Kuvia kuvia kuvia! Mitä tapahtui New Yorkissa?

Sis. mainoslinkkejä

brooklyn-bridge

Hi there! I’m back! Ei tuo suomen kieli oikein taivu enää! On aina niin huvittavaa, jos törmää ihmisiin, jotka ovat olleet pari kuukautta pois Suomesta ja yhtäkkiä he eivät enää muista mitä tarkoittaa ”mitä kuuluu?”. Pariin pintaliitäjään tuli törmättyä länsirannikolla ja kyllähän siinä tunsi olonsa vähän hassuksi, kun kotimaan flikat esittivät, etteivät oikein enää osaa puhua suomea. Sen ymmärtää, että sanojen hakemisessa voi mennä aikaa, kun on tottunut puhumaan englantia, mutta come on – rajansa kaikella!

TIMESsquare
En tiedä mistä tämä nyt tuli mieleen, mutta tulipahan jaettua. Olin siis ensimmäistä kertaa lomailemassa itärannikolla New Yorkissa. Voi hurja – aikamoinen kaupunki! Saavuin perille silmät ristissä pitkän matkustamisen, jonoissa seisomisen ja ruuhkassa kökkimisen jälkeen. Oli siinä pää vähän sekaisin, kun talsin Time Squarelle mainostaulujen vilkkeeseen. Ihan kuin olisi ollut jossain eri ulottuvuudessa. Vaikka oli ilta (Suomessa jo yö) ja aurinko laskenut, oli paikka aivan valoisa noiden hulppeiden screenien ansiosta. Ihmisiä tuli ja meni, autojen töötit huusivat ja liikennepoliisien pillit vislasivat. Menin ensimmäisestä ravintolasta sisään, jonka löysin ja osoitin summan mutikassa vain jotakin ateriaa. Ei enää niistä samoista silmistä ollut lukemiseen. Sain eteeni maukkaan kana-pasta-annoksen ja pikku hiljaa alkoivat aivot taas ruksuttamaan.

jouluvaloja
Olin valinnut hotellin aivan Time Squeren vierestä, mikä osottautui loistavaksi valinnaksi. Heti kun astui hotellista ulos, oli kaiken keskellä. Liikkuminenkin oli näin helppoa eikä tarvinnut myöhään metroilla kulkea. Ajankohdan puolesta reissu osui myös nappiin. Holiday season pärähti käyntiin Rockefeller Plaza:lla sijaitsevan joulukuusen valojen sytyttämisellä. Kaikkialla soi joululauluja ja ihmiset toivettelivat hyvää joulua. Tästä ajasta nuo paikalliset ihmiset osaavat kyllä ottaa kaiken irti.

times-square
Takki saatu House of Brandonilta, jossa koko verkkokauppa on nyt vähintään -20% alessa! 

Ja niitä ihmisiä muuten riitti! Voi hyvänen aika! Missään en ole törmännyt vastavaan vaikka esim. Intiassa on tullut matkustettua. Tämä pesi ruuhkien puolesta kaikki näkemäni kohteet 6-0. Ei auttanut muuta kuin tunkea joukkoon ja köpötellä massan mukana eteenpäin. Jossain kohtaa tämä ihmispaljous alkoi hieman rassaamaan, mutta ei siinä auta hermojaan menettää. Kiireisen ei kuitenkaan kannata suosituimpiin paikkoihin nokkaansa tunkea.

Central Parkissa taas oli aivan erilainen meininki, jossa pääsi pakoon kaupungin melua ja ruuhkaa. Tämä puisto oli todella siisti lampineen, luistinratoineen ja viheralueineen. Öisin puisto on suljettu eikä siellä saa liikkua.

orava
Kurre kävi moikkailemassa ohikulkijoita

central-parkkia central-park
Muita keskeisiä paikkoja, joita kävin katsastamassa olivat mm. Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial Plaza, vapauden patsas (rannalta käsin), Flatiron Building eli ”silitysrautatalo”, Rockefeller Center ja Empire State Building. Näistä yksi suosikkini oli tuo Brooklyn Bridge, josta oli kauniit näkymät kaupunkiin ja merelliseen auringonlaskuun. Viimeisenä iltana kävin katsomassa Broadway-musikaalin Finding Neverland. Vau – todella taidokkaasti toteutettu ja tunteita herättävä näytös.

empire-state-building
Näkymä Empire State Buildingistä

macy-skyyhkynen

brooklyn-silta
Brooklyn Bridge

brooklynin-silta

muistoaukio

muistomerkki
9/11 Memorial
finding-neverland
Finding Neverland alkamassa

Tulihan sitä tietysti vähän myös shoppailtua kosmetiikkaa ja esimerkiksi lempparihammastahnaa. Asumisen puolesta New York ei ole sieltä halvimmasta päästä ja onhan sitä ulkona syödessäkin normaalia kotisyömistä enemmän lyötävä tuohta tiskiin. Tuo tippikulttuuri ei yhtään tunnu siltä omalta, mutta pitää muistaa, että maassa maan tavalla. Se on kuitenkin hyvä ottaa huomioon ravintolassa syödessä ja noin 15% tulee kokonaissumman päälle tippiä. Kaupoissa hinnat on ilmoitettu verottomina ja niihin tulee kassalla vielä vero päälle. Myös hotellin kanssa kannattaa olla tarkkana, onko summa ilmoitettu verojen kanssa vai ilman. Usein summan päälle tulee vielä verot ja palvelumaksut. Hotellin puolesta suosittelen myös googlaamaan hotellin nimen + bed bugs, niin näkee ovatko asukkaat kirjoittaneet kokemuksiaan mahdollisista kutsumattomista yöllisistä petikavereista.

luistelemassa

rockefeller-plaza
Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja ikimuistoinen. Nyt on taas kiva olla kotona Urhon kanssa, omien touhujen ääressä ja teidän kanssa jutskaamassa. Urho kun tykkää katsoa luontodokumentteja pingviineistä, sai hän oman pehmolelupingviinin tuliaisiksi.

wallstreetdisney-kauppa lelukauppaSaksmadison-square-park
Ihanaa joulukuuta ja hyvää fiilistä kaikille! Edellisessä postauksessa: Katso olisiko tästä sinulle apua treeneissä!

Ida Jemina

11 vastausta artikkeliin “Kuvia kuvia kuvia! Mitä tapahtui New Yorkissa?”

 1. Ihania kuvia! Onse pakko itsekin joskus tuolla käydä piipahtamassa! Vaikutat kyllä niin humoristiselta ja mukavalta persoonalta näin blogin välityksellä<3 Ihanat ohjelmat Urholla 😀

  • Ehdottomasti suosittelen, on se aika kokemisen arvoinen kaupunki 🙂 Kiitos kauniista sanoista<3 Urho se on aina valmiina katsomaan vakava ilme naamalla pingviinejä 😀

 2. Olipas kivan erilainen postaus Nykistä 🙂 Yleensä aina niitä samoja juttuja ja samoja kuvia, kiitoksia kivasta postauksesta! Kenen kanssa olit reissussa, tuskin kuvat on itselaukaisimella otettu 😉 Ihanaa joulun odotusta<3

  • Kiva olla takaisin 🙂 oli kyllä mukavan jouluinen matka 🙂

 3. Ihania kuvia ja tulee hyvä fiilis! Varmasti ihan erilainen kokemus, tuskin sitä ihmispaljoutta voi kuvitella ennen ku kokeilee. Pikku Suomessa niin eri meininki 😀

  • Huippua kuulla Tuija! Oli kyllä ainutlaatuinen suurkaupunki 🙂 niskat kipeänä korkeiden rakennusten katsomisesta..

 4. Moi! Oon suunnittelemassa Nykin reissua ja hyvä hotsku hakusessa. Mikä teidän hotelli oli reissussa ja voitko suositella?

  • Moikka Riina! Asusteltiin Night Hotel Theater Districtissä ja olin kyllä tyytyväinen. Hotellissa huoneet ovat melko pieniä, mutta laadukkaita. Mikäli haluaa sijainnin puolesta majailla lähellä ihan keskustan ydintä, on teatterialue hyvä valinta ja voin suositella Night Hotelia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta