5 ihanan makoisaa puuroideaa – katso ohjeet!

Sis. mainoslinkkejä

omena-rusina-granaattiomena-pellavansiemen-k

Puuro kuuluu lähes joka aamuuni ja toisinaan sitä syödään myös päivisinkin. Niinpä tykkään loihtia erilaisia makuyhdistelmiä tästä niin moneksi taipuvasta ruoka-annoksesta.

Aiemmin puputin puuroni aina samanlaisena ihan vain sellaisenaan ilman sen suurempia lisukkeita, mutta nykyisin tykkään vaihdella erilaisten raaka-aineiden välillä. Perusrunko on kuitenkin usein sama koostuen kaurahiutaleista, maustamattomasta herasta, maidosta ja suolasta. Usein viskaan joukkoon vain jotakin yksinkertaista, mutta toisinaan taas on kiva panostaa hieman enemmän. Tässä viisi puuroideaa, joista voi ottaa inspistä erilaisten makuelämysten kokeilemiseen.

1. Omenaa + keltaisia rusinoita (voi käyttää normaalejakin) + granaattiomenan siemeniä + pellavansiemeniä / Apple + Yellow Raisins + Pomegranate Seeds + Linseeds

omena-rusina-granaattiomena-pellavansiemen

 

2. Banaania + saksanpähkinää + kanelia / Banana + Walnuts + Cinnamon 

banaani-saksanpahkina-kaneli-t

 

3. Turkkilaista jogurttia + viikunahilloa + auringonkukan siemeniä / Turkish yogurt + Fig Jam + Sunflower Seeds

hillo-turkkilainen-jogurtti

 

4. Banaania + pakastemustikkaa + pellavansiemeniä / Banana + Blueberries + Linseeds

mustikka-banaani

 

5. Pakastemansikkaa, -mustikkaa, -vadelmaa + raejuustoa + mantelilastuja / Frozen Strawberries, Blueberries, Raspberries + Cottage Cheese + Almond Flakes

mansikka-mustikka-manteli-raejuusto
Erilaisten lisukkeiden lisäksi vaihtelen myös rasvanlähteiden välillä eri öljyistä pähkinöihin ja siemenrouheisiin. Tuohon maustamattomaan heraan pitää sanoa sen verran, että siihen ei mikä tahansa käy. Minulta oli viime ja tällä viikolla loppu käyttämäni hera ja odotellassani uuden pussin saapumista kävin ostamassa kaupasta jonkin toisen maustamattoman jauheen. Katastrofi. Hyi olkoon se ei imeytynyt yhtään puuroon vaan jäi kuivaksi jauhoksi pinnalle. Kun sitten oikein urakalla sekoittelin sitä, sain siitä vaivoin alas menevää, mutta todella kuivaa ja korppumaista seosta. Eli puuron sekaan suosittelen sekoittelemaan tätä maustamatonta proteiinia, joka on itseasiassa tämän viikon loppuun supertarjouksessa vain 9,90e kilo!

img_1018
Adidas collegepusero täältä / Adidas pipo täältä

Makoisia hetkiä ja ihanaa päivää!

>>Edellisessä postauksessa: Vinkkejä selluliitin selättämiseen<<

Ida Jemina

13 vastausta artikkeliin “5 ihanan makoisaa puuroideaa – katso ohjeet!”

  1. Vitsi pitääpä muistaa taas ottaa nuo granaattiompun siemenet mukaan puurojuttuihin! Herkullisia kuvia !

  2. Oih, kaurapuuro❤❤ toinen lemppari tietysti riisipuuro😍 mun vakiokombo on kaurahiutaleita, natural steviatippoja, kardemummaa, merisuolaa, mustikoita, mansikoita, vadelmia, banaania, kookosöljyä, kanelia ja keitettyjä valkuaisia. Satunnaisesti myös cashewvoita tai uutena tulokkaana kookosmannaa. Pähkinävoit ja kookosmanna on sellasia, että ne menee viikossa…niitä syö vahingossa ihan lusikalla purkista🙈

    • Moi Emilia! Ei vitsi kuulostaa hyvältä, kiitos ideoista! 🙂

  3. Miten valmistat puuron? Mikrossa, liedellä? Kaura+hera sekaisin ennen nestettä? Itsellä paakkuuntuu tuo star nutritioninkin hera, kaipaan vinkkejä!

    • Moikka Sara! Valmistan puuron yleensä aina mikrossa. Sekoitan ensin kaikki kuivat ainekset hyvin huolellisesti ja vasta tämän jälkeen lisään nesteen, jonka jälkeen sekoitan vielä lusikalla uudelleen sekä laitan mikroon – näin hera ei paakkunnu ollenkaan. Sekoittaminen on tässä avain onneen 🙂 Muutaman kerran olen tehnyt liedellä ja silloin olen huomannut parhaimmaksi tavaksi sekoittaa hera huolellisesti kattilaan vasta siinä vaiheessa, kun puuro on käytännössä lähes valmista.

  4. Moikka 🙂 tämä ei liity tähän postaukseen mutta mulla olis postausidea: mitä sun treeneihin tällä hetkellä kuuluu? Onko sulla jokin tietty tavoite tällä hetkellä treenaamisen kanssa vai treenaatko vain nautinnon vuoksi? Miten ja paljonko treenaat? Yms…
    Ja kiitos mahtavista postauksista! 😇

    • Moikka Silja! Hyviä kysymyksiä, kiitos toiveesta! 🙂

  5. Vinkkinä; kannattaa laittaa puurohiutaleet yön yli hautumaan veteen ja sitten mikroon. Tulee paljon pehmeämpää kun turpoavat. Mikä noista on suosikkisi? Oma noista manteli+raejuusto+marjat vaikka heralla/valkuaisilla yleensä syön. Joskus teen ns. suolaista puuroa kesäkurpitsa, porkkana ja pinaatti toimii. Puuroa voisi syödä loputtomiin, nam!

    • Kuulostaa hauskalta tuo kesäkurpitsa-annos! Puurosta on kyllä moneksi! Yleensä syön puuron marjoilla joten se taitaa olla tämän hetketän suosikkini 🙂

    • Olen Ninnan kanssa samoilla linjoilla eli tykkään paljon enemmän suolaisesta puurosta. Yleensä teen puuron ensin paahtamalla/paistamalla hiutaleita (oliivi)öljyssä (pikahiutaleilla saa kivan popkornimaisen tuoksun ja maun) ja sitten lisään veden ja keitän valmiiksi. Ripaus suolaa ja erilaisia siemeniä takaa maistuvan puuron. Tällainen puuro pitää ainakin itselläni huomattavan hyvin nälän loitolla pitkänkin aikaa hyvien rasvojen ansiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta