Enchiladas à la Ida Jemina ja loistopalkinto!

Noniin nyt on aika päästää julki tämä syntisen maukas enchiladas-ohje. Tämä ateria vei sydämeni mennessään, kun valmistin sitä meksikolaista teemailtaa varten. Siitä lähtien olen haaveillut seuraavan satsin tekemisestä ja nähnyt öisin unia tästä järisyttävästä makuelämyksestä. Ateria sai paljon kehuja myös muilta maistelijoilta ja voin itsekin ylpeänä myöntää sen onnistuneen loistavasti. Mistään laihduttajan kevytruoasta ei ole siis kyse, vaan todellisesta meksikolaisesta herkusta. Ruoka ei ole tulinen, mutta jos toivot sitä, lisää joukkoon ripaus chiliä. Tällä satsilla tulee 6 enchiladaa. Ohjeet ovat helpot ja menevät seuraavasti.

enchiladas de Pollo
Enchiladat vieretysten uunivuoassa

Aineet:

Rypsiöljy/oliiviöljy paistamiseen
1 sipuli
~600g Kanaa (itse valmistin 800g mutta kanaa jäi yli)
Suolaa
Pippuria
1 pieni tölkki vihreitä pilkottuja chilejä
1 tölkki mustia papuja
6 tortillaa
1 purkki (435g) Rainbow chili ateriakastiketta
Iso pussi maustamatonta juustoraastetta (en käyttänyt ihan kokonaan)
Valion maustettu Tex Mex juustoraastepussi
Puoli tölkkiä Mutti tomaattipyrettä

Ohjeet:

1. Paista sipuli ja pilkotut kanat öljyssä pannulla. Kaada joukkoon tölkki vihreitä chilejä ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla.
2. Huuhdo pavut. Levitä tortillaan pari ruokalusikallista chilikastiketta sekä aseta tortillan poikki rivi papuja, kanaa ja pari kourallista maustamatonta juustoraastetta.
3. Kääri tortilla rullalle ja pistä se uunivuokaan.
4. Toista sama kaikkien kuuden tortillan kohdalla ja aseta ne vieritysten uunivuokaan.
5. Tämän jälkeen kaada kaikki jäljellä oleva chilikastike tortillojen päälle sekä puoli tölkkiä tomaattipyrettä. Ripottele päälle vielä pussi Tex Mex juustoraastetta.
6. Paista koko komeus uunissa 175 asteessa 20 minuutin ajan.

Nam! Mehukasta ja maukasta! Tähän jälkiruuaksi vielä meksikolainen juustokakku ja avot!

10. luukun palkinnon voitti itselleen Emmi Hast. Onnea Emmi! Lähetätkö minulle yhteistietosi osoitteeseen: [email protected], niin voin lähettää palkinnon sinulle.

Tämän päivän palkintona on hamppuproteiiinijauhe! Ou jea! Kyseisestä superfoodista olen tehnyt mm. todella hyviä proteiinilettuja. Reseptin voit katsoa tästä. Hampunsiemenjauhe on loistava täysiarvoisen kasviproteiinin lähde, jonka lisäksi se sisältää paljon kuitua sekä omega-rasvoja. Nyt siis kannattaa osallistua ja voit päästä kokeilemaan jauhetta esimerkiksi letuissa, smoothieissa, puurossa tai vaikka kasvispihveissä!

hamppu

Avaa kalenterin luukku klikkaamalla kuvaa. Luukun alta paljastuu jouluaiheinen kysymys. Käy tykkäämässä Facebookissa päivän joulukalenterikuvasta ja vastaa kysymykseen kuvaa kommentoimalla. Kaikki vastaukset, jotka ovat tulleet kysymyksen julkaisupäivänä, ovat mukana arvonnassa. Voittaja julkaistaan blogissa. Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat henkilöt. Onnea arvontaan!

Joulukalenteri-luukku-yksitoista-kiinni

Edellisessä tekstissä mahtava etu lukijoilleni!

Ida Jemina

8 vastausta artikkeliin “Enchiladas à la Ida Jemina ja loistopalkinto!”

  1. Sain tietää kuukausi sitten, että olen allerginen maitoproteiinille. Kaseiinit ja herat joudun siis jättää pois ruokavaliosta. Hamppuproteiini olisi mieletön piristys tälle Joulukuulle!

    • Kurja kuulla Henna! Hamppuproteiinia voin kyllä lämpimästi suositella!

  2. Noita enchiladoja täytyy joku päivä kokeilla! Ostin jo joitain aineksia kaappiin, jotta voin suht helposti tehdä, kun inspis yllättää 🙂 Samoin multa löytyy jo ainekset meksikolaiseen juustokakkuun. Jei!
    Millaisia vihreitä tölkkichilejä muuten olet käyttänyt enchiladassa? Et varmaan tarkoita jalapenoja?

    Kiitos ihanista resepteistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta