Laturaivon uhri

sis. mainoslinkkejä

laturaivon uhri
Takki

Kuka on kuullut laturaivosta? Täällä on yksi, joka sai kokea sen ihan itse jokin aika sitten.

Olin kävelemässä Urhon kanssa tavalliseen tapaan nauttien talvisen harmaasta ilmasta. Reitti kulkee normaaleja asfaltoituja ja aurattuja kävelyteitä pitkin, taajamassa kun ollaan.

Iloisena ja pahaa aavistamattomana Urho käveli kytkettynä nätisti vierellä, kun leveällä kävely- ja pyörätieksi merkityllä väylällä vastaan tuli hiihtäjä. Ohitimme hänet ihan normaalisti kiinnittämättä kyseiseen sivakoijaan sen kummempaa huomiota, kun yhtäkkiä alkoi papan suusta kuulua äreää ja epämääräistä mutinaa.

”Kannattaa varoa..Ei ole kävelijöiden ja koirien paikka tämä!”

Olen kuullut puhuttavat laturaivosta ja toki ymmärrän kävelijöiden aiheuttavan närää ihan oikeasti hiihtoon tarkoitetuilla sekä ladutetuilla reiteillä, mutta en uskonut törmääväni siihen taajamassa päällystetyllä kävelytiellä, jossa ei missään nimessä kulje lähimainkaan mitään latua 😀

Papan sanoin, kannattaa siis varoa! Sitä ei tiedä missä, koska ja keneen laturaivo taas iskee.
Iloista päivää!

urhokainen

Katso edellisestä postauksesta: Mainio liikevinkki olkapäille – oletko koskaan testannut tätä?

Ida Jemina

8 vastausta artikkeliin “Laturaivon uhri”

 1. Kävelin koiran kanssa ihan jalankulkijoille varatulla / auratulla osuudella tuolla keskuspuistossa, ladut kulkivat siinä muutaman metrin päässä lumipenkereen takana.. meitä vastaan tulee hiihtäjä, alkaa kamala huuto ja raivoaminen, että miten ollaan hänen tiellä ja laduilla, uhkaili sitten suksisauvoilla meitä.

  Minulta paloi käämit aivan totaalisesti ja ukko sai kuulla mitä mieltä hänestä ja ”hänen laduistaan” olin, siihen joukkoon riemukkaaseen sitten liittyi muitakin ihmisiä ja tää riehuja luikki luistellen pakoon.

  Tää on niin jokatalvinen juttu, että ei oikeastaan enää voi kuin nauraa. Pitää varmaan ensikerran ottaa kartta mukaan, missä näkee, että mikä kohta on tarkoitettu kävelyyn ja mikä hiihtoon 😀

  • Voi ei.. aivan järkyttävää! Ja tuo uhkailu on jotain ihan käsittämätöntä touhua..

 2. Laturaivo ei ole mitään urbaanilegendaa vaan ihan totisinta totta. Mikä v*tutus ihmisiin iskee kun ne laittavat sukset jalkaansa? Jotain noituutta siinä varmaan on.

 3. Haha, mä jouduin kans ensimmäisen koirani kanssa kilarihiihtäjän vihan kohteeksi aikoinaan (tästä on jo kymmenisen vuotta). Käveltiin pellon laidassa olevaa kävelytietä ja rekisteröin kyllä, että kaukana pellon toisella puolella hiihti joku. Ohitettiin pelto ja oltiin jo autotien laidassa, kun papparainen sivakoi meidän perässä ja alkoi äristä, että olin kulkenut ladulla. Olin ihan äimistynyt, kun väite ei pitänyt ollenkaan paikkaansa. Ukkeli vielä jatkoi, että ”juuri tuollaiset kengänjäljet siellä oli!” Suutuin ihan tosissaan ja tiuskin, että ihan tosissaanko tyyppi oikein on. Hän kai sitten hätkähti kun nuori nainen ei alistunutkaan, ja lähti suksimaan takaisin pellolle. Pois hiihtäessään tietysti heitti sen vakioväännön ”pidä koirasi kiinni”. Minä kiljuin kiukkuisena perään, että ”pidä sinä turpasi kiinni!” Ehkä sen tilanteen olis voinut tyylikkäämminkin hoitaa 😀

  • Haha kiitos päivän piristyksestä 😀 ihan parasta viihdettä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta