10 myyttiä Los Angelesista

Löysin tällaisen hauskan listan erilaisista myyteistä koskien Los Angelesia. Katsoin vastasiko nämä asiat niitä kokemuksia, joita itselläni on kaupungista. (Listan löysin täältä.)

    1.    It’s always sunny.


Losissa todellakin aurinko paistaa ja joulukuussakin saattaa auringossa tarjeta topilla. Kuitenkin, silloin kun sataa, niin sataa yleensä kunnolla! Kadut lainehtivat vedestä ja jos olet liikenteessä, voit olla varma, että kenkäsi ja vaatteesi ovat aivan läpimärät. Sateenvarjon voit suosiolla jättää kotiin, se suojaa maksimissaan naamaa. 


Myös liikenne ja ihmiset tuntuvat menevän sekaisin, kun taivaalta tippuukin auringonsäteiden sijaan vettä. Itselleni sattui onneksi vain muutama sadepäivä koko sinä aikana kuin kaupungissa asuin.     2.    It’s hot at the beach.

 
Kesäaikaan rannoilla saattaa olla kuuma, mutta lämpötilat ovat itse asiassa paljon alhaisemmat rannan tuntumassa kuin muualla kaupungissa. Sisämaassa lämpötila voi olla helposti kymmenen astetta korkeampi ja se kyllä tuntuu. Varsinkin Valley- alueella, eli laaksossa jota ympäröi vuoret, on joskus todella todella kuuma. Paita liimautuu selkään heti, kun ovesta astuu ulos. Talviaikaan rannoilla taas ei tarkene auringonottomielessä. Toisaalta Losin talvi ei kuitenkaan ole kovin pitkä. 
    3.    Nobody walks in LA


LA:n julkinen liikenne on todella surkea. Jos ilman autoa kulkeva haluaa siirtyä paikasta A paikkaan B, saattaa matka aivan helposti kestää pari tuntia vaikka ollaan edelleen saman kaupungin sisällä. Itselläni ei kuitenkaan autoa ollut, joten kyllä siitä selviää – mutta aikaa se vie. Hyvin usein bussit saattaa myös jättää kokonaan tulematta eikä aikatauluihin kannata luottaa yhtään. Pari kertaa meinasi oikeasti raivostuttaa, kun kouluun olisi pitänyt ehtiä ja bussi oli tunnin myöhässä. 


Se missä ihmisiä näkee kävelemässä paljonkin on rantakadut Santa Monicassa ja Venicessä. Siellä on ihanan rento meininki ja porukka hengaa ja urheilee ulkona. Myös esimerkiksi ostoskadut Hollywoodissa ja Santa Monicassa ovat melkein aina täynnä porukkaa. 

Rantakatu Santa Monicassa


    4.    Everyone works in the entertainment industry.

 
Suurin osa Los Angelesissa asuvista työskentelee ihan “normi” puuhissa. Kuitenkin melkein kaikki tarjoilijat sanovat olevansa näyttelijöitä, malleja tai laulajia. LA on nimenomaan unelmien kaupunki, jossa työpaikka ei määritä sitä mitä olet, vaan se mitä haluat olla.


    5.    Everyone is beautiful.


Leffat antavat Losista usein sellaisen kuvan, ettei kaupungissa muita olisikaan kuin täydellisiä ihmisiä. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan kaduilla kävelee ihan normaalin näköisiä ihmisiä. Stereotypiat ylipainoisista jenkeistä tai muovisista naamoista, eivät anna todellista kuvaa myöskään. 


    6.    The beaches are full of blond bombshells.

 
Rannat ovat olleet ehkä täynnä blondeja kissoja Baywatch- sarjan kuvausten aikaan, mutta ei muuten. Normaalisti rannalla on paljon meksikolaisia perheitä viltteineen, viettämässä päivää koko suvun kesken. Sekä tietysti heidän keskellään yliruskettunut, aurinkoa rakastava Ida, joka meni aina rannalle kun mahdollista 🙂 

 

7.    It’s all concrete.
 
Losissa on paljon metsää ja aivan ihania vaelluspaikkoja. Itsellekin tuli alkuun yllätyksenä, että suurkaupunki voikin pitää sisällään niin paljon kaunista luontoa. 

 
Vaeltamassa San Gabriel-vuorilla


    8. It’s hard to drive in LA.

 
Ajaminen ei sinällään ole haasteellista. Ongelman muodostaa sen sijaan suuret ruuhkat, joihin joutuessa, niissä saattaa vierähtää hyvinkin pitkään. LA:ssa ajaminen on helppoa siinä mielessä, että tiet ovat suoria ja menevät ruudukkomaisesti.    9. People dress formally to go out.

Itseasiassa suurin yllätys minulle oli se, kuinka rennosti ihmiset pukeutuvat. Suomessa, varsinkin kaupunkialueilla,ihmiset panostavat pukeutumiseensa huomattavasti enemmän. Varsinkin Santa Monicassa suurin osa kulkee rennoissa vaatteissa, lenkkareissa tai lipokkaissa. Kuitenkin juhlissa ja ulos mennessään ihmiset panostavat pukeutumiseensa ja ulkonäköönsä paljon. Joihinkin paikkoihin ei edes pääse sisälle tennareissa tai farkuissa. 

    10. Los Angeles is a dangerous place to visit; everyone is in a gang.

 
Suurin osa turistialueista on turvallisia eikä rikollisuus näy näillä kaduilla. Itse asiassa olo siellä tuntui huomattavasti turvallisemmalta ja vähemmän uhkaavalta kuin vaikkapa Helsingin tai Espoon keskustassa. Kuitenkin jos matkustat LA:han, varmista ensin mitkä alueet ovat turvallisia ja mitkä eivät.

Edelliseen postiin pääset tästä: Selkää, olkapäitä ja ostoksia

Ida Jemina

Yksi vastaus artikkeliin “10 myyttiä Los Angelesista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta