KYSY!

Sis. mainoslinkkejä

Noniin! Niin kuin otsikko kertoo, nyt voi taas kysellä mieltä askarruttavia juttuja! Olen toteuttanut blogihistorian aikana yhden kerran aikaisemmin tällaisen kysymys-vastaus-postauksen ja siitä on vierähtänyt aikaa.

kasipainosoutu
Six Deuce-trikoot täällä

Lukijatoiveiden mukaisesti vastailen kysymyksiin videon muodossa. Onko jokin asia mietityttänyt treeneissä? Herääkö kysymyksiä keittiön puolelta? Mitä muuta? Yksityisasiat pidän edelleen yksityisinä, mutta muuten kysy pois!

kysy

Tsemppiä viikon alkuun! Katso edellisestä postauksesta: Kaksi pehmeää ja karvaista marjaa

Ida Jemina

73 vastausta artikkeliin “KYSY!”

 1. Mitkä seikat tarvitsee ottaa huomioon jos haluaa tehdä ”menestyvän” urheilublogin? 🙂

  Minkä takia on hyvä erotella rakennuskausi ja dieetti? 🙂

 2. Hei! Onko sulla aina tarkasti suunniteltu ohjelma salilla? Miten useasti vaihdat ohjelmaa?
  Minusta tuntuu myös usein siltä, etten välttämättä käytä tarpeeksi suuria painoja, mutten tiedä, uskallanko kokeilla suuremmilla painoilla tekniikan kärsimättä. Mistä tietää, kun ois hyvä kasvattaa painoja? (Ps. pystyisitkö ilmoittamaan kun teet taas henk.koht. treeniohjelmia?)

 3. Ei varsinaisesti kysymys, mutta treenivinkkejä! Oon tykännyt aikaisemmista paljon! Erityisesti yläselkä, vatsa ja pakarat.

 4. Hei ! Lähestyt jo kolmiakymmeniä , onko suunnitelmia tai mahdollisia haaveita perheen ja/tai tulevaisuuden suhteen , missä haluisit nähdä itses esm. 5 vuoden päästä ? 🙂

 5. Kannattaako intense-ohjelmaa tehdä uudestaan 9vk jälkeen heti perään?
  Miten saisi lihakset parhaiten pysymään auki, tällä hetkellä erityisesti pakarat koko ajan jumissa vaikka rullailee ja venytteleekin?
  Teetkö pt-hommia? Mikä on päätyösi?
  Miksi meikkaat aina niin paljon, vaikka olet kaunis muutenkin?

 6. Parhaat etureisiliikkeet? Millä imisi niistä viimeisetkin voimat irti perusliikkeiden (ojennuslaite, etukyykky, kapea prässi, hack) jälkeen?

 7. Hei! Voisitko kertoa mikä liikkeet ovat hyviä alavatsalle ja pepulle (paras liike) ;-)Kiitos!

 8. Haluaisin kuulla sun näkemyksen siihen, kuinka paljon liikuntaa tulisi tuntimääräisesti olla viikon aikana nuorella, noin parikymppisellä ihmisellä? 🙂 Ja kuinka paljon itse urheilet viikon aikana?
  Luin hetki sitten jostain artikkelista, että nuoren, omaksi ilokseen harrastavan tulisi treenata noin 11-13tuntia, kun taas kilpaa urheilevan yli 15 tuntia viikossa. Kuuluukohan kyseiseen treenimäärään vain raskaat treenit (kuntosali, lajitreenit tms.) vai onkohan tuohon sisällytetty myös kehonhuolto/ kevyemmät treenit kuten lenkkeily, jooga yms mitä ikinä keksiikään tehdä 😀

 9. Hei muo kiinnostais mistä koostuu sun perus arkiaamupala? Ja kuinka monta lepopäivää pidät viikossa, ja teetkö jtn palauttavaa urheilua lepopäivinä kuten esim. Kävelyä? 🙂

 10. Millä perusteella päätän, pitäisikö bulkata vai dieetata? Tavoittelen lihaksikasta, kireää kuntoa ja dieettiä olen suunnitellut jossain vaiheessa toteutettavaksi, mutta en ole varma pitäisikö ennen sitä vetää pieni massakausi. Olen normaalipainoinen, lihasmassaa löytyy hitusen keskivertoa enemmän ja rasvaprossa on siinä 21% paikkeilla. Täähän on toki on hyvin yksilöllistä, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla miten itse tekisit tai pistäisit valmennettavan tekemään vastaavassa tilanteessa 🙂

 11. Kun mietit asiakkaitesi ja omaa treenitaustaasi, niin osaisitko sanoa että saako mm. Pakaroihin ja käsiin selkeää muotoa ja näkyvää lihaskasvua puolen vuoden aikana? Ja muutenkin ylipäätään kaikkialle lihaksistoon.

 12. Kannattaako takaolkapäitä treenata jos on vasta alottanu salilla käymisen? Onko se vähä semmonen turha hifistely juttu? Saako lepopäivänä urheilla ollenkaan? Entä mimmosta aerobista suosit jos haluaa minimoida katabolian?

 13. Heippa!

  Aloitin 2½ kuukautta sitten dieetti-ruokavalion ja 3-jakoisen saliohjelman, jonka ohella tein lyhyitä aerobisia treenejä 2-viikkoon ja nyt 2 viikkoa sitten vaihdoin sinun tekemään saliohjelmaan ja ajattelin jatkaa samalla ruokavaliolla. Aiemmin paino putosi tasaisesti (dieetin aikana yhteensä 8kg), mutta nyt se on pysähtynyt. Itse painolukema ei minua haittaa ja minusta ei tarvisi enempää alaspäin mennäkkään, mutta ikuinen ongelma on reisien ja takapuolen kiinteytys. Muualta kropassa on siis jo erittäinkin kireää, mutta itselläni ne pakkautuu tuolle osastolle. Kysymykseni kuuluukin, että millä tavoin suosittelisit tuosta rasvasta eroon pääsyä? Tiedostan ettei rasvaa voi polttaa aluekohtaisesti ja toivonkin että tekemällä tätä 5-jakoista ohjelmaa ja syömällä aiempaan tyyliin alkaisi pakarat kiinteytymään, mutta onkohan tämä liian optimistista ajattelua ja että dieettiä pitäisi vielä kiristää ja unohtaa salilla painoissa edistyminen hetkeksi? Yleisesti aerobisen koen melko epämiellyttävänä ja oma motivaationi tulee voimien tasaisesta kehityksestä, joten en haluaisi ruokiakaan pienimmiksi hiilarittomiksi vetää ettei treeni kärsi! Tosiaan ei tässä mikään tulipalo-kiire projektissa ole, mutta olen melko kärsimätön ja tuloksia kun ei etukäteen näe, niin olisi kiva kuulla mielipiteesi että onko mielestäsi tavoitteeseen pääsy mahdollista tälläisellä tyylillä vai pitäisikö jotain muuttaa?

  Muita kysymyksia mitä on halunnut kysyä niin ohjelmassasi ei ole maastavetoa ollenkaan, mieltymyksestä vai miksi? Kun treenaat rakennuskaudella niin lasketko ruokien ravintoarvot ja punnitsetko? Entä teetkö samaa dieetillä? Teetkö itse omat ruokaohjelmat vai syötkö suunnilleen? Myös jos seuraat ravintoarvoja niin lasketko ne etukäteen vai osaatko suoraan sanoa mikä määrä sopii ruokavalioon?

  Teetkö itse dieetillä aerobista ja jos teet niin paljonko? Entä rakennuskaudella?

  Saisko Urhosta joskus kuva- ja tietoläjäystä? On muuten sulonen otus!

  Saattaa olla että nämä on aiemminkin jossain postauksessa välähtänyt mutta muisti on niin harmaa että ei voi tietää! 😀

 14. Hei! Mikä olisi tehokas ja hyvä selkälihas liike jonka voisi tehdä ihan koti oloissa ilman kummempia laitteita? Entä reisille, erityisesti sisäreisiin?

  Kiitos!

 15. Moikka! Mulla on vähän ongelmana se, et mun peppu on aika pieni ja haluaisin siitä vähän muhkeemman treenin avulla. Oon tehnyt tässä yhtä pepputreeniä, joka toimiikin ihan hyvin, mutta se on tehonnut lähinnä suurentamalla pakaroita. Eli peppu on siis kasvanut sivusta päin katsottaessa. Jos taas katsoo suoraan edestä päin, niin muutosta ei ole juuri tapahtunut. Kysyisinkin siis, että millä liikkeillä peppua saisi leveämmäksi ja onko se yleensä mahdollista treenin avulla?

  Toivoisin myös vinkkejä yläselän treenaamiseen kotona 🙂

 16. Mitä mieltä olet jos pitää mättöpäivän 3-4 viikon välein, jolloin siis syö suht runsaasti kaikkea ei niin terveellistä ruokaa yhden päivän aikana, että onko siitä kauheasti haittaa painonhallinnan kannalta? Jos muun ajan siis syö melko puhtaasti. Oon jostain lukenut et jos kauheesti vetää yhtenä päivänä et keho ei pysty vastaanottamaan kaikkia plussakaloreita, joten kaikki roskaruoka ei voi tuolloin muuttua rasvaksi vaan osa ns suodattuu ulos? Onko tässä mitään perää vai onko rasvan kertymisen kannalta ihan sama syötkö ton määrän herkkuja pikkuhiljaa kuukauden aikana vai kaikki samana päivänä?
  Sekava kysymys, mutta toivottavasti ymmärsit pointin 😀

 17. Mitä lisäravinteita käytät?
  Mitä liikkeitä suosittelet olkapäille, jos päämääränä on pyöreät olkapäät? (olkapäätreeni- postaus olisi mahtava!!)

 18. Ongelmana on alakropan treenauksessa se, että selkä menee aina totaalijumiin kovien jalka+pakaratreenien jälkeen. Kyykkäys,sjmv,prässi pistää alaselän todella koville. onko tähän mitään ideoita miksi näin ja miten sitä jumittumista ja alaselän painetta vois ehkäistä ja silti treenata kovaa ja kunnon painoilla alakroppaa?

 19. Moikka! Mua kiinnostaa mistä oot saanut ensimmäisen innon kuntosaliharrastukseen? Minkä ikäinen olit silloin?:)
  Kiinnostaa myös se että kuinkapaljon treenata viikossa aerobista reenit myös mukaanlukien!

 20. Hei,

  Kuinka luotettavia ovat mielestäsi InBodyn ja Tanitan kehonkoostumusmittauslaitteet (isot, ei kotikäyttöön ostettavat)? Jos suunnitelee dieettiä tai ylipäänsä, kuinka paljon voi päivittäin syödä, niin luottaisitko näiden laitteiden antamiin arvoihin perusaineenvaihdunnan suhteen? Esim. jos minulla on 1450kcal perusaineenvaihdunta (rasvaprosentti 19) niin voisin arvioida päivittäiseksi energiantarpeekseni kevyen työn ja säännöllisen kuntoliikunnan avulla ( kerroin 1,7)
  –> päivittäinen energiantarve 1450kcal x 1,7 = 2499kcal
  Jos taas istumatyö ja jonkin verran liikuntaa ->1450kcal x 1,5 = 2175kcal
  Käytätkö itse jotain tiettyä menetelmää päivittäisen energiantarpeen määrittelemiseen ja kuinka paljon nipistää siitä, jos diettaat?

 21. Onko se huonon tai tehottoman treenin merkki, jos seuraavana päivänä ei tunnu lihaksissa juuri yhtään? Treenatessa teen siis täysillä ja silloin kyllä polttelee, mutta treenin jälkeen ei tunnu paljoa missään. Onko tämä merkki siitä, että pitäisi jotenkin monipuolistaa tai muuttaa liikkumistapoja? Käyn siis ryhmäliikunnassa ja lenkkeilen.

 22. Moi! Pari kysymystä; kauanko sun fitnessurheilu on kestänyt, millä motivoit itseäsi/mikä sua motivoi ja tekeekö sun usein mieli syödä esim karkkia? 😀

 23. Jeee kysymyspostausta!! Kuinka usein bulkkaat ja kuinka usein olet dieetillä? Diettaatko aina ennen kesää? Voisitko tehdä joskus postauksen sun kaupassakäynnistä? Tuolla aikaisemmin olikin jo vähän samaan viittaava kysymys, osaatko yhtään sanoa kuinka tuo perä kerkiäisi esimerkiksi puolessa vuodessa muuttumaan, jos jalkoja treenaisi joka toinen viikko kaksi kertaa ja joka toinen viikko kerran? Teetkö maastavetoa, jos teet niin mikä on maksimisi? Onko se totta, että mavea pitäisi tehdä mielummin esim 5×5 sarjaa kuin vaikka pyramidina? Kehityin paljon nopeammin mavessa kun tein pyramidia, mutta se ei kuulemma ole selälle hyväksi? Kuinka paljon aerobista teet dietillä? Onko sulla ikinä ollut pt:n tekemää treeniohjelmaa? Ja viimeinen kysymys, kun itse olet noin fitness niin käykö miehesikin salilla?=)

  PS ois mahtavaa jos sä oisit fitnesspäiväkirjan 2 kaudella!!

 24. Hei! Olen aikaisemmin käynyt salilla, mutta rahatilanteen vuoksi en enää pysty. Pitkä tauko on ollut, ja haluaisin aloittaa treenaamisen kotona. Kotoa löytyy kuntoilupyörä, stepperi sekä kahvakuula. Laihdutusta en tarvitse, vaan kiinteytystä koko kropalle! Erityisesti pepulle! 😀 Haluaisitko antaa pienen treeniohjelman jota voisi 2-3 kertaa viikossa tehdä, mistä tulisi myös tuloksia? 🙂

  Kiitos vastauksestasi. ♥

 25. Hei! 🙂
  Olisi mukava kuulla minkälaisia kuntopiirejä teet mistä puhuit pari postausta takaperin. Lähinnä siis, että kuinka monta liikettä olisi hyvä tehdä ja minkälaisia. Ja yleensäkin mitä olisi hyvä tehdä salitreenin ohessa kuten esim nuo kuntopiirit. 🙂 Tietysti riippuu täysin tavoitteista, mutta olisi mukavaa kuulla erilaisia ehdotuksia kun itse olen hieman jymähtänyt tavalliseen punttiin, ei sillä että siinä vikaa olisi, mutta juuri tuo kuntopiirikin voisi olla mukavaa vaihtelua ja erittäin tehokasta. Ei nyt ollut ihan varsinainen kysymys, mutta jonkinlainen postausehdotus/aihio. Niin ja pakko vielä kiittää hyvästä blogista. Olet todellinen inspiraation lähde minulle ja ihailen sua! 🙂
  T: Essi

  • Moi! Tulikin vielä muutama lisäkysymys mieleen 🙂 Kuinka paljon sun mielestä aikuisen tulisi saada päivittäin D-vitamiinia? Ja pitääkö tää määrä paikkansa ympäri vuoden? Toinen kysymys oliskin, että miten turvata riittävä kalsiumin saanti? Itse en voi käyttää maitotuotteita enkä kaaleja(esim. parsakaali, lehtikaali). Purkista kyllä otan, mutta ravinnostakin tarvisi saada jonkinverran. Ainakin mantelimaito on tällä hetkellä yks mitä käytän! 😀

   Sit olis vielä kiva kuulla, että miten syöt normipäivän aikana 🙂 siis jotain vinkkejä välipaloiks jne kun itse tuntuu syövän aina niitä samoja 🙂 tai yleensäkin olis mielenkiintoista kuulla miten ja mistä koostat sun päivän syömiset.

   Kiitos jo etukäteen vastauksista 🙂 t: Essi

 26. Kuinka usein herkuttelet offilla? Ja kun herkuttelet, herkutteletko terveellisillä herkuilla kuten raakasuklaalla, proteiinileivonnaisilla yms. vai ihan hardcore kamaa?:D Mites jouluisin?

  Mitä mieltä olet salitreenauksen ulkonäkökeskeisestä puolesta? Välillä tuntuu että se törmää aika pahasti arvomaailmani kanssa, vaikka itsekkin ahkerasti salilla käyn ja syön terveellisesti.

  Millainen asenne sinulla on terveellisiin elämäntapoihin? Otatko ne rennosti esimerkiksi kylässä yms voi sillointällöin ottaa pullan jne. Itse olen huomannut stressaavani usein terveellisestä syömisestä ja haluaisin löysentää otetta. Onko vinkkejä tähän? Sillä haluaisin vielä joskus herkutella ilman huonoa omaatuntoa, koska tiedän, ettei siihen ole mitään syytä.

  Voiko mielestäsi ilman erillisiä dieetti- ja off-kausia pysyä hyvässä kunnossa? (timmi, lihaksikas, aika rasvaton kroppa) Tai saavuttaa sen, jos on ennestään melko hoikka/sporttinen.

  Mikä on mielipiteesi vilja- ja maitotuotteista? Entä gluteeni? Kuuluuko sinun ruokavalioosi esimerkiksi leipää tai pastaa?

  Sulla on muuten aivan ihana blogi ja vaikutat ihanalta persoonalta!

 27. Moikka! Mulla ois hakusessa heraproteiini-isolaatti, mutta kun noita eri merkkisiä on nii paljon, niin en tiedä mitä pitäis lähtee kokeileen. Olin ajatellut Sportlifen whey100, mutta Sportlifen Pudding aiheutti ainakin hirveän vatsakivun. Joten toi heraproteiini sais olla sellanen joka käy herkkävatsaisellekin. Oon treenaillut maalis-huhtikuusta asti ja mukana oli silloin myös pt. Tällä hetkellä treenaan ittekseni noin 3-4krt viikossa. Olisko sulla suositella jotain herkkävatsaselle soveltuvaa, ja jossa ois tietysti hyvät makuvaihtoehdot? 🙂

 28. Moi!
  Pitääkö lepooäivinäkin olla miinuksella 400-500 kcal vai syödä samalla tavalla kuin treenipäivinäkin laihduttaessa? Esim. Intense treeni ohjelman kanssa. Miten voi laskea päivittäisen kulutuksen 17v tytöllä, jotta tietää paljon pitää syödä laihtuakseen?

 29. Moikka Ida Jemina! 🙂
  Pakko sanoa heti alkuun, että oot yks niistä ketä ihailen älyttömästi!
  Olis kiva tietää tarkemmin miten treenaat, kuinka paljon viikossa ja millaisen treenin teet jne.
  Lisäksi olis kiva jos voisit antaa esimerkin mitä syöt yleensä päivän aikana.
  Kuinka kauan oot treenannut?
  Ja loppuun vielä saako sun painoa ja pituutta kysyä?

 30. Onko sulla menkkoja kun urheilet niin paljon? Vaikuttaako urheilu ylipäätään niiden kestoon tai runsauteen, ootko huomannut jotain eroja? Haluaisitko lapsia tulevaisuudessa?
  Miten mahduttaa liikuntaa (lihastenrakennusta) viikkoon kun on töissä täyspäiväisesti?

  Kiva jos viitsit vastata! ❤☺

 31. Oot niin huippu kun aina jaksat vastailla kysymyksiimme !

  Kuinka usein on fiksua viikossa tehdä HIIT harjoituksia ja kuntopiirejä ? Olen siis harrastanut salia pidempään ja esim kun halutaan poltella rasvaa niin kuinka monta kertaa viikossa olisi sopiva määrä ? jos mietitään että tohon päälle vielä 2 tunnin kävelyä ja lihaskuntotreenit 4 kertaa viikossa 🙂

  pystyykö kasvissyöjä saamaan treenatun ja lihaksikkaan kropan ? Luulisi että proteiinin saanti on vähän heikkoa /vaikeaa jos ei syö mitään eläinkunnan tuotteita.

  Kuinka usein herkuttelet ja mikä on sun lempi herkku ? vedätkö ikinä övereitä vai riittääkö pieni määrä herkkuja ? :p

  Kiitos inspiroivasta blogista <3

 32. Olen pitkään jo halunnut salille, mutta vastaan tulee kaksi ongelmaa: häpeä ja häpeä. Hikoan ihan hirveästi! Minusta on noloa kun olen ainoa hikipeikko salilla ja valun hikeä. Loppuuko hien kauhea eritys jossain välissä vai pääseekö siitä ikinä eroon..? Kiitos jos vastaat 🙂

 33. Moi!

  Haluaisin kysyä, että löytyykö ulkoreisien selluliittiosastolle jotain vippaskonsteja? Reenit ja ruokavalio nyt muokattu rasvaa polttavaksi mutta mikään ei tunnu auttavan. Haluan eroon näistä ratsastushousuista!

  Ps. Kiitos ihanasta ja motivoivasta blogista!

 34. Miten rytmität arkesi liikunnan osalta? Montako tuntia viikossa treenejä, kehonhuoltoa ja muuta liikuntaa? Ja miten yhdistät nämä muuhun arkeen ja mitä muuta arkesi sisältää liikunnan lisäksi?

  Itsellä tuntuu olevan ainainen ongelma ajankäytön kanssa kun täytyy sovittaa yhteen päivätyö, treenit, kotityöt, ystävät, jne. Kaipaisin vinkkejä tähän!

 35. tarvitseeko laihduttajan napsia joitakin pillereitä? Itse olen nyt syönyt yhen purkin vihreä tee kapseleita.
  Onko palautusjuoma välttämätön laihduttajalle?
  Kuinka usein saliohjelmaa tulisi vaihtaa?

 36. Moikka ja kiitos mahtavasta blogista!
  Kuinka pitkät breikit kannattais salilla pitää sarjojen välissä? Joskus tuntuu että pidemmällä tauolla rauta nousee tehokkaammin mutta ei edes hiki tule pintaan 😀 lyhyillä palautuksilla painot kärsii. Tavoitteena siis lihasmassan kasvatus.

 37. Hei sellasta ihan aiheesta poikkeavaa haluaisin kysyä, että mitkä on sun lempibändejä? Jossain kohtaa muistaakseni mainitsit tykkäväsi melodisesta metallista, ja siitä genrestä olis erityisen kiva kuulla lemppareita. Parhaat treenibiisit -listaus ois myös tosi jees! Ellei mene liian henkilökohtaiseksi 😀

 38. Heippa! Haluaisin kysellä HIIT harjoituksista, eli mitä missä milloin? Olisiko hyvä tehdä heti salitreenin päätteeksi, ja jos niin, minkälaisia HIIT treenäjä suosittelisit? Kiitos mahtavasta blogistasi ! 🙂

 39. Kuinka kamalaa on, jos treenaa 4 päivänä peräkkäin, mutta nelijakoisella ohjelmalla täysin eri lihasryhmiä?
  Esim. Pakarat, olkapäät, hauis/ojentajat ja jalat, ja sitten pitää 3 päivää taukoa. En ikinä kerkeä viikonloppuisin treenaamaan, mutta viikolla aikaa olisi mielin määrin. Onko sulla ideoita hyvään treenijakoon?

 40. Erilaisia pudotussarjoja olis kiva kuulla. Esim. olkapäät laitan treenin lopuksi pumppiin yhden käden vipunostoilla käsipainoa laskien, mutta mitens muut lihasryhmät?

 41. Moikka 🙂 koitin lukea aikaisempia kommentteja jo läpi jotta en kysyisi samoja asioita. Asiaan 🙂

  – Onko väliä syökö tavallista ”vaaleaa”, vai tummaa riisiä? Kumpaa itse suosit?
  – jauheliha jota syöt, onko se riistaa (hirveä yms.) vai onko se ihan kaupasta?

  – millaisia liikkeitä suosittelisit jos haluaa takareiteen vähän pyöreyttä?

  Sitten mun todella outo analyysi jota oon tässä kaavaillut, eli kun olen tarkkaillut cherleadingia harrastavia tuttujani ja huomannut että jalat on kyllä heillä kiinteät, lihaksikkaat ja sirot samaan aikaan. Niin onko tämä tälläinen pomppiminen yhdistettävissä tähän kiinteyteen? Eli jos haluaa varsinkin alakroppaa kiinteyttää niin olisiko hyvä lisätä treeniviikkoon jonkinlainen hyppytreeni? Eli vaikka 5 erilaista hyppyä ja niitä kaikkia 15 toistoa ja vaikka sen 5 kierrosta? 😀

 42. Miten voi treenata salilla, kun on yliliikkuvat nivelet ja etenkin yliliikkuva alaselkä (selkä notkistuu esim. kyykyssä liikaa). Kerro vinkkejä kuntoutukseen; mave ja kyykky aiheuttavat selän katkeamiskykyä kun selkä notkistuu liikaa huomaamatta.

 43. Olen miettiny että mitä eroa on kiertoharjoittelulla ja kuntopiirillä vai onko niillä? Ja eikö nämä periaatteessa ole niitä patteriharjoituksia?

  Ja ainainen ongelma (joka on nyt vielä yleisempi) treenituntuma pakarassa. Se menee melkee aina reisille. Tai vaikka saisi treenissä tuntumaa niin seuraavana päivänä ei lihaskipua pakarassa, onko treeni silloin mennyt muualle? Lisää vinkkejä mulle tähän!! (Kerrankin kokeilin jotain kyykkyhyppy-askelkyykky settiä, jossa kehuttiin, että varma tuntuma pakarassa niin mulla huusi reidet hoosiannaa seuraavana päivänä)

 44. Harrastan tankotanssia, jossa siis työskennellään yläkropan lihaksilla. Onko parempi ajoittaa yläkropan salipäivät samalle päivälle tanssin kanssa jolloin muina päivinä yläkroppa saisi levätä vai eripäiville jolloin samana päivänä ei olisi yhtä paljon rasitusta?

  Millä liikkeillä salilla voi _leventää_ takapuolta ja lantiota? (lue tiimalasivartalo)

  Millä liikkeillä voi kaventaa vyötäröä, jos ylimääräistä rasvaa ei kamalasti ole mutta haluaisi kapeamman uuman?

  Kiitos vastauksista etukäteen!

 45. Hei,
  Miten treenaat keskivartalo lihaksia? Kuinka usein ja millaisin liikkein? Olisi myös mielenkiintoista lukea postaus, jossa kerrot yhden päivän ateroistasi (mitä syöt milläkin aterialla)

 46. hei ida!

  oot mielettömän inspiroiva ihminen, kiitos.
  haluaisin kysyä sun mielipidettä 14-vuotiaan treenaamiseen. siis vaikka 4x/vko erilaisia treenejä, lihaskunto, aerobinen yms.. voiko susta 14-vuotias saada tuloksia kuin aikuiset? mitä vinkkejä tai mitä haluaisit sanoa 14-vuotiaalle teinille joka treenaa?

 47. Voiko naine kehittyä ja saada lihasmassaa/-muotoa pelkillä ylläpitokaloreilla? Tai riittääkö esimerkiksi +100-200kcal. Päivässä kaloreita menee noin 2100kcal, onko liian vähän aktiivisesti treenaavalle?

 48. Millaisia liikkeitä suosittelisit jos haluaisi lantioon ja peppuun muotoa ja pyöreyttä?

  Miten liikkua ja käydä salilla kun on dietillä?

  Mistä koostuu ruokavalio dietillä ollessa?

 49. Minkä ikäisenä aloitit säännölliseen treenaamisen? Ja ootko jo nuorena pitänyt liikuntaa osana elämääsi?

 50. Mietitkö koskaan ruokasi eettisyyttä?
  Mitkä ovat unelmasi tällä hetkellä?
  Mikä on keinosi päästä epämukavuusalueen ulkopuolelle treeneissä (onko sulls joku sana/lause mitä hoet tms.)?
  Misdä kaupungissa asut? Voisitko ajatella muuttavasi muuslle?
  Mikä bloggaamisessa on parasta? Entä miten päästä alkuun blogin perustamisessa?
  Mikä kamera sulla on? Valokuvausvinkit olis myös tosi kiva postausaihe!
  Paljonko sulla kuluu kuukaudessa rahaa ruokaan?
  Suosikkiliike olkapäille?
  Vatsalihakset ja kyljet ovat lihas siinä missä muutkin, mutta mikä olisi paras tapa treenata niitä? Lisäpainoilla? Pitkiä vai lyhyitä sarjoja? Maaten vai esim. roikkuen? Onko lankuista todellista hyötyä?
  Ja viimesenä vinkkejä notkoselkäiselle treenaajalle! Kyykyissä selkä lähtee helposti notkolle ja keskivartaloa treenatessa joutuu tekemään kaksinkerroin töitä, että saa pidettyä selän lähellä lattiaa. Onko mahdollista jotenkin pienentää selän notkoa?

  Hups kun tuli paljon:D

 51. Täydennän äskeistä listaa vielä parilla kysymyksellä:D

  Miten koostaisit ruokavalion kuntosalilla treenaavalle vegaanille? Oisko tästä mahdollista saada esimerkkipäivä?

  Toisekseen, jos oletetaan, että treenaava henkilö saa ruokavaliostaan kehonsa tarpeen verran proteiineja, rasvoja ja hiilareita, mutta lihaskasvun vuoksi tarvitsee vielä extraenergiaa niin onko väliä, mistä ravintoaineesta ne extrakalorit saa? Tosi epäselvä kysymys, mutta hyvä, jos ymmärrät!😛

 52. Moikka !

  Jos on kauan elänyt säästökiekillä, niin minkä verran on turvallista nostaa kaloreita/ ruokailu kertoja viikossa jotta voi välttää pullahöttö lihomisen?

 53. Kun aloittaa lihaksen kasvatuksen, mutta haluaa välttää ns turhaa lihomista, millainen liikuntarytmi olisi hyvä? Entä salijako monelle päivälle ? Itse olen treenaillut jo muutaman vuoden mutta nyt haluaisin oikeasti panostaa kunnolla treeneihin ja ravintoon 💪 kiitos jo etukäteen 😊

 54. Hei! En tiiä tulivatko kysymykseni jo, koska hidas netti:D mutta pistänpä uudestaan! Eli ensonnäkin piti sanoa että oot ihana! Ja mun kysymykset liittyy siis rakennuskaudelle että mitä vinkkejä sulla on mahdollisimman siistiin rakennuskauteen? Millasia ruokia syöt ja kuinka usein? Ja onko GI:llä väliä että syökö nopeasti imeytyviä hiilareita vain treenin jälkeen?ja vältätkö herkuttelua enemmän kun on suurempi todennäköisyya että varastoituu sitten rasvaksi? Onko kaloreitten ja makrojen tarkkailu tarpeellista?painotatko hiilareihin rakennuskaudella?ja vinkkejä lihasten kasvattamiseen millasta treeniä salilla? Teetkö rakennuskaudella ollenkaan aerobista? Ja lemppari pakara/jalkaliikkeet? Hehe kiitos:)

 55. Vielä sellanen kysymys että pitääkö lepopäovinäkin laihduttaessa olla miinuksella se 400-500kcal vai syödä samalla tavalla kuin treenipäivinäkin? Ja jos ei ole paljon laihdutettavaa pitäisikö olla vähemmän miinuksella kuin 400-500kcal?

 56. Hei!
  Mua kiinnostais tietää miten liikkuvuudesta kannattaa/pitäis pitää huolta? Millaiset liikkeet/harjoitukset siihen auttaa ja kuinka usein niitä kannattais tehdä? Toiseksi kiinnostais voiko runsas liikunnan lisääminen vaikuttaa menkkoihin? Entä onko ruisleivässä jotain ”pahaa”, sillä siitä ei juurikaan näe kuvia fitness-harrastajilla, vai voitko suositella sitä syötäväksi niin aterioiden lisänä kuin myöskin eväänä?
  Kiitos inspiroivasta blogista ja hyvää marraskuun jatkoa! 🙂

 57. Onko sulla mitään vinkkejä siihen miten kannattaidi treenata, jotta saisi lihaksikkaan mutta naisellisen kropan. Niin että olisi lihaksikas ja timmi, mutta esimerkiksi hartiat eivät levenisi kovinkaan jne. Liikkeitä yms?

 58. Pitääkö veden juontia lisätä dietillä? Jos juo normaalisti 3 litraa päivässä 🙂

 59. Oot joskus puhunut metabolisista kuntopiireistä. Oisko sulla antaa esimerkkiä, miten sellasen vois tehdä (siis joku esimerkkiohjelma?)
  Kuinka usein teet ko. kuntopiirejä?

 60. Heips taas! Millä tavalla lämmittelet ennen treeniä? Haluaisin jotain uusia ideoita, kun on tullut aika monta kertaa soudettua 🙂

 61. Itseäni on askarruttanut eräs juttu. Olen käynyt salilla melko säännöllisesti 1 ja puoli vuotta. Jalkoja / peppua treenaan 1-2x viikossa. Teen melko isoilla painoilla vaihtelevasti erilaisia liikkeitä, mutta pakaralihakseni eivät ole ensimmäisten kuukausien jälkeen kasvaneet. Syön runsaasti ja monipuolisesti, proteiinia tulee riittävästi ravinnosta mutta lisäravinteita en syö. Monesti treenin jälkeisinä päivinä kyllä pakaroissa tuntuu että töitä on tehty. Olen ruumiinrakenteeltani hoikka, ja mulla on leveät hartiat ja kapea lantio. Eli syy tähän on luultavasti aika paljon geeneissä ja ruumiinrakenteessani. Voinko kuitenkin tehdä jotain asialle, jotta saisin maximoitua pakaralihasten kasvun epäedullisista geeneistä huolimatta?

 62. Ekaks täytyy sanoa että niiiin motivoiva ja ihana ihminen olet!
  Olisin myös kiinnostunut kuulemaan, mikä on sopivan pituinen aika sarjojen välissä. Lisäksi kysyisin, että mitä mieltä olet siitä, että treenataan paksu huppari päällä hikoillen suuremman rasvanpolton toivossa? Eikö ruumiin lämpötilan noustessa suorituskyky kuitenkin heikkene aina jonkin verran vai onko sillä tässä tapauksessa niin suurta merkitystä? Olen tätä tyyliä kovasti ihmetellyt.

 63. Moi! Mirä mieltä olet onko parempi syödä esimerkiks jäätelöpaketti taikka suklaalevy kerralla vai jakaa se monelle päivälle? Jos siis syö terveellisesti muuten ja välillä herkuttelee? 🙂 Itse yleensä kun herkuttelen nii menee kerralla paljon, mutta mietin olisko paremmin vähän kerralla mutta useemmin.

  Ja toinen kysymys, näytät todella timmiltä ja sulla on kyllä ihana vartalo! Onko sulla luonnostaan myös hyvät geenit? 🙂

 64. -Kuinka usein itse herkuttelet perinteisesti? Siis eli ihan perus karkeilla ja jätskillä?
  – mitä teet työksesi ja mitä oot opiskellut?
  – onko sulla koskaan ollut motivaatio tosi hukassa, ettei vaan oo yksinkertasesti huvittanut urheilla? Mitä tälläisissä tilanteissa teet? Itse opiskelijana olen välillä (harvoin) yksinkertaisesti niin poikki, ettei vaan tee mieli tehdä yhtään mitään. Mulle urheilu on tärkeä pään tuulettaa ja energian lähde, mutta sillon kun on levittävä niin tietty lepään. Viikon jälkeen motivaatio on taas korkeimmalla kun ikinä, haluaisin vaan kuulla sun mielipiteen asiasta 🙂

 65. Moikka! Seurailin snäpistä että sinulta voisi vielä täällä kysellä, joten toivottavasti vielä ehdin! Kyselisinkin sellaista että teetkö siis valmennuksia ja jos niin minkä tyylisiä? Teetkö esim etänä ja kuinka pitkiä sopimuksia teet? Itse aina välillä tulen miettineeksi jos joskus kokeilisin valmentajaa ja siksi asia kiinnostaakin 🙂

 66. Miten treenata, jotta kropasta tulisi/se pysyisi sirona ja naisellisena. Esimerkiksi sinulla on reippaasti lihasta, mutta olet kuitenkin siro. Onko tämä vain rakenteesta kiinni vai olisiko edes mitään vinkkejä, jotta esimerkiksi hartiat eivät levenisi kovinkaan, koska ovat jo luonnostaan hieman leveät?
  Olen muutenkin miettinyt, että onko viisasta jättää jonkun lihasryhmän treeni vähemmäksi, vai onko se huono juttu, koska kroppa voi olla epätasapainossa lihasmäärän suhteen taaii jotaaiin??:D

 67. Monelta menet yleensä nukkumaan ja monelta heräät, eli paljon nukut yleensä yössä? Käytätkö hampaiden valkaisuun ainoastaan hampaiden valkaisuliuskoja? 🙂

 68. Millaista vyötä suosittelisit salitreeniin, vai suositteletko vyön käyttöä ollenkaan? Tarra- vai solkivyö? Tiedän että vyön käyttö voi vaikuttaa keskivartalon aktivointiin ja voiman kehitykseen. Olenpa jopa kuullut että jotkut käyttävät vyötä jalkatreenissä estääkseen keskivartaloa levenemästä (eli vahvistumasta)…

 69. Moikka! Tulee vähän myöhässä nää kysymykset, mutta toivottavasti silti vastaat 🙂
  Kuinka monta liikettä teet yleensä per treeni?
  Kuinka monta sarjaa ja kuinka pitkiä sarjoja?
  Teetkö lämmittely sarjoja ennen varsinaisia sarjoja? Ja jos teet niin kuinka pitkiä?

  Ihanaa joulun odotusta! 🙂

 70. Lasketko kaloreita?
  Kun diettaat ja bulkkaat niin paljonko sulla on ollut kalorit pienimmillään/korkeimmillaan?
  Jos on toimistotyössä niin riittääkö liikunnaksi 2 krt kuntosali – 2 krt jumppa viikossa vai pitäisikö olla enemmän? (Työmatkaliikunta ei onnistu pitkien etäisyyksien vuoksi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta