Muistatko vielä?

Siis kuka tiesi, että tyynyjä pitäisi pestä 3-4kk kuukauden välein, käsi ylös? En minä ainakaan! Hankin juuri uuden tyynyn itselleni ja myyjä sanoi, että näin kuuluisi tehdä. Apua! Olenko mä oikeasti niin rotta, ettei mulle juolahda tällainen mieleenkään? Sanokaa, etten ole ainoa! 😀

Nyt on vanha tyyny koneessa pyörimässä ja varmasti tulee sieltä ulos kuin uudesti syntyneenä. Jotenkin on ollut sellainen käsitys, että tyynyt voisi mennä pilalle tällaisesta käsittelystä. Kun olin pieni, äiti pesi mun lempinallen pesukoneessa ja siitä on jäänyt ikuiset traumat! Se ei nimittäin tullut takaisin enää aivan samannäköisenä vaan naama oli ihan vinossa ja pää kutistunut. Voi raukkaa! Lupasin sille, että se ei enää ikinä joudu kokemaan samaa uudelleen. Ehkä näistä kokemuksista on sitten jäänyt sellainen käsitys, ettei pesukone sovi ihan kaikelle.


Olen taas monien vuosien jälkeen alkanut kuuntelemaan Fröbelin Palikoita. Aivan helmet muistot tulee mieleen, kun tarhassa hikipäässä jaksettiin pomppia tunti putkeen niiden tahdissa. Hassusti sitä muistuu kaikki sanatkin mieleen.


Vanhoja muistellessa, aloin miettimään kaikkia oman lapsuuden hittijuttuja. Kuka muistaa esimerkiksi Adidaksen nappiverkkarit, trumpettihousut, tamagotchit, Vili Vilperin ja kannettavan cd-soittimen? Tuolloin videovuokraamoista lainattiin VHS-kasetteja, pihalla hypittiin twist-narulla ja R-kioskilta ostettiin Spice Girls-kortteja. Olin ikionnellinen, kun sain punaiset paksupohjaiset Spaissari-kengät. Huoneeni oli vuorattu Spice Girls-julisteilla ja vannotin, että poistan ne seinältä vasta mummona. 90-lukuun kuului tottakai myös sormustikkarit, Turtlesit, prätkähiiret, ystäväkirjat, trollit, hiusripsivärit ja tarrojen keräily. 


Nyt tuntuu oudolta, että kouluissa piti opetella soittamaan nokkahuilua ja että tietokoneet olivat mustavalkoisia ja sivujen lataantuminen kesti useita minuutteja. Tuolloin käveltiin pitkiäkin matkoja kaverin luokse kysymään, pääseekö hän leikkimään ja Salkkareita ei vielä ollut olemassakaan. 


Kaikki nämä pienet hassut muistot pistävät hymyn huulille. Elitpä lapsuutesi sitten millä luvulla hyvänsä, kokeilepa muistella mitä kaikkia hittijuttuja sitä oli silloin, kun itse olit lapsi. Tänä päivänä ne saattavat tuntua hassuilta, mutta silloin ne olivat oikeita aarteita. 

 
 
Tsekkaa myös edellinen kirjoitus: Lihasryhmät, jotka vastustavat kehitystä.

 

Ida Jemina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta