300 EURON RIPULI

Huh.. täällä on ollut sellaisia päiviä, että kohta alkaa tuntua jo vähän epätodelliselta. Odottaa vaan, että mikäs kompastuskivi sieltä seuraavaksi tulee.

Kerroinkin tuossa viime viikolla, että Sisulla oli tulossa leikkaus. Jätkä pelkää tosi paljon lääkärikäyntejä ja aloittaa alun hännän heiluttelun sekä nuuhkuttelun jälkeen mielettömän kapinan siinä vaiheessa, kun tuntematon henkilö nappaa stetoskoopin käteen. Noh leikkaukseen joka tapauksessa päästiin ja se meni onneksi hyvin. Pieni ressukka oli noudettaessa ihan tillin tallin ja viimeisillä voimillaan yritti kovalla tsempillä kävellä pois asemalta sivulta toiselle huojuen ja kieli ulkona roikkuen. Kadunpätkän mittainen matka autolle osoittautui lopulta liian väsyttäväksi ja puolesta välistä eteenpäin matka sujui silmät ummessa isännän käsivarsilla. Ensimmäinen ilta meni uikuttaessa ja kivuissa, joka oli sydäntä raastavaa, kun ei itse voi paljon muuta tehdä, kuin antaa hoivaa.

Siitä ollaan kuitenkin tultu paljon eteenpäin ja paraneminen on mennyt tosi hyvin. Töttöröä joutuu pitämään päässä 12 päivää, ettei se pääse nuolemaan haavaa ja sitä kautta aiheutumaan tulehdusta. Tuon töttörönkin pitäminen stressasi etukäteen aika paljon. Mitä jos se ei millään voi sietää sitä ja yrittää koko ajan ottaa sitä pois päästä.. Miten se pystyy juomaan vettä? Jne. Tötsän pitäminen on kuitenkin mennyt yllättävän kivuttomasti! Ei se tietenkään mikään kiva juttu ole, mutta toisaalta Sisu ei myöskään ole siitä moksiskaan, kun asiasta ei ole tehty mitään numeroa. Seiniin ja kaappeihin tuo pieni torvipää toki törmäilee tuon tuosta, mutta se ei onneksi tunnu kuin hieman hidastavan menoa. Juominen onnistuu ja syödessä otan sen aina pois. Ulkona suojusta on näillä keleillä ollut melkein mahdotonta pitää, kun tötsä jämähtää liikkuessa aina lumeen Sisun auratessa hankia pitkin eteenpäin. Anyway! Tämän halusin kertoa lähinnä siksi, ettei siellä joku stressaa samalla tavalla kuin minä, jos teidänkin koira joutuu joskus pitämään tuollaista suojakauluria.

Kaikki alkoi jo mennä selvästi paremmin ja poika saamaan voimia takaisin, mutta sitten yhtäkkiä ihan puskista alkoi äkillinen ripuli ja oksentelu. Niin huono tuuri. Oltiin tietenkin huolissamme, ettei se vaan jotenkin liittyisi leikkaukseen ja soiteltiinkin heti asiasta lääkärille. Suosituksena oli vielä tarkkailla tilannetta ja pyrkiä parantelemaan pojan oloa kotihoito-ohjein, mutta myös tulla melko pian vastaanotolle mikäli tilanne päivän aikana pahentuu. Siinä sitten pidettiin potilasta silmällä, kunnes illemmalla aika nopeasti tilanne kääntyi aiempaa huonommaksi. Mikään ei enää pysynyt sisällä ja molemmista päistä ruiskusi kaikki ulos. Vedenkin oksensi. Hankeen jäädessä vain verisen suihkun jälki, lähdimme päivystykseen.

Voi sitä huudon määrää, kun Sisulle työnnettiin kuumemittari pyllyyn ja annettiin pahoinvointilääke pistoksena. Kuulemma eräs non-stoppina koko illan ajan haukkunut yöpotilaskoirakin hiljeni ensimmäistä kertaa ihmetellen pää kallellaan, kun meidän Sisu karjui.

Onneksi saatiin pikaisesti toimivat hoitokeinot käyttöön ja tällä hetkellä toipilaan olo on jo huomattavasti parempi. Nopeasti vaikuttaneiden lääkkeiden myötä kaikki alkaa nyt taas olemaan parempaan päin. On niin helpottava nähdä kuinka vielä äsken niin surkeasti voineen pienen ämpäripään olo kohentuu silmissä. Nyt kuuluu taas ympäri kämppää sitä tuttua kolinaa ja tohinaa, kun Sisu viilettää sinne tänne ylpeästi vikisevä kalkkunalelu suussaan.

Näissä vielä ihan tillin tallin. Ostettiin myös tuollainen puhallettava kauluri sitä varten jos se olisi ollut mukavampi. Se kuitenkin ylettää nuolemaan tuolla, joten ollaan pidetty muovikauluria.

Niin moneen asiaan elämässä, myös lemmikkien pitämiseen, sisältyy aina riskejä äkillisistä tilanteista, jotka vaativat pikaista toimintaa. Ja vaikka sitä ei tilanteen ollessa päällä ajattelisikaan, se tietää myös yleensä yllättäviä kustannuksia. Mielenkiinnosta laskinkin, millaista hintalappua tuollainen koiran yhden päivän raju suolistotulehdus sai tässä tapauksessa aikaan. Tähän on laskettu meidän olohuoneen matot, jotka joutuivat oksennuksen kohteeksi ja päätyivät pesulaan. Jostain syystä Sisu erikseen riensi juuri mattojen päälle puklaamaan ja sai vajaassa minuutissa useamman kerralla käyttökelvottomiksi. Saman kohtalon koki myös keittiön matto sekä eteisen matto. Niitä en kuitenkaan pesulaan lähde viemään, koska siitä tulisi kalliimpi nakki kuin mitä itse matot maksoivat. Lasku sisältää myös lääkärikäynnin, joka oli tuplasti kalliimpi yöliksojen juostessa.

Pesula 80 e
Lääkäri ja lääkkeet 179,97 e
Keittiön matto 29,95 e
Eteisen matto 10 e
Yhteensä: 299,92e

Ei mikään pikkupotti. Tällaisiin vastoinkäymisiin voikin yllättäen mennä tosi suuria summia ja tuntuu, että nuo koirien vakuutukset on aika ovelasti tehty, eikä niistä useissa tilanteissa kovin ruhtinaallisesti apuja heru. Onko teillä vakuutusta koiralle ja ootko huomannut samaa?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: ASIAT JOITA KAIKKI TOIVOO ETTET TEE SALILLA!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina