun, kun kerrot hänelle unelmistasi. ”Eikö tuo nyt ole aika epätodennäköistä?” Hän vitsailee, kun jaat hänelle taivoitteesi ja lannistaa kannustamisen sijaan.

Tällainen ihminen voi olla joku anonyymi netissä, työkaveri, ystävä, opettaja tai jopa perheenjäsen. Kun kerrot aloittavasi karkkilakon, mitä sanoo epäilijä? ”Lyön vetoa, että kestät maksimissaan ensi viikonloppuun saakka”. Kun kerrot hakevasi yliopistoon, mitä sanoo epäilijä? ”Sinnehän nyt on ihan sika vaikee päästä”. Kun kerrot aloittavasi uuden harrastuksen, mitä sanoo epäilijä? ”Voiko tossa vaiheessa enää mitään oppia?”.

naysayers

Miksi sitten joku käyttäytyy näin ja haluaa lannistaa sinua tavoitteissasi? Vastaus on yksinkertainen; koska hän pelkää, että onnistut. Epäilijä, ei ole koskaan tehnyt sitä, mitä sinä olet yrittämässä. Hän pelkää tosissaan, että sinä onnistut – miltä se saisi hänet itsensä näyttämään kaiken sen epäilyn jälkeen?

Muiden pelkojen ei kuitenkaan pidä antaa vaikuttaa sinun elämääsi, onneesi ja tavoitteisiisi. Joten sivuuta epäilijöiden kommentit – ”don’t listen to the naysayers”, niin kuin kuuluu Arnold Schwarzeneggerin neljäs menestyksen sääntö. Kurkkaa myös muut kirjoitukseni aiemmista tärkeitä säännöistä:

1. Luota itseesi
2. Riko sääntöjä
3. Älä pelkää epäonnistua

kuisti

Niin kuin Iso-Arskakin sanoi; jos hän olisi kuunnellut epäilijöitä, hän olisi yhä Itävallassa jodlaamassa eikä olisi koskaan päätynyt Amerikkaan ja saavuttanut suuria unelmiaan. Tässä taas yksi todiste siitä, kuinka ei koskaan pidä luovuttaa vain sen takia, että joku sanoo, ”no et sä siihen pysty”.

Mahtavaa maanantaita ja tarmokasta uutta viikkoa!

Kurkkaa eilisen resepti suussa sulaviin herkkuihin tästä.

Ida Jemina

26 vastausta artikkeliin “”No et sä siihen pysty””

 1. sä olet vaan niiiiiiiin kaunis. Lukenu sun blogia jo jonkun aikaa ja sun kauneus yllättää mut joka päivä.
  <3

 2. Hei ihan tosissaan tulet vieraan ihmisen blogiin kysymään neuvoja kakkaongelmiin? :DD Vaikka kirjoittaja toimii liikunta-alalla, niin ei kai nyt ihan kaikkea kannata blogeista kysyä. Googleta hyvä ihminen…

  Ettei nyt ihan toisen mollaamiseksi mene tämä kommentti, niin kiitoksia Ida Jemina blogistasi. Tykkään erityisesti kirjoitustyylistä. Varsinkin sen oikeaoppisuudesta, mikä valitettavasti harvemmin tuntuu olevan hallussa bloggaajilla 🙂 Kuvat on myös laadukkaasti otettuja ja kivoja! Olen tästä blogista saanut myös paljon muitakin ideoita esim. treenaamiseen liittyen. En ole moniin esittelemiisi liikkeisiin törmännyt muissa blogeissa 🙂

  • Kommentin jättäjän pyynnöstä poistin kyseisen kommentin. On totta että joskus ihmiset eivät aina tule ajatelleeksi ihan loppuun asti mitkä asiat kuuluvat kenellekin.

   Kiitos kovasti, todella mukava kuulla että blogi on mieleinen! Olen pyrkinyt tekemään tutuiksi joitakin hyviä ja vielä Suomessa harvinaisempia liikkeitä. Mahtavaa, että vinkit ovat menneet käyttöön!:)

 3. Kiitos tästä tekstistä! Välillä, sitä vajoo kuuntelemaan epäilijöitä turhan helposti ja unohtaa sen, että mehän eletään täällä jokainen omaa elämää ja ite me voidaan vaikuttaa siihen mihin suuntaan tai unelmiin halutaan edetä. Tää teksti anto pirteen muistutuksen siitä, että ei pidä luovuttaa, oli tavote urheilussa, työelämässä tai muussa asiassa, niin usko omaan tekemiseen ja onnistumiseen vaikuttaa lopputulokseen huomattavasti. Täältä hihkuu inspiroitunut liikkuja 😀

  • Sanos muuta Iida! Mehän ei todellakaan luovuteta! Antaa epäilijöiden epäillä mutta ei anneta sen vaikuttaa omaan toimintaamme. Oma peli, niin kuin tapaan sanoa:)

 4. Ihana blogi sulla! Mistä nuo alimmaisen kuvan kengät on? 🙂 Tahtoo kans… 🙂

  • Kiitos Johanna! 🙂 Hmmm nyt en kyllä yhtään muista, ovat jo muutamien vuosien takaa..

 5. Kiitos Ida hienosta kirjoituksestasi.
  Näihin naysayereihin törmää tämän tämän. Työelämässä he ovat todella ”pahoja”, koska muokkaavat ilmapiiriä heti työpaikalle saavuttuaan ehkä tietämättäänkin.
  Pitää itsekin muistaa kannustuksen merkitys kaikkien kohdalla!!

  • Kiitos Merja itsellesi kommentista! On todella kurjaa, että tällainen asenne vaikuttaa helposti koko ilmapiiriin. Tsempataan toinen toisiamme!:)

 6. Tää osui ja upposi! Mä sain keväällä kuulla valmistautuessani valtiotieteellisen pääsykokeeseen, että ”niin, tuskin sinne ekalla kerralla pääsee, sinnehän on niin vaikee päästä”. Niin, mä pääsin. Ei pidä antaa muiden rajottaa sun omaa elämää, sen opin ja onneks en kantapään kautta! Mahtava postaus 🙂

  • Jes! Superia Veera! Niin sitä pitää, että ignooraa mahdolliset epäilijät! Paljon onnea sisäänpääsystä ja kiitos! 🙂

 7. Heippa!

  Blogisi on todella loistava 🙂

  Olisi kiva kuulla, kuuluuko säännöllinen venyttely arkirutiineihisi. Jos kuuluu, kuinka usein venyttelet, millaisilla liikkeillä? Oletko notkea? Saatko esim. spagaatin? Olisiko mahdollista tehdä postaus aiheesta? Kiinnostaisi myös kuulla, miten muuten palauttelet itseäsi treeneistä. Että kuuluuko siihen vain ruoka ja lepo, vai venytteletkö ja käytkö esim. hierojalla säännöllisesti? Kiitos 🙂

  • Heippa! Kiitos kovasti! Ja kiitos myös ehdotuksesta, tästä aiheesta olenkin itseasiassa suunnitellut tekeväni postauksen piakkoin:) sitä odotellessa voit käydä kurkkaamassa yhden palautumiskeinoistani tästä postauksesta. Mukavaa päivää!

 8. Hyvä postaus! Tiedän hyvin tuon ihmistyypin. Musta siihen usein liittyy myös tarve lokeroida muita (ja ehkä itseäänkin) siisteihin kategorioihin ja ehkä pelko astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Ja jos ei itse astu niin ei tarvis muidenkaan kaavoistaan murtautua saati saavuttaa asioita ja pystyä kehittymään.
  Yks mun rakastamiani lainauksia on: I am always doing that which I can not do, in order that I may learn how to do it. (Pablo Picasso).
  Miten sitä oppii mitään uutta jos ei edes kokeile? Miten voi saavuttaa unelmiaan jos ei edes yritä? On paljon asioita toki jotka eivät ole meistä itsestämme kiinni, mutta yhtä paljon sellaisia joihin voimme itse vaikuttaa. Ja mitäs sitten jos ei joskus onnistu? Ei sen epäonnistumisenkaan pelossa kannata jättää kokeilematta. Yhtä hyvin voi onnistua (ja if first you don’t succeed, try try again ;)) Uskoisin että enemmän jää harmittamaan menetetyt tilaisuudet, kun ei ollut rohkeutta tavoitella haaveitaan, kuin se että yritti ja ei heti onnistunut. Aina varmaan löytyy noita sivusta kommentoijia jotka haluaa lannistaa mutta ei kannata antaa sellaisille valtaa vaikuttaa – ja samalla toki muistaa itsekin kannustaa latistamisen sijaan kanssaihmisiä.
  Kiitokset siis tästä postauksesta! 🙂

  • Aivan totta Jamie! If you never try, you’ll never know. Epäonnistumisen sekä muiden mielipiteiden pelko ei saa olla esteenä omille tavoitteille, sillä muuten ne jäävät vain unelmiksi. Toinen lause joka liittyy asenteeseen ja josta pidän on: ”Whether you think you can or can’t, you’re right. Uskotaan itseemme sekä omiin mahdollisuuksiimme ja vain taivas on rajana. Kiitos itsellesi kommentistasi ja mukavaa joulun odotusta!

 9. Kyllä vaan ja monesti ne lähimmät ihmiset ovat parhaita. Mutta mulle ne toimii buustina…”odottakaapa vaan niin näytän teille mistä tää nainen on tehty”.

  • Hienoa! Käännät sen energiaksi itsellesi! “There are so many people out there who will tell you that you can’t. What you’ve got to do is turn around and say ’watch me’.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta