3 ruokaa, jotka auttavat rasvanpoltossa

Olinkin jo aiemmin vinkannut sitruunan hyödyistä kesäkuntoon kirjoituksessani, mutta en ole sen tarkemmin kertonut, miksi se kannattaa ottaa mukaan päivittäiseen ruokavalioon.

Niin kuin varmasti moni tietää, maksa käsittelee syömiämme ravintoaineita ja poistaa kehosta myrkyllisiä aineita. Se mitä moni taas ei välttämättä tiedä on, että maksa on yksi tärkeimmistä rasvaa polttavista elimistä kehossa. Mitä terveempi maksa on, sitä paremmin se kykenee polttamaan rasvaa. Jos maksa ei joudu jatkuvasti työskentelemään syötyjen tai juotujen myrkkyjen kanssa, se voi keskittyä paremmin rasvan poistoon. Siinä onkin yksi hyvä syy pitää maksasta huolta!


Mitkä ruoka-aineet sitten auttavat maksan toimintaa? Arvasit ihan oikein, sitruuna on yksi näistä. Sitruuna buustaa maksan puhdistusprosessia ja auttaa ruuansulatuksessa. Sitä kannattaa nauttia mieluiten aamuisin, jolloin keho on niin sanotussa puhdistustilassa. Purista puolikas sitruuna lämpimään veteen.  Lämmin vesi laajentaa verisuonia mahalaukussa, kun taas kylmä vesi tekee päinvastoin. Myös lime sopii tähän tarkoitukseen. 


Toinen maksan toimintaa auttava raaka-aine on karpalo. Karpalo auttaa lymfaattisen järjestelmän toimintaa ja auttaa poistamaan itsepäistä rasvaa, mikä naisilla näkyy usein selluliittina. Kyllä, luit oikein! Miten se on mahdollista? Näin myrkyt pääsevät kulkeutumaan pois soluista ja kudoksista. Karpalon sisältämät fytoravinteet puhdistavat maksan puhdistuskanavia, eli toisin sanoen raivaavat ne tyhjiksi kaikesta moskasta mitä tulee mm. kovista rasvoista ja sokerista. Näin kuona-aineet kulkeutuvat tehokkaammin pois kehosta. Mikään sokeroitu karpalomehu ei ole hyvä vaihtoehto. Karpalomehun tulee olla makeuttamatonta ja 100% aitoa karpaloa. Ole tässä tarkkana, kun menet mehuhyllylle, sillä ne ovat täynnä kaiken maailman sokeripillimehuja.


Kolmas keino, millä voi auttaa kehoa myrkkyjen käsittelyssä, on lehtikaalin syöminen. Lehtikaalissa on paljon antioksidantteja ja lisäksi sulforafaania, joka auttaa muuttamaan myrkyt myrkyttömiksi käsittelyä varten. Myös parsakaali sisältää samaa aineitta. Itse olen syönyt lehtikaalia mm. munakkaan kanssa.

 


Kaikilla näillä raaka-aineilla on lukemattomia muitakin hyviä vaikutuksia elimistölle, mutta tässä päällimmäiset asiat kehon puhdistuksen kannalta. Muutama vaikea sana siellä pyörähti, mutta pääpointti tuli toivottavasti selväksi, eli se, että sitruuna, karpalo ja lehtikaali auttavat kehoa puhdistusprosessissa ja sitä kautta myös polttamaan rasvaa tehokkaammin.

Edellisessä kirjoituksessani kerroin mikä muu on mielestäni superia näiden ruokavinkkien lisäksi.

Ida Jemina

12 vastausta artikkeliin “3 ruokaa, jotka auttavat rasvanpoltossa”

 1. Kiitos! Sekä blogistasi että tästä postauksesta. Itse tykkään lukea paljon ravinnosta ja mm. hormonitasapainosta, jonka kautta olen maksan toiminnastakin lukenut. Silti en ole missään (muistaakseni!) törmännyt karpaloon ja lehtikaaliin. Täytyykin lisätä niitä ruokavalioon. Tuo sitruuna onkin ollut jo jonkin aikaa ja antaa ihanasti myös makua vedelle 🙂

  • Voi kun tulinkin hyvälle mielelle tästä kommentista! Tosi kiva, että pidit kirjoituksesta ja että siitä oli hyötyä 🙂

 2. Eksyin tänään blogiisi ja lukaisin sen melkein yhdeltä istumalta läpi 😀 mielenkiintoisia juttuja ja osaat kirjoittaa mukaansatempaavasti 😉

  -L-

  • Mahtavaa! Kiitos! Hienoa jos blogista löytyy mielenkiintoista sisältöä 🙂 tervetuloa mukaan!

 3. Eikö tuo vesi juttu mene juuri toiste päin, eli kylmä veden elimistö joutuu vatsassa lämmittämään ja tuo prosessi ymmärrettävästi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vaatii energiaa, kun taas lämmin vesi vain menee elimistön läpi sen kummemmin aineenvaihduntaa buustaamatta – voin toki olla väärässäkin.

  • Hyvä kysymys! 🙂 Olin kirjoittanut hieman epäselvästi tuon mainitsemasi kohdan. Lämmin vesi helpottaa ravinteiden imeytymistä vatsalaukun verisuonten laajentuessa, jolloin sitruunan sisältämät aineet pääsevät heti auttamaan maksaa ja sappirakkoa puhdistusprosessissa. Tätä kautta lämpimän veden kanssa nautittu sitruuna auttaa ruuansulatuksessa, johon tässä yhteydessä tähdätään. Kylmä vesi supistaa verisuonia, jonka vuoksi imeytyminen hidastuu. Toisaalta kylmän veden myötä keho joutuu lämmityspuuhiin ja tähän kyllä tosiaan kuluu energiaa – tosin vain hyvin marginaalisen vähän.

 4. Voisiko tuon lehtikaalin surauttaa smoothien joukkoon ? (Nyt on käytössä ollut pinaatti. )Vai pitäisikö se kypsentää ensin ?

 5. Wautsi,pitäisi kouluhommia vääntää mutta kinnostus karkasi ja hyvin kauas, tänne sun blogisi mukaan!!!
  Kirjoitat mielettömän hyvin ja kypsästi ja riveistä oikein huokuu energiaa ja tsemppiä, huh! aivan mahtavaa
  Tätä tulee olemaan ilo seurata jatkossa.. (:

  Tähän kirjoitukseen liittyen pulpahti mieleeni pari kysymystä; Mitä karpalomehua tai valmisetta käytät itse tai voisit suositella? -tästä tuli nimittäin uusi tulokas minun kauppalistalleni 😉 Ja Lehtikaaliin olenkin ihan vastikään tutustunut ”sipsi muodossa” eli valmistan uunissa rapeita sipsejä niistä pelkällä sitruunanmehulla ja pinjansiemenillä buustattuna.. – niin osaatko sanoa että toimiiko lehtikaalin vaikutus samalla tavalla jos se on uunissa paistettu vai katoaako siitä jotakin niitä tärkeitä tekijöitä tuohon puhdistukseen liittyen sen kuumuuden myötä..? Kiitos jos viitsit vastat ja kiitos myös että ”pilasit” koulumenestykseni ;)b -no ei sentään!

  -A

  • Hihiii voi ei! 😀 toivottavasti ei nyt ihan penkin alle mennyt koulujutut! Kiitos kovasti<3

   Nyt en valitettavasti muista merkkiä, mutta ihan perus Prismasta on löytynyt. Tarkista vain että mehu on 100% aitoa karpaloa.

   Uunissa maltillisella lämmöllä kypsentämällä ravinteet pysyy lehtikaalissa aika hyvin tallella. Joten ei stressiä siitä:)

  • Ihan perus sitruunanmakuinen tee ei varsinaisesti aja samaa asiaa, mutta stressiä toki voi lievittää jos mukavasti rentoutuu kuuman kupposen äärellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta