Halpaa ja terveellistä ruokaa

Nyt on vuorossa päivän ruokavinkki! Nimittäin terveellinen ateria, joka on halpaa ja jossa on ravintoarvot kohdillaan. Kaiken lisäksi ruoka on vielä ihan superrrrr hyvää! 

Monet juoksevat karkuun, kun kuulevat sanan seiti. Niin. Että seitikö on nyt tämä herkkuateria?? Vastaus on kyllä! Mutta älä kuitenkaan juokse liian kauas vielä vaan anna sille ensin mahdollisuus. Kerron miten seitistä on tullut yksi lempiaterioistani.


Ensinnäkin tämän aterian ravintoarvot ovat kohdillaan. Siinä on 24g proteiinia, 34g hiilihydraattia ja 12g rasvaa. Makrot jakautuvat siis seuraavasti: 30% proteiinia, 40% hiilihydraatteja ja 30% rasvaa. Kaloreita annoksessa on 358.


Mikä parasta, annos maksaa alle euron! Joten viimeistään tässä vaiheessa kaikki rohkeasti testailemaan!

halpaa ja hyvää ruokaa


Resepti menee näin:


Ainekset:


100g seitiä
150g pakastevihanneksia
100g keitettyä tummaa riisiä
5g extra virgin kookosöljy
5g rypsiöljy tai oliiviöljy


1. Keitä riisi ja sulata kasvikset.


2. Sulata seiti ensin mikrossa, jonka jälkeen laita se kookosöljyn kanssa pannulle paistumaan. Sulatus mikrossa nopeuttaa valmistumista huomattavasti ja tekee seitistä myös paremman makuista kuin jäisenä paistettuna.  Kookosöljy taas sopii hyvin paistamiseen, sillä se ei ole moksiskaan kuumentamisesta.


3. Riko seiti kauhalla pieniksi paloiksi ja mausta tillillä, sitruunapippurilla ja suolalla. Itse heitän joukkoon runsaasti kuivattua tilliä! 


4. Kun seiti on kypsää sekä riisi ja kasvikset valmiita, aseta ne lautaselle, jonka jälkeen lorauta niiden päälle vielä rypsi- tai oliiviöljyä. Nam! Öljy tuo annokseen herkullista makua ja tekee keholle muutenkin hyvää.

terveellistä ruokaa


Ja niin annos on valmis! Hyvää, terveellistä ja edullista. Bon appétit! 🙂


Edelliseen postiin pääset tästä: Do more of what makes you happy

Ida Jemina

Yksi vastaus artikkeliin “Halpaa ja terveellistä ruokaa”

  1. […] Tänään onkin salilla pepputalkoot ja tavoitteena olisi antaa kunnon löylyt kannikoille. Saa nähdä istutaanko huomenna sitten ollenkaan vai pitääkö seistä koko päivän – jänskää!P.S Tosi paljon onnea kaikille viime viikonloppuna valmistuneille, koulunsa päättäneille ja kesäloman aloittaneille! Ihan sairaan siistiä jes! Nauttikaahan oikein kunnolla Tästä pääset edelliseen kirjoitukseen: Halpaa ja terveellistä ruokaa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta