RUOKA JOKA SAI TEIDÄT VILLIINTYMÄÄN – NÄIN SE MENEE!

*Sisältää mainoslinkkejä

Se mitä toivoitte! Tämä ateria sopii niin täydellisesti viikonloppuun, että nyt perjantain kunniaksi oli ihan pakko jakaa se! Tää sai myös hirveästi ääniä, kun kysyin haluisitteko reseptejä syömiini ruokiin. Katso:  NYT NIITÄ ANNOSKUVIA!

Aina en totta tosissaan jaksa vuokia väännellä, mutta tämä kolahti niin kovaa heti reseptin nähtyäni, että olihan se testattava! Ja voi kuola sentään! Tämä maistuu just niin hyvältä, kuin kuvasta päätellen voi kuvitellakin. En tiedä mistä resepti on peräisin, koska sain sen veljeltäni, joka taas oli saanut sen frendiltään. Hyvä repsa mitä ilmeisemmin kuitenkin kyseessä, kun on lähtenyt kiertämään.  Joitakin kohtia vähän viilasin omien aineksien mukaan.

MUNAKOISO-LINSSI-VUOKA

Näin se menee:

3 munakoisoa

suolaa

oliiviöljyä

2 mozzarella-palloa

150 g mozzarellaraastetta (itse käytin jotain muuta juustoraastetta, kun mozzarellaa ei löytynyt)

kourallinen tuoretta basilikaa

 

Kastikkeeseen tulee:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä (Unohdin itse koko valkosipulin vaikka se on mun lempparia! Tuli silti TODELLA hyvää, mutta voin vaan kuvitella miltä olisi maistunut valkosipulin kanssa.)

500 g tomaattimurskaa 

3 dl kasvislientä

2 dl punaisia linssejä

mustapippuria oman maun mukaan

1 tl suolaa

½ tl sokeria

2 rkl oreganoa (reseptissä oli tuoretta, mutta käytin kuivattua)

Päälle:

tuoretta basilikaa

OHJEET:

1. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita ne leivinpaperin päälle. Ripottele suolaa viipaleiden päälle, jotta munakoisot alkavat itkemään eli valuttamaan nestettä itsestään pois. Tässä menee aikaa noin puoli tuntia, mutta sillä välin ehtii olemaan muiden ainesten kimpussa. Ideana on, että munakoisot eivät imisi tämän jälkeen kaikkea rasvaa itseensä. Tiedä sitten kuinka tarpeellista tämä oli, mutta tulipahan tehtyä! Puolen tunnin kuluttua huuhtele viipaleet vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

2. Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen muhia 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää kasvisliemi sekä huuhdotut linssit. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

3. Seuraavaksi paistetaan munakoisot uunissa 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia, joten laita viipaleet vieriviereen leivinpaperin päälle pellille ja sivele niihin vähän öljyä.

4. Paras vaihe! Nyt päästään latomaan kerroksia vuokaan! Voitele vuoka öljyllä ja levitä pohjalle kastiketta, sitten kerros munakoisoja, sitten yksi pilkottu mozzarellapallo, sitten juustoraaste sekä basilika. Sitten taas sama uudelleen. Jos haluat munakoisot tuolla tavalla näkyviin kuin minulla, niin laita toisella kierroksella ne vuokaan viimeisinä. Mulla näin kävi ihan sattumalta, kun meinasin unohtaa ne toiselta kierrokselta kokonaan. Lopputuloksesta tuli kuitenkin hauskan näköinen tällä tavalla, kun juusto ei ollut niitä peittämässä.

5. Lopulta koko komeus 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi! Valmiin aterian päälle ripottelin vielä basilikan lehtiä.

Huppari TÄÄLTÄ (-40% ALESSA!) / Housut TÄÄLTÄ ( -50% ALESSA!) / Urheilutoppi TÄÄLTÄ

Oih tämä oli hyvää! Sopii täydellisesti sellaiseen rentoon, kiireettömään kokkailuun ja koko perheen kanssa syötäväksi. Syö sellaisenaan tai raejuuston kera. Meillä tätä herkkua jäi kaksistaan vielä seuraavallekin päivälle. Makoisaa viikonloppua jengi! Ottakaahan rennosti. Maanantaina taas mennään 😘👊

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TUSKAINEN TREENIHAASTE – KESTÄÄKÖ KANTTI?

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina