Kurkistus menneisyyteen

Muistatteko ystäväkirjat? Sellaiset, joissa on kysymyksiä, joihin ystävät kirjoittavat vastuksensa. Rakastin ystäväkirjoja ja minulla oli niitä monia. Ne olivat omassa lapsuudessani kova juttu ja tyrkytin niitä kaikille täytettäväksi ketä tunsin.

ystavakirja

Jostain mielen sopukoista ystäväkirjat tulivat tänä aamuna mieleen ja kävin kaivamassa ne laatikoista. Voi mitä muistoja! Olin pyytänyt kaikkia ystäviäni, perheenjäseniäni ja sukulaisiani täyttämään kirjaa ja vieläpä useita kertoja! Voi raukat! Kiitos kärsivällisyydestä näin jälkikäteen. Taisin olla vähän liiankin fiiliksissä ystäväkirjoista.

Hyvät naurut kuitenkin sain, kun vastauksia luin. Tottakai olin vastannut kysymyksiin myös itse. Nämä olivat ekaluokkalaisen vastauksia:

Nimi: Ida Jemina

Harrastukseni: Kuoro, ATK-kerho, luistelu (Mikä ihmeen atk-kerho?! Ei mitään muistikuvaa. Ja naurattaa, että se tuli kuitenkin mainittua ennen luistelua. En todellakaan ole mikään atk-ihminen.)

Hauskin oppiaine koulussa: Lukeminen

Paras näkemäni elokuva: 101 dalmatialaista

Paras lukemani kirja: Poni Pontus hississä

Ihailemani henkilö: Äiti ja isi

Paras bändi: Aikakone

Paras kuulemani kappale: Bai Bai Beibi

Eläimiä, joista pidän: koira, kissa, kani ja kalat(!)

Mieliruokani: Porskeitto

Eniten inhoan: Kiusaamista

Minua kiinnostaa: Opia umaan

Hartain toiveeni: Saada omahuone

Toiveammattini: Perheäiti

On hauska huomata, kuinka jotkut vastaukset pitävät vielä lähes 20 vuotta myöhemmin paikkansa. Kuten paras kuulemani kappale on ehdottomasti ”Bai bai beibi”. No ei vaan! Mutta esimerkiksi se, että eniten inhoan kiusaamista. Toiseen kirjaan olin kirjoittanut, että eniten inhoan itserakkaita, ärsyttämistä ja sotaa. Edelleen olen aivan samaa mieltä, kukapa noista asioista pitäisi.

kysymyksia

Perheäiti-vastaus tuli yllätyksenä, mutta tarkemmin ajateltuna, voisiko parempaa ammattia ollakaan! Ei nyt heti tule mieleen! Myös ihailemani henkilöt, äiti ja isi, ovat edelleen esikuviani. Muista esikuvistani voit lukea täältä.

Lasten suusta kuulee totuuden ja oli ihana lukea myös muiden lasten vilpittömiä vastauksia. Eniten lapset inhosivat mm. pahaa yskää, kanan rustoja, ulkohuussin kärpäsiä, kiusaamista, poikia/tyttöjä jne. Eniten lapset taas pitivät perheestään, tulevasta lemmikistään, kavereista ja liikunnasta. Vastauksia lukiessa ei voinut olla hymyilemättä, sillä niistä puuttui täysin kyynisyys ja häpeily. Tänään minulle taas muistui, kuinka paljon aikuiset voivatkaan lapsilta oppia.

Eilisessä postauksessa ihania tyttöjen juttuja

Ida Jemina

11 vastausta artikkeliin “Kurkistus menneisyyteen”

  1. Hitsi, mulla ois varmaan aikalailla samoja vastauksia 😀 Barbie girl oli ainakin jossain välissä tosi pop ja bailando 😀 Pitääkin kaivaa nää omat jutut esille!

    • Ei vitsi barbie girl ja bailando! Legendaarista 😀 piristyy päivä kummasti kun lukee vanhoja vastauksia!

  2. Haha voi vitsi miten söpöä! 😀 Bai bai beibi! Noi ystäväkirjat oli mullekin tosi kova juttu ja mun eka ystäväkirja oli toi samainen Barbie-kirja 😀

  3. Vooi ihana! Tämä oli tämän paras lukemani postaus ♥ Varmaa myös johtuu siitä että oon nyt työharjoittelussa koulussa 3lk, nii aika paljon tälläisiä söpöä juttuja kuulen joka päivä

    • Varmasti viihdyt siellä!:) Lapset kyllä letkauttelee aina parhaat jutut 🙂

  4. Moi! Sulla on toosi upea vartalo ja mietein että teetkö treeni/ruokaohjelmia muillekin? Olisin todella kiinnostunut 🙂 Sulla on mahtava blogi <3

    • Ohjelmat räätälöidään aina henkilökohtaisesti toiveiden ja tavoitteiden mukaan:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta