Hyvää mutta jäätävän rumaa! Mikä meni pieleen?

Sis. mainoslinkkejä

lyhyet-hiukset

Apua kaivataan! Ajattelin tuossa muutama ilta takaperin, että teenpäs kerrankin jotakin hieman erilaista keittiön puolella. Hirveästi teki mieli kokkailla, mutta aineksia ei nyt ihan hirvittävästi kaapista löytynyt. Päätin siis soveltaa!

Tässä vaiheessa oli selvää, että joko ruoka onnistuu odotukset ylittävästi tai menee oikein rytinällä pieleen. Se on aina mielenkiintoinen hetki, kun ei vielä tiedä kumpaan lopputulokseen päädytään.

Jääkapista löytyi siis jauhelihaa sekä omenahilloa. Siinäpä oikein maistuva kombo lihamurekkeeseen. Ei kun uuni päälle kahteensataan ja aineksia yhteen sössäämään.

Korppujauhoja ei löytynyt, joten käytin sen sijasta Fibrexiä eli sokerijuurikaskuitua. Annoin sen imeä vettä itseensä hetken, heitin joukkoon suolaa sekä pippuria ja yhden kananmunan. Tämän jälkeen sössäsin joukkoon 400g naudanjauhelihaa 10%.

Taputtelin lihataikinasta levyn ja laitoin siihen viirun omanahilloa. Tässä vaiheessa homma näytti oikein hyvältä. Sain jopa käärittyä siitä oikein mukavan näköisen pötkön.

Ei kun koko komeus uuniin ja jännityksellä odottomaan teoksen valmistumista. Sanoinpas vielä snapchatissäkin, että jos tulee hyvää niin laitan reseptiä jakoon.

Hetken päästä tilanne näytti tältä.

Snapchat-5666769374791709089

Ei ehkä sittenkään laiteta reseptiä jakoon vaan kysytäänkin, että mikä meni vikaan? Hillo pursusi tulivuoren lailla ja tämän kuvan oton jälkeen se vain jatkoi leviämistään. Hyvää siitä tuli ehdottomasti vaikka aivan järkyttävältä näyttikin.

Te kokki kolmoset siellä – olisiko pitänyt käyttää enemmän lihaa, jotta hillo olisi jäänyt paremmin pötkylän sisään? Olisiko korppujauhot pelastaneet tilanteen? Entä olisiko jauhelihan pitänyt olla jotakin muuta kuin 10% nautaa?

Maku oli kerrassaan ihana ja erityisesti voin suositella tätä omenahilloa, jota käytän usein myös kanaruokien kanssa. Se on täysin maukeuttamaton ja tuo iso purkki riittää aina pitkäksi aikaa. Murekkeesta olisi kuitenkin kiva saada joskus nätimpikin viritys aikaiseksi, niin kehtaisi muillekin tarjota. Nyt siis vinkit jakoon! 

IMG_0801
Pusero täältä 

Ihanaa viikonloppua! Katso edellisestä postauksesta: Onko kropan kiinteyttäminen ja laihduttaminen eri asia?

 

Ida Jemina

14 vastausta artikkeliin “Hyvää mutta jäätävän rumaa! Mikä meni pieleen?”

  1. Tiedän niin tunteen kun käy just noin kokkailun/ leipomisen kanssa 😅 Just tän takia sun blogia on mukava lukea kun sää näytät täällä ihan oikeata elämää. Oot ihanan aito ❤️

    • No hyvä että en ole ainoa 😀 Sitä ei kyllä koskaan tiedä minkä näköinen luomus sieltä uunista lopulta paljastuu 😄

  2. En oo mikään ammattilainen mutta tulipa mieleen, että onko sillä joku merkitys kun joulutorttuihinkin laitettava marmelaadi on paistonkestävää? Että vaikuttaakohan se siihen muodossaan pysymiseen? 🙂

    • Hei loistava pointti, kiitos! Aivan varmasti vaikuttaa asiaan!

  3. Tuo hillo ei varmaan ollut paistonkestävää, joten kuumassa uunissa vain ns. suli, kiehahti ja menetti totaalisesti muotonsa. Ja koska se ei ole rasvapohjaista, niin se ei myöskään liuennut jauhelihassa olevaan rasvaan vaan lösähti omaksi liejukseen pellille. 😀

    Näin kotikemistin maalaisjärjellä funtsittuna siis. Viisaampi korjatkoon… 😀

    Mutta varmasti tuo hillo on muissa jutuissa hyvää – varsinkin kylmissä ruuissa!

    • Sinäpä sen sanoit! Musta tuntuu, että tämä voisi olla ihan järkevä selitys tuolla pursuavalle tulivuorelle 😀 Olen käyttänyt hilloa aiemmin jo valmiisiin annoksiin, kuin ruoka on jo lautasella, mutta en koskaan tällä tavalla. Kiitos pähkäilystä! 🙂

  4. Entä jos seuraavalla kerralla käärisi murekkeen hilloineen folioon?
    Ehkä se ei sisällä pysy, mutta jää folion ja jauhelihan väliin ja jäähtyessään tekee ikäänkuin kuorrutteen jauhelihapötkylälle? 😀

    • Loistava idea naaaam! ☺️👌 Eipä olisi tullut mieleen!

  5. mums, hyvän kuuloinen idea! Löytyykö leipävuokaa? Kokeile kasata ens kerralla siihen ja sekoittaa jauhelihamassaan jotain sitovampaa kuin fibrex, kuten psyllium, chia, kookos-, perunajauho….. Kiitti ideasta, pitääkin kokeilla tätä 😉

    • Oli kyllä hyvän makuista! 🙂 Kiitos monista ehdotuksista! Mitäs minä tekisin ilman teitä!😚

  6. Hilloa jauhelihamurekkeeseen? Kuulostaa aika oudolta. Luulen että tuli liian kosteaa ja siksi ei pysynyt kasassa. korppu- perunajauhot ja kanamuna sitoo niitä kannattaa käyttää. Aina ei voi onnistua. Tosin ei se ulkonäkö ruoassa aina merkitse hyvänmakuisuutta. Mukavia uusia kokkailukokeiluja. teetkö usein reseptiä noudattaen? Löytyykö keittokirjoja?

    • Se voi hyvin olla se syy! Olen aiemmin saanut lihamureketta luumuhillolla ja se oli todella hyvää. Ja pysyi kasassa😄 Yleensä heitän ainekset aikalailla päästä ja silloin näitä yllätyksiä joskus sattuukin ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta