Aurallinen migreeni

Tänään heräsin ihan hirveään pääkipuun. Kärsin aurallisesta migreenistä, joten veikkaanpa, että PIENI sellainen oli alkanut yön aikana. Ihan normaali migreenikohtaus tämä ei kuitenkaan ole, muuten en tässä pystyisi kirjoittelemaan. 

Normaalisti tunnistan migreenin oireet siitä, että saan näköhäiriöitä. Ne alkavat sillä tavalla, etten yhtäkkiä näekään katsomaani asiaa. Näköhäiriö myös kasvaa koko ajan isommaksi niin, että loppupeleissä en näe paljoakaan. Näyttää vähän samanlaiselta kuin videoissa olisi blurrattu jonkun naama. Se on todella inhottavan tuntuista. Hervoton pääkipu alkaa vasta tämän jälkeen. Migreenikohtaukseeni liittyy aina myös valo- ja ääniherkkyyttä. Kun tällainen kohtaus alkaa, yritän äkkiä nukahtaa, jotta voisin selvitä pahimman yli ollessani unten mailla. 

aurallinen migreeni oireet
My head is about to explode but first let me take a selfie

Nuorempana kohtaukset olivat vielä pahempia ja tulivat useammin. Silloin joutui sokeana pää jomottaen halailemaan kaiken lisäksi vielä posliinipönttöä. Ei kivaa yhtään. Kun pienenä sain ensimmäisen migreenikohtauksen, en tiennyt yhtään mistä on kyse. Yhtäkkiä en vaan enää nähnyt mun pehmolelua, kun sitä yritin katsoa. Luulin oikeasti, että mä varmaan nyt sitten kuolen enkä todellakaan halunnut kertoa siitä vanhemmilleni, jottei heille tulisi paha mieli. Taisin olla kunnon järjen jättiläinen.  Pääkipu joka sitten näköhäiriön jälkeen tuli, oli niin kova, ettei se enää jäänyt vanhemmiltanikaan näkemättä. Onni onnettomuudessa oli se, että tajusin, ettei kyse ei ollutkaan kuolemasta vaan migreenistä.

Onko siellä muita, jotka kärsivät tästä viheliäisestä sairaudesta?

 

aurallinen migreeni
Ei vältsisti ihan mun lempparipäivä

Tänään on jälleen re-feed päivä eli saa taas syödä enemmän hiilaria jee! Illalla olisi tarkoitus mennä pumppailemaan jalkoja mutta kuulostelen vähän oloa ensin.

Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä sateisesta kelistä huolimatta! 


Vinkit pepputreeniin löydät edellisestä postauksesta.

Ida Jemina

10 vastausta artikkeliin “Aurallinen migreeni”

 1. Eilen pelaillessa katkesi vasen solisluu, niin voin luvata ettei ole todellakaan ollut mukava päivä täälläkään!! Eikä ikävä kyllä ole vähiviikotkaan. Niin katkesi taas hyvässä vauhdissa ollut treenaus ja kaikki muukin liikunta hetkeksi!!
  Toivottavasti siellä treeni luistaa!!

 2. Itse kärsin kanssa tosta aurallisesta migreenistä, tosin kohtauksia tulee onneksi aika harvakseltaan, muutama vuodessa. Omalla kohdalla heti auran alettua otetut pari buranaa saattavat jopa keskeyttää kohtauksen kokonaan tai vähintäänkin lievittävät huomattavasti.

  • Onneksi et joudu usein kärsimään. Itsellänikin kohtauksia tulee nykyisin paljon harvemmin kuin lapsena. Toivottavasti iän myötä tästä pääsisi joskus luopumaan 🙂

 3. Voin samaistua, eilen salin jälkeen migreenikohtaus, joka meni onneks vielä nukkumalla pois. Tänään uudestaan migreenikohtaus taas salin jälkeen. Tänään ei sitten lähtenytkään yhtä helposti pois, parin tunnin kipuilun ja neljän 1 gramman Panadolin jälkeen päivystykseen ja migreenitippaan, Panadolia, Indometasiini (tulehduskipulääke) ja kortisoonia suoneen, eikä meinannut tuokaan cocktail auttaa. Ehkä pahin migreenikohtaus vuosiin.

  • Voi vitsi. Kuulostaa hurjalta! Nää migreenijutut saattaa joskus olla tosi inhottavia.. Mullakin on aikoinaan tullut usean päivän keissejä jos olen heti seuraavana päivänä esim. mennyt töihin enkä ole levännyt tarpeeksi. Sairaalaan en ole onneksi vielä joutunut. Paljon tsemppiä sinne!

 4. Jotenkin ihanaa kun tietää ettei ole ainoa joka kärsii aurallisesta migreenistä. Meinas itselläkin käydä kuolemassa ajatukset kun ekan kerran sain migreeni kohtauksen, rupes puutumaan puolet naamasta näköhäirijöiden ja päänsäryn lisäks. Hyvä puoli tässä kuitenkin se, että nyt itse ainakin on oppinut tunnistamaan ne ensimmäiset oireet jolloin tajuaa ottaa lääkkeen ja painua nukkumaan! 🙂

  • Hui kuulostaa kyllä pelottavalta! Musta tuntuu että aurallisesta migreenistä ei olla puhuttu kauheesti niin sen takia sen oireet saattavat pelästyttää. Mutta jeps täältä löytyy kohtalotoveri! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta