Ilotulitus kielen päällä – herkullinen hummus resepti

Asuessani Los Angelesissa eräs lempipuuhistani oli mennä ruokakauppaan tutkimaan mitä kaikkea siellä myydään. Olisin viihtynyt hyllyjen välissä vaikka kuinka pitkään purkkien ja pakettien takakansia lueskellen. Tuolloin tutustuin moneen itselleni uuteen ruokaan. Olin nälkäinen kokeilemaan mahdollisimman paljon kaikkea uutta ja sitä kokeilemista kyllä riitti! Yhdysvallat, tuo häpeilemätön maa ruoan suhteen. Vaikka ensimmäisenä mieleen tulevat varmasti hampurilaiset, suuret pihvit, friteeratut kanat, pirtelöt ja pannukakut, se on kaukana koko totuudesta.

Los Angeles on erilaisten ruokakulttuurien ja etnisten keittiöiden sekamelska. Kaikkea löytyy! Päällimmäisenä itselleni tulee kuitenkin mieleen se, että ihmiset halusivat syödä mahdollisimman luonnonmukaisesti. Luomu, organic food oli todella pinnalla ja kaikki vähänkin aikaansa seuraavat olivat tässä ”villityksessä” mukana. Organic food ja terveellisyys olivat in! Niinpä luomuruokaa oli todella helppo saada ruokakaupoista. Tarjolla oli jos jonkinlaista superfoodmehua ja kasvispirtelöä. Myös ravintoloissa oli helppo syödä terveellisesti, mikäli halusi. Tässä asiassa Los Angeles oli huomattavasti kotimaata edellä.

Eräänä päivänä tapani mukaisesti menin taas into pinkeänä, hullun virne naamallani ruokakauppaan fiilistelemään. Ihana maistattaja-leidi tarjosi jotakin ihmeellisen näköistä vihertävää mössöä minulle. Ajattelin epäileväisenä, että hmmm.. mitähän terveystahnaa tämä nyt on. Uskaltauduin kuitenkin maistamaan ja siinä samassa aika pysähtyi! Ooooih mikä ilotulitus kieleni päällä olikaan!

Mitä tämä on? kysyin.

Se on hummusta!

Resepti-KotonaSiitä päivästä lähtien olen rakastanut hummusta – tuota ihanan maukasta tahnaa, jota voi käyttää dippinä tai sivellä leivän päälle.

Niinpä vanhojen maukkauden hetkien muistoksi päätin, että tänään syödään hummusta! En ole aiemmin kyseistä herkkua itse tehnyt, joten etsiskelin hieman ja löysin lupaavan reseptin, jota lähdin testailemaan. Koska haluan jakaa saman makuelämyksen kanssanne, annan ohjeet myös täällä. Valmistamiseen menee vain vaivaiset viisi minuuttia. Tarjoile hummusta esimerkiksi vihannesten tai patonkipalojen kanssa viikonlopun naposteluun.

Ainekset:

5 ruokalusikallista vettä
4 ruokalusikallista sitruunamehua
4 ruokalusikallista tahinia (murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa)
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
0,5 teelusikallista suolaa
n. 400-500g kikherneitä
1 murskattu valkosipulinkynsi

Halutessasi koristeeksi:

0,5 teelusikallista paprikaa (maustetta)
Persiljaa

hummusta-resepti

Ohjeet:

Heitä kaikki muut ainekset paitsi koristeainekset tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista mössöä. Laita hummus astiaan ja ripottele päälle halutessasi paprikaa ja pari persiljaa.

Hummustahna

Nautinnollista viikonloppua! Katso edellisestä postauksesta jumppavideo pakaroille ja jaloille! 

Ida Jemina

5 vastausta artikkeliin “Ilotulitus kielen päällä – herkullinen hummus resepti”

  1. Kiitos kivasta ruokaideasta! Täytyypä kokeilla! 🙂 Kuinka pitkään itsetehty hummus säilyy jääkaapissa?

    • Eipä kestä! Joskus on ihan kiva saada uusia idiksiä ruokapöytään 🙂 Paha mennä sanomaan, itseasiassa pienen jääkaapissa olon jälkeen maut tulivat vielä paremmin esille.

  2. Haha, mulla on kanssa tänään hummuksien valmistus edessä. Aurinkokuivattua tomaattia tai punajuurta viel sekaan niin saa vähä lisää makuja! Toki perinteinen on aina se paras.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta