Mm mm mmm aivan taivaallisen maukasta!

Kovasti on toivottu uusia reseptejä, joten perjantaina pyhitin päivän tälle asialle. Ei kun kimpsut ja kampsut kasaan ja ystävän luokse kokkaus- sekä kuvauspuuhiin. Ensimmäiset snäppiseuraajat ovatkin saaneet jo esimakua tulevasta ja tänään on reseptin julkaisemisen aika.

Tomaattikeittoresepti
Snapchatissa nimellä idajemina

Ah, mitkä tuoksut tästä safkasta tulee! Ja se maku… mm mm mmm aivan taivaallisen maukasta. Kyseessä on mennen tullen paras tomaattikeitto, jota olen koskaan maistanut ja tehnyt. Tästä jos mistä herähtää vesi kielelle – trust me! Resepti- ja kuvakrediitit menevät ystävälle.

TomaattiKeitto tuoreista Tomaateista

Ainekset:

2 miniluumutomaattirasiaa
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1,5 tl mustapippurirouhetta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/4 tl paprikamaustetta
500 ml tomaattimurskaa (En käyttänyt kökkäreistä vaan smoothia)
1 kimppu basilikaa
1 tl tinjamia
1 kasvisliemikuutio
1 litra vettä

Ohjeet:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Pilko tomaatit ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle, niin että leikattu osa on näkyvissä (mausteet imeytyvät paremmin). Kaada tomaattien päälle 4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl suolaa ja 1,5 tl mustapippurirouhetta. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Tomaattikeittoa-kotona

TomaattiKeitto-ohje

3. Sillä välin, kun tomaatit kypsyvät uunissa, pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Valkosipuli kannattaa pilkkoa hyvin pieneksi silpuksi. Kaada kattilaan 2 rkl oliiviöljyä, sipulisilppu ja 1/4 tl paprikamaustetta. Paista, kunnes sipulit alkavat saamaan rusehtavaa väriä. Tämän jälkeen viskaa joukkoon 500 ml tomaattimurskaa, basilikanlehdet (ilman varsia), 1 tl tinjamia, kasvisliemikuutio ja litra vettä.

Tomaattikeitto-resepti

Tomaatti-keitto

4.Tässä vaiheessa uunissa olevat tomaatit alkavat olla valmiita, joten kaada ne suoraan leivinpaperilta mukaan seokseen. Myös leivinpaperilla olevat öljyt, nesteet ja mausteet tulevat mukaan keittoon.

5. Anna keiton kuplia ilman kantta liedellä noin 40 minuuttia. Voit painella lusikalla tomaatteja seoksen kypsyessä, jolloin niistä irtoaa makua keittoon.

Tarjoile keitto joko lämpimänä tai kylmänä ja pistä joukkoon halutessasi vielä raejuustoa. Nams! Tätä olisi kiva tehdä joskus vieraillekin.

tomaattikeitto

tomaattikeittoa

Niin kuin viime postauksessa ”Kurkkaa pintaa syvemmälle” sanoinkin, kysymyksiä ja kommentteja on tullut huuuurja määrä ympäri blogia. Ryhdyn nyt purkamaan niitä, joten tule kurkkaamaan vastaukset viimeistään huomenna. Nähdään pian ja nauttikaa päivästä!

Ida Jemina

10 vastausta artikkeliin “Mm mm mmm aivan taivaallisen maukasta!”

  1. Olen aika uusi lukijasi, mutta pakko kommentoida. Oli ilmeisesti sen verran houkutteleva resepti että sehän pomppasi suoraan sekaviin uniini. =D unessa tosin jätin tomaatit pellille ”väärin päin” ja pippuria lipsahti liikaa (ja yritin sitten nyppiä sitä pois)… Täytynee kokeilla reseptiä ihan oikeassakin elämässä, toivottavasti paremmalla menestyksellä… =D kiitos muuten todella motivoivasta blogista! =)

    • Hihiii ihana!! 😀 niin hauska!! Toivotaan että tosielämässä tomaatit menevät sitten oikein päin 😀 Kiitos itsellesi päivän piristyksestä ja tervetuloa blogiin!:)

    • Hei Anniina! Tuollainen kattilallinen tuli. Arvioisin noin 4 annosta.

  2. Voohoo tein täsmälleen ton reseptin mukaan, eka kerta. Yleensä räiskin vaan meneen mut tää kuulostaa niin hyvältä, vielä 30 min pitäis jaksaa oottaaaa

  3. Tein tätä, ja tuli aivan mielettömän hyvää! Kiitos reseptistä ja lisää tällaisia kaivataan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta