Kokemuksia hyvistä (tai huonoista) kuntosaleista?

Hei kuntosalien kasvatit!

Itselläni on muutto pian edessä uuteen kotiin. Samoilla kulmilla tulen edelleen pysymään eli pääkaupunkiseudulla. Nyt kuitenkin on iskenyt pieni muutoksen halu myös kuntosaliin. Nykyiset salikuviot ovatkin pysyneet melko vakiona neljä-viisi vuotta ja nyt voisi olla taas sellainen sopiva aika vähän haistella uusia tuulia.

Joten rakkaat raudan kolisuttelijat, nyt saa jakaa kokemuksia ja kertoa, mistä salista olette pitäneet! Saa kertoa toki myös, että mistä ette ole pitäneet. Onko paikka kuinka iso, mahtuuko treenaamaan? Millaista porukkaa salilla käy? Onko hyvä ilmapiiri? Onko vapaita painoja hyvin käytössä? Entäs onko salilla ruuhkaa?

kuntosali kokemuksia
Jalkalämppää

Itselleni yksi tärkeimmistä asioista välineiden ja ilmapiirin ohella on juurikin tuo ruuhkan määrä. Olisi ihanaa, jos salille voisi mennä koska vaan niin, että siellä mahtuu treenaamaan.

Ja nyt kommenttiboksi laulamaan ja kokemuksia jakamaan!:) Arvostan suuresti!

Edellisessä postauksessa resepti Mehukkaaseen päärynäpiirakkaan.

Ida Jemina

46 vastausta artikkeliin “Kokemuksia hyvistä (tai huonoista) kuntosaleista?”

  • Veit mun kommentin! Itse kanssa Foxilla pyörin! 😀 tosi paljon plussaa kyseiselle salille sen 24/7 aukioloajoista ja hurjasta laitevalikoimasta!

  • Fox Center Järvenpää on kulunut, väsynyt ja likainen – rahat loppu? Suihkut on kunnon pelkokerroin! Näin ainakin 2017.
   Plussaa on pysäköinti ja isot tilat kuntosalilla.

 1. Hämeenlinnassa oon nyt käynyt Fitfys femmellä melkein 2 vuotta. Sali on siis vaan naisille ja suurimmaks osaks kävijät on vanhuksia/keski-ikäisiä. Peruslaitteet löytyy, hyvin vapaita painoja mutta ainut mikä uupuu on kunnollinen jalkaprässi :/ Se hyvä puoli ”mummoissa” on, ettei smithille tai ristitaljalle montakaan käyttäjää löydy; saa siis ihan rauhassa treenailla kun en paljoa laitteita käytä. Semmonen kunnon tekemisen meininki kyllä puuttuu , joten taitaa olla salin vaihto tiedossa myös täällä suunnalla 🙂

  • Hei se onkin ihan uusi tuttavuus! Harmi, jos ei ole kunnollista jalkaprässiä, mutta tosi kiva jos ei ainakaan ruuhkasta ole ongelmaksi! Kiva kun tulit jakamaan kokemuksia ja tsemppiä sitten myös sinne mahdolliseen uuden salin metsästykseen 🙂

 2. Moi! Voisin suositella Herttoniemen Sporttikujaa! Ollaan käyty siellä pari vuotta poikaystäväni kanssa ja ollaan oltu tyytyväisiä 🙂 Salilta löytyy hyvin sekä laitteita että vapaita painoja, kakdenlaista prässiä, hack, smith, nyrkkeilysali ja kiva henkilökunta! Hinnat ja ehdot myös erittäin kohdillaan.

  • Moi Janina! Kuulostaa loistavalta! Googlasinkin samantien tuon paikan ja vaikuttaa oikein hyvältä. Kiitos vinkistä! 🙂

 3. Vaihdoin itse joulukuussa Foreveristä Fressiin enkä voisi olla (Kampin) Fressiin tyytyväisempi! Kyllähän Foreveristäkin tykkäsin, mutta muuton yhteydessä oli ihan hyvä irtautua vanhasta tutusta, jossa tulikin treenailtua neljä vuotta.
  Fressissä on kiva tekemisen meininki, kaiken ikäistä ja kokoista porukkaa, iloinen henkilökunta, ryhmäliikuntatarjonta on hyvä, jos niistä tykkää ja treenipuitteet on muutenkin mahtavat, aukioloajoista puhumattakaan! Ja kaikki Suomen Fressit käytössä samalla hinnalla. Ainoana miinuksena on suht korkea hinta, mutta itse ainakin olen valmis maksamaan hyvästä salista ja kaikista palveluista 🙂
  Tulipa tästä kunnon myyntipuhe, mutta suositteluni menee Fressille! 🙂

  • Hei jes! Kiitos puheesta! 😀 Tästä on oikeasti tosi paljon hyötyä, on kiva kuulla muiden kokemuksia. Pari kertaa on tullut Fressistä pyörähdettyä Espoossa, mutta on hyvä kuulla kommentteja niiltä, joille paikka on tutumpi!

 4. Moikka! Itse käyn Fressissä (clubhouse) ja siellä on omaan mieleeni riittävästi tilaa! Sali on moderni, hieman hintava, mutta tämä pitää turhat oleilijat poissa. Porukka vaihtelee nuorista tytöistä ihan vanhuksiin asti 😀 Juuri näiden mummeleiden vuoksi vapaa-paino alue onkin usein vapaa, mutta cardio laitteet täynnä.
  Tikkurilan fressi sen sijaan on hieman kovempien treenareiden paikka, wau! Upeat puitteet ja paljon tilaa sekä laitteita. Kumpa vain asuisin lähempänä… Olen myös kuullut kampin fressin olevan viihtyisä.

  EN suosittele FIX-ketjua. Minulla on hieman negatiivisia kokemuksia sen aukioloaikojen ja ruuhkaisuuden vuoksi. Toivottavasti löydät mieluisen salin!:–)

  • Moikka Veera! Kuulostaa oikein hyvälle! Fressi tuntuu olevan monen suosikki, olen kuullut siitä paljon hyvää. Kiitos kun tulit jakamaan kokemuksia:)

 5. Mä oon käynyt varmaan lähes kaikilla pk-seudun saleilla… 🙂

  Jäsenyys tällä hetkellä Fressissä. Käyn pääasiassa Tikkurilassa, myös Kampissa ja Clubhousessa Vuosaaressa. Täytyy sanoa, että hyvä sali! Tikkurilan laitteisto on mielestäni noista kolmesta paras, löytyy paljon kuntosalilaitteita ja tilaa riittää. Niin kyllä myös Clubhousessa, joka on ihan oma kokemuksensa jo sinänsä – kuin hotelliin kävelisi (ja siis hyvässä mielessä:). Asiakaspalvelu hyvää jne. Ainoa mitä voin miinusta sanoa, on tietysti se, että näissä ns ”jumppaketjusaleissa” on aina sellaista ns ”näyttämisen” meininkiä, saleilla on aika paljon niitä jotka tulee lukee lehteä kuntopyörään tai nostelee 500g painoja. Näin niin kuin kärjistäen ;). Mutta eipä se meikäläisen treeniä hetkauta!
  Ja ehdottomana plussa aukioloajat; avainkortilla sisään 5-23.

  Elixiallakin olen ollut 3-4kk jäsenenä. Samaa kauraa pitkälti, tilat usein ahtaat monella salilla (miinus Salmisaaren Elixia, joka on massiivinen). Ei ole kovin päivitettyä tietoa paikasta, joku muu varmaan tietää paremmin 🙂

  Lisäksi:

  – IdealFit Hakaniemi (n. 20-30 käyntiä). Mukava sali, maan alla. Tekemisen meininki, mistä tykkään. hinta oli edullinen verrattuna esim ylläoleviin saleihin. Pukkareissa joskus ruuhkaa, koska ne jaetaan esim sählypelaajien ja muiden tyyppien kanssa.

  – Töölö Gym (4 käyntiä). tekemisen meininki myöskin, sali on iso ja monta osiota, hieman sekavaksi jäänyt kokonaisuus kun käyn harvakseltaan. Pukkarin lukkojen kanssa muistaakseni jotenkin hankalaa, mutta mukavan oloinen sali.

  – Hot Gym, Meilahti/Töölö (1,5kk). Maan alla oleva äijäsali. Aika vanhalta tuntu moni juttu siellä, ja juoksumattoja yksi ja taisi olla yksi kuntopyöräkin mutta muuten huonosti aerobisia laitteita.

  – Lady Line, Myyrmäki (4 käyntiä). Laitteita oli aika vähän, ja melko ahdasta salillla. Plussaa hierontatuolit, joita saa käyttää ilmaiseksi :D.

  – Easyfit, Tikkurila (3kk). Suhteellisen tilava, ryhmäliikuntaa vain muutama tunti viikossa, muut tunnit (tehottomia) virtuaalitunteja. Laitteisto oli varmaan ihan ok, ei ehkä kattavin, mutta en tainnut kovinkaan paljon pumppailla sillon salin puolella joten ei muistikuvaa. Kesällä erittäin kuuma/tukala lämpimällä ilmalla, ilmastointia ei ole.

  – Forever, Pasila (2kk). Vähän laitteita, juoksumatot olivat hyvät. Avainkortilla taisi päästä hyvin kulkemaan. Kallis hinta, mutta siivoojaa ei näkynyt ainakaan pölypallojen määrästä päätellen.

  Toivottavasti näistä oli jotain apua 😀

  • Wau!! Aivan mahtava lista! 🙂 Kiitos tästä Ritu ja ehdottomasti on apua!

  • Tikkurilan Easy fittiä ei ole ollut olemassa yli puoleen vuoteen ….
   Oli hyvä sali mutta talo puretaan joten sali lopetti ja uusia tiloja ei sitten kai ole löytynyt.

  • Tixin Elixia on tosi hyvä ja tilava. Erinomaiset ohjaajat ja laaja tuntivalikoima. Salilla käy kaiken ikäisiä ja kokoisia. Vaihdoin Elixiaan puolisen vuotta sitten ja voin lämpimästi suositella.

 6. Käy CityGymil testaa ilmaiseksi, siellä vaan ei voi striimaa musaa ku on maan alla 🙁 Oma suosikki on kyl Motivus Kampissa!

  • Moikka Mikaela! Hei kiitos vinkeistä! Hyvä kuulla myös tuollaisia pieniä yksityiskohtia, niitä kun ei välttämättä heti tule ajatelleeksi.

 7. Itse olen pitänyt EVOsta todella paljon! Hinta/laatu suhde on loistava ja sali on aina siisti ja puhdas. Vaikka tilat ei ole mitkään järjettömän suuret (Tammistossa) , löytyy hyvä ja monipuolinen peruskalusto niin vapaista painoista kuin myös laitteista. Pahimmat ruuhka-ajathan ovat alkuillasta, mutta tekemisen meiniki ja yleinen ilmapiiri on hyvä eli sopu sijaa antaa 🙂 Kannattaa käydä kurkkaamassa Evon omilta nettisivuilta mistä löytyy keskuskohtasesti kävijämäärät tiettyinä kellonaikoina ynnä muuta mukavaa. Omat kokemukseni Tammiston EVOsta ovat siis olleet ainoastaan positiiviset! 🙂

  • Loistavaa! Kiva kun kuulee kokemuksia monista eri paikoista ja toimipisteistä! Tuo kävijämäärien seuraaminen on hieno juttu! Kiitos kommentista 🙂

 8. Käyhän testaamassa Powerfit gymi Vantaalla. Löytyy vapaita painoja ja laitteita reilusti. Salin laajennus juuri avautumassa joten pieni iltaruuhka toivottavasti helpottaa. Auki 24/7

 9. Tampereella olen päätynyt fressiin. Kaikista suurin plussa suuri ja monipuolinen sali jonne pääsee kortilla klo 5-23 vuoden ympäri ilman että olisi aukioloajat riippuvaisia respan aukiolon mukaan. Lisäkivana tietty pieniä juttuja kuten nyt parina perjantaina tälle vuodelle on DJ ollut soittamassa treenimusiikkia 🙂

 10. Hei! Multa myös peukku Powerfit Vantaalle! Mukavaa porukkaa, omalaatuinen sali, jos haluaa motivoivan ympäristön treeneilleen. Laajennettu juuri tilaa puolella, joten ruuhkatilanne parantunut! Uudelle puolelle tullut lisää toiminnallisia makeita juttuja – traktorirengasta, crossfit renkaat jne jne.. Mm. Suomen suurin yksittäinen graffiti löytyy seinältä 😉 Mukava omistaja, hienot tilat ja oldschool meininkiä! 24/7 auki. Kannattaa tsekkaa salin fb sivut https://www.facebook.com/powerfitvantaa

  • Loistavaa, kiitos tiedosta. Nuo toiminnalliset jututhan on hieno juttu 🙂

 11. Eiköhän kaikki voita tuon Gallerian salin 😉 jossa ei ole maatenkoukistajaa eikä hack-kyykkyä.

  Suositelen jättämään naurettavat ketjusalit niitä tarvitseville ja kokeilevan ihan oikeaa salia. Niittykummun Classic Gym tai stadin Mayors, et tule pettymään, ellet halua ilmanpainelaitteita tai laitteissa puhelimia räplääviä luusereita 🙂

  • Ha aikas rajua tekstiä 😀 ennen oli maatenkoukistus mutta ei valitettavasti enää. Hackia kaipaan itsekin, mutta keskuksessa on siihen onneksi mahdollisuus. Itselleni ei ole merkitystä onko sali ketju vai ei, kunhan siellä pystyy vetämään treenit kunnolla läpi. Tärkeintä tällä hetkellä on että ruuhkaa ei olisi aivan tolkuttomasti, koska nykyisellä on lievästi sanottuna tungosta.

 12. Tämä ei nyt sinänsä liity aiheeseen mutta on pakko kertoa että näin susta unta! Oon töissä yhdellä ”kellarisalilla” ja treenaan siellä siis itsekin ja sinä tulit sinne! Olin ihan intona ja kyttäsin peilien kautta salaa mitä treenaat. Sulla oli selkäpäivä ja yritin keksiä jonkun kysymyksen että saisin tekosyyn tulla juttelemaan sun kanssa :’D En muista mitä kysyin mutta pääsin kuitenkin juttelemaan ja sä ehdotit että mentäis käymään kahvilla joku päivä. Yritin jostain syystä esittää etten muka tunnista sua enkä lue sun blogia, kun ajattelin että jos tietäisit ni et haluaiskaan jutella mun kanssa enää 🙁 Oon siis itsekin nainen mutta taidat olla mun womancrush kun nään jo tommosia uniakin!

  • Hihii! Ihana uni Jenna! No hyvä ettet paljastanut lukevasi blogia, muuten olisi keskustelut loppuneet lyhyeen! NOEI!! 😀 hauska uni ja nähdään taas jonain yönä!<3

 13. Hei,
  Olen itse käynyt nyt noin 1kk ajan vuosaaren uimahallin fixissä ja en kyllä suosittele. Sali aina aivan täynnä ja menee jo kiinni 20.00. Pukuhuoneet huonut ja suihkut likaiset ja ei saunaa. Ainut posiitinen asia salista on että sali kortilla pääsee uimaan 2€ maksulla.

  • Hei Tino! Kiitos kun tulit jakamaan kokemuksia! Näistä on aina suuri apu!

 14. Tikkurilan Fressissä (joka oli siis aiemmin Sats) on tosiaan paljon tilaa joka on sen ehdoton vahvuus. Valitettavasti tosin salista ei oikein pidetä hyvää huolta; pölyä ja likaa on usein nurkissa, ja laitteet alkaa olla jo ilmeisesti sen verran vanhoja että ovat usein rikki (ja korjaaminen kestää toooooodella kauan). Viimeisimpänä ihmetyksen aiheena on se että suihkuissa eikä vessoissakaan ole saippuaa..

 15. Easyfit pasilaa en suosittelele,
  Todella pieni ei oikein tilaa ja olelliset laitteistot puuttuu.

 16. Hakunilassa, käypylässä ja lassilassa on Selllanen kuin KuntoKlubi, sitä suosittelen, paljon käynyt kattomassa eri saleja ja niillä löytyy hyvin monipuolisesti laitteita, hyvänkokonen ja ja siistit tilat, Joten paljon +++++ löytyy. Kannattaa käydä tsekaamassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta