Huono äiti

Tänään jouduin erikoiseen tilanteeseen. Olin menossa tapaamiseen, jota ennen ajan tappamiseksi vietin hetken eräässä kauppakeskuksessa. Nojailin kaiteeseen läheisen sisäänkäynnin vieressä, kun ohi viiletti äiti rattaiden ja pienen vauvansa kanssa. Noh, äiti kurvasikin äkisti tuulikaappiin ja parkkeerasi lapsensa lasin taakse viereeni samalla jotain epämääräistä muksulleen sanoen ja häippäsi jonnekin. Minulla ei ole lapsia, enkä tiedä onko normaalia jättää pieni mukula vilkkaan ostoskeskuksen sisäänkäynnin luokse ilman mitään valvontaa ja lähteä itse asioille. Joka tapauksessa, siinä pikkuinen lapsi nyt heilui yksin rattaissa ihmisten viilettäessä välillä sisään ja ulos. En aluksi kiinnittänyt tähän episodiin erityisen paljon huomiota, sillä ajatukseni olivat tulevassa tapaamisessani – kunnes rupesin saamaan erityisesti vanhemmilta rouvashenkilöiltä pistävän ikäviä katseita.

Olisihan se pitänyt arvata, lapsihan yhdistettiin luonnollisesti minuun, kun kerta seisoin nuoren naisen olemuksessa hänen lähellään. Muiden silmissä olin huono äiti, joka oli parkkeerannut ärsyttävän kakaransa tuulikaapin sisälle, samalla itse hengaillen kauppakeskuksen puolella täysin muualle lapsesta katsellen, mukavasti muutaman metrin hajuraon päässä tuosta pienestä maanvaivasta! 


Tilanne oli itse asiassa ihan mielenkiintoinen, joku olisi varmaan lähtenyt tilanteesta pois alati kasvavan painostavuuden takia. Olin kuitenkin utelias seuraamaan ihmisten reaktioita. Toisaalta en myöskään kärsinyt jättää tuota avutonta lasta täysin oman onnensa nojaan, kuka vaan friikki olisi voinut milloin tahansa napata untuvikon mukaansa. Sitten se tapahtui. ”Kaikenlaiset ne nykyään hankkii lapsia!” – hieman jo harmaantuva varttuneempi rouva otti asiakseen kommentoida tapaani huolehtia vanhemmuuden mukanaan tuomasta vastuusta. Kommentti ei oikeastaan tullut kaikkien niiden katseiden jälkeen yllätyksenä. Tilannetta ei helpottanut se, etten pystynyt selittämään hänelle asian todellista laitaa. Yritin kyllä, mutta mitä luulet, auttoiko asiaa vastaus: ”tuo ei ole edes minun lapseni!”

Tämä jääköön jokaisen oman päättelykyvyn varaan. Jonkin ajan kuluttua taaperon tuki ja turva saapui paikalle jostain kauppakeskuksen ulkopuolelta, nappasi rattaat mukaansa ja katosi näkyvistä. Nyt olikin jo myös tapaamiseni aika. Toivottavasti ainakaan aiemmin kohtaamani harmaahapsinen rouva ei nähnyt minun lähtevän yksin ilman rattaita!

Edelliseen tekstiin pääset tästä: Uudet treenitrikoot ja videoklippiä treenistä

Ida Jemina

3 vastausta artikkeliin “Huono äiti”

  1. Mikset soittanu vaikka vartijaa paikalle ja poistunut tämän jälkeen tilanteesta😨

    • On mielenkiintoista seurata ihmisten reaktioita ja toimintaa, ei tilanne ollut mulle sillä tavalla hankala että olisin tuntenut tarvetta poistua 🙂

  2. […] En voi tarpeeksi painottaa, kuinka tärkeää perusasioiden hallinta on. Sitä ennen kaikki muu kannattaa unohtaa. Vasta sitten, kun perusasiat ovat kunnossa, on tarkemmasta viilailusta apua.Peace and love ja aurinkoista viikonlopun alkua! Edelliseen tekstiin pääset tästä: Huono äiti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta