Mansikkainen leivontapäivä


Eilen valmistauduttiin kesän juhliin. Minä keittiöiden kuningatar, joka juuri ja juuri erotan limen sitruunasta, päätin pyöräyttää pari kakkua. Tein kaksi mansikkarahkakakkua ja mokkapaloja. Omnomnom.. 


Kummatkin kakut oli helppoja valmistaa ja niistä tuli oikein hienoja. Mansikkakakun tein tuplana, jolloin sain kaksi kakkua.

Mansikkarahkakakun resepti

Pohja

1  pak  (175 g) Domino-keksejä 
50  g Voita

Täyte

4 liivatelehteä
2  dl Mansikan makuista kuohukermaa
2  prk  (à 200 g) Maustettua mansikkarahkaa

1  rkl  sokeria
2  tl vaniljasokeria

Pinnalle

1/2  l  tuoreita mansikoita

Valmistusohje

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
Vaahdota kerma.
Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita.
Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.
Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla.

Ohje täältä.


Dominot murskasin kaulimella minigrip-pussissa ja mansikat tipautin kakun päälle jo ennen kuin laitoin sen jääkaappiin. Silloin ne tarttuvat kakkuun mukavasti kiinni ja näkyvät osittain kakun pinnalla. 

Tänään eletäänkin sitten jännityksen hetkiä, kun vieraat pääsevät luomuksia maistelemaan. Peukut pystyyn, että ne tykkää 🙂

Aurinkoista lauantaita! 

 

Edelliseen postiin tästä: Porrasjuoksu

Ida Jemina

4 vastausta artikkeliin “Mansikkainen leivontapäivä”

  1. Hienoja kuvia taas vaihteeksi! Onko sulla joka tilanteessa mukana aina joku kaveri ottaas kuvia vai miten saat nämä kaikki kuvat oikein otettua? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta